Akinek este fürdés, vacsi után elalszik a babája elárulná a titkot?
Nekem is mind a két gyerekem ezt csinálta.
Szerintem egyszerűen a van, hogy nekik még fél 8-kor nincs vége a napnak. Csak egy kicsit szundítottak, aztán fél óra múlva felébredtek, és este 10-ig nem tudtam én sem visszaaltatni őket. Én azt gondolom, hogy (sajnos) nem az anyuka határozza meg a napirendet, hanem a baba szükségletei. Azért mi próbálkoztunk, kb 1 évesen aludtak el 8 körül.
Nem tudom, mi a titok, de az én Babám is ugyanezt csinálta pár nappal ezelőttig (kopp-kopp): Vacsora, fürdés, cici, elalvás, majd fél óra múlva üvöltés és megint cici. Aztán mostanában kezd felhagyni ezzel, csak nem merem elkiabálni ... 10 hónapos.
Szerintem egyszerűen előbb-utóbb kinövik.
Az én fiamnál is volt egy ilyen időszak talán olyan 7-8 hónapos korában csak nála az volt,hogy elalvástól számítva szinte percre pontosan másfél óra múlva felsírt de neki elég volt cumi is és visszaaludt!Aztán egyszer csak kinőtte ezt a szokását!
Nem lehet hogy amikor fél óra után ébred akkor arra kel fel hogy ti még tesztek vesztek meg tv-tek,fürödtök tehát ő úgy gondolja hogy ha még odakint zajlik az élet akkor ő miért maradna ki ebből és akkor kinyílik a csípája és csak óra másfél óra múlva tud visszaaludni??,próbáld meg hogy fél óra múlva nagyon csöndben vagytok,legyen sötét a lakásban majd ha átbillen a fél órán akkor mehet tovább az élet!
A babák alvásciklusa úgy néz ki hogy elalvástól számítva 20-30 percig csak felületesen alszanak majd eztán lépnek át a mélyebb alvásba kivéve ha valami megzavarja őket(éhség,szomjúság,fázik,zajok stb)
Biztos vagy benne hogy elehet eszik vacsira??,nem lehet hogy az éhség miatt kel???
Nekem mindkettő ezt csinálta aztán egyszer csak leszoktak róla.
A kicsi most 1 éves, ő is alszik max fél 9-kor.
Megpróbálhatod korábban fürdetni 1-1,5 órával lefekvés előtt, addigra teljesen kiüti magát a fürdés utáni játékban és elalszik, és talán nem ébred fel. De ez az átmenet magától is el fog múlni. Ők még nem alszanak annyira mélyen és könnyen lehet hogy érzékelik, hogy körülöttük még javában zajlik az élet és ők is részt akarnak benn venni.
Szerintem ez tök jó! Ennek örülni kéne, hogy ilyen jól alszik. Csak 2-szer kel enni. Enyém óránként kelt sokáig, pontosabban 4 napja állt le róla, amióta levendula olajat párologtatok a szobában. De tegnap például nem hatott, és fél óránként felkelt.
Az pedig csak álom marad, hogy reggel 8-ig aludjon valaha! :) 8 hós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!