Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még másfél éves kislány...

Van még másfél éves kislány az enyémen kívűl aki még egy szót sem mondott ki?

Figyelt kérdés
Állítólag ez még nem gond, de azért jól esne a kis lelkemnek, ha nem lennénk egyedül. Hogy viselitek?
2012. dec. 11. 14:47
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

Én is kíváncsi vagyok, mit mond a gyógypedagógus. Majd mindenképp írj! Amúgy, nem sok különbséget látok közte és az én lányom közt, bár így leírva más minden, mint az életben. Nagyon bízom benne, hogy alaptalan az aggodalmad! A kistesót meg majd megérti, ne aggódj. A baba aranyos ajándék lesz karácsonyra. :) Én voltam, aki a cikkeket küldte.

E.

2012. dec. 18. 13:44
 32/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Aranyosak vagytok, hogy írtok, érdeklődtök! Nehéz azért egy ilyet egélnie egy anyának, főleg, hogy mostanság sok a "csodagyerek".

A hasam egyébként szép nagy már, bár gondolom nem fogja fel, hogy nekem az ott növekszik. Viszont bíztató, hogy nem bántja amikor mutatom neki. Össze is szokta nyálazni (talán ez jelenti a puszit neki, nem tudom, mert nem adott még rendes puszit).

2012. dec. 18. 14:08
 33/60 anonim ***** válasza:
Minden gyerek egy csoda! :) Édes lehet, ahogy összenyálaz! :)
2012. dec. 18. 14:17
 34/60 anonim ***** válasza:
E. voltam :)
2012. dec. 18. 14:18
 35/60 A kérdező kommentje:
Igen, kinyitja a száját, ráteszi a hasamra, rajtahagyja egy kicsit, majd elveszi és húzza maga után a csíkot :d
2012. dec. 18. 14:24
 36/60 anonim ***** válasza:
Én lányom is pont így puszil, de (eddig még) nyálmentesen. :) :) E.
2012. dec. 18. 14:33
 37/60 anonim ***** válasza:
26-os megint. És puszit ad! A maga módján, de puszit ad!! :))) Figyelj, az én majdnem 2 évesem semmiféle pusziszerűre nem volt még hajlandó soha! Maximum odanyújtja a homlokát (ne kérdezd, mért nem az arcát!), és várja, hogy ő kapjon! Éééés 19 hónaposan kezdett el járni! :)) 13-14 hónapos koráig egy szót sem szólt. Most pedig: januárban lesz 2 éves, 3-4 szavas mondatokban beszél 18 hónapos kora óta. A doki és védőnő csodálatára. Így megy ez... :)))
2012. dec. 18. 17:16
 38/60 A kérdező kommentje:

Tegnap ugye volt itt a gyógypedagógus. Mondta, hogy valóban egy kicsit le van maradva a lányom. Ha beszélni még nem is, de azért állathangokat már illő lenne utánoznia, meg megmutatni egy-két dolgot, ha kérdezzük. Fejleszteni kell a kommunikációját, a nonverbálisat is. Ezen kívűl még a szemkontaktust is gyakorolni kell vele.

Eldönteni ő sem tudta, hogy érti-e amit mondunk, vagy a mutogatásból tanul. Rákérdeztem az autizmusra is, de azt mondta, hogy 5 éves korig nem szokták diagnosztizálni, meg egy alkalom után nem is tudna erre válaszolni. Szóval most járni fog hozzánk és fejlesztgetjük a lányomat. Remélem elérünk valami látványos eredményt a tesó érkezéséig.

2012. dec. 22. 17:24
 39/60 anonim ***** válasza:

Remélem, kicsit megnyugodtál és majd a gyógypedagógus segítségével utoléri magát a kiscsaj.

Kellemes ünnepeket Nektek!

E.

2012. dec. 22. 19:18
 40/60 A kérdező kommentje:

Igen, egy kicsit most nyugodtabb vagyok!

Nektek is kellemes ünnepeket!

2012. dec. 23. 08:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!