Van még másfél éves kislány az enyémen kívűl aki még egy szót sem mondott ki?
Én is kíváncsi vagyok, mit mond a gyógypedagógus. Majd mindenképp írj! Amúgy, nem sok különbséget látok közte és az én lányom közt, bár így leírva más minden, mint az életben. Nagyon bízom benne, hogy alaptalan az aggodalmad! A kistesót meg majd megérti, ne aggódj. A baba aranyos ajándék lesz karácsonyra. :) Én voltam, aki a cikkeket küldte.
E.
Köszönöm mindenkinek! Aranyosak vagytok, hogy írtok, érdeklődtök! Nehéz azért egy ilyet egélnie egy anyának, főleg, hogy mostanság sok a "csodagyerek".
A hasam egyébként szép nagy már, bár gondolom nem fogja fel, hogy nekem az ott növekszik. Viszont bíztató, hogy nem bántja amikor mutatom neki. Össze is szokta nyálazni (talán ez jelenti a puszit neki, nem tudom, mert nem adott még rendes puszit).
Tegnap ugye volt itt a gyógypedagógus. Mondta, hogy valóban egy kicsit le van maradva a lányom. Ha beszélni még nem is, de azért állathangokat már illő lenne utánoznia, meg megmutatni egy-két dolgot, ha kérdezzük. Fejleszteni kell a kommunikációját, a nonverbálisat is. Ezen kívűl még a szemkontaktust is gyakorolni kell vele.
Eldönteni ő sem tudta, hogy érti-e amit mondunk, vagy a mutogatásból tanul. Rákérdeztem az autizmusra is, de azt mondta, hogy 5 éves korig nem szokták diagnosztizálni, meg egy alkalom után nem is tudna erre válaszolni. Szóval most járni fog hozzánk és fejlesztgetjük a lányomat. Remélem elérünk valami látványos eredményt a tesó érkezéséig.
Remélem, kicsit megnyugodtál és majd a gyógypedagógus segítségével utoléri magát a kiscsaj.
Kellemes ünnepeket Nektek!
E.
Igen, egy kicsit most nyugodtabb vagyok!
Nektek is kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!