Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még másfél éves kislány...

Van még másfél éves kislány az enyémen kívűl aki még egy szót sem mondott ki?

Figyelt kérdés
Állítólag ez még nem gond, de azért jól esne a kis lelkemnek, ha nem lennénk egyedül. Hogy viselitek?
2012. dec. 11. 14:47
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

Úgy látom rajta, hogy nem érti meg amit mondunk. Csak a mutogatásból ért és a begyakorolt dolgokat tudja.

Nehezen irányítható, nem kommunikál velem.

2012. dec. 16. 10:02
 22/60 anonim ***** válasza:
Es a fejlesztesen nem mondtak,hogy mitol lehet? Az en lanyom sem beszel meg, de o ert mindent...
2012. dec. 16. 13:31
 23/60 A kérdező kommentje:

Nem voltunk fejlesztésen. Fejlődés neurológusnál jártunk, de ő csak a mozgással foglalkozik.

Meg ugye most a hallásvizsgálaton, hogy kizárjuk a hallásvvesztést.

Aztán most kell majd tovább lépnünk valamerre, mert én meg vagyok róla győződve, hogy ez így nem természetes.

2012. dec. 16. 13:40
 24/60 anonim ***** válasza:

Értem. De gondolom, a mozgásfejlődése rendben van. Ha úgy látod, hogy valami nem oké, érdemes utánamenni a dolognak. Jobb félni, mint megijedni...

Még ezt találtam:

Baba fejlődése - 16-18 hónapos baba - értelmi fejlődés

Toronyépítésben egyre ügyesebb, már 3-4 kockát egymásra tesz. Különböző méretű poharakat, kockákat egymásba rak.

(Én lányom csak rombol tornyot, nem épít, de formabedobózni egyre ügyesebben tud, mostanában kezd belejönni)

Fél éves korában a gyermek már egyedül is tud lapozni.

(Ez nálunk is megy, bár sokszor bánják a könyv lapjai)

Leveszi cipőjét, zokniját, kabátkáját.

(Próbálkozik, a zoknit le tudja venni, a cipőt még nem mindig, kabátot még nem)

A babáját betakarja, dajkálgatja.

(Ezt már régóta teszi)

Egyedül, kanál elforgatása nélkül eszik, de még sok lecsorog. (Nem eszik egyedül még, nagyon kis ügyetlen benne)

Szeret egyedül tevékenykedni. (Igaz)

Egy testrészt ismer. (Sokat ismer, megmutatja, ha kérem)

Megtanulja az egy fogalmát, a többi az „sok” lesz. (Hát, nem tudom...)

Jelzi a vizes pelust (ezt általában utólag teszi).(Én lányom egyáltalán nem jelzi)

Bár ő maga gyakran megy felfedezőútra, azt nem szereti, ha a szülő eltűnik a látószögéből. Ilyenkor a baba megrémül, elsírja magát. (Attól függ, milyen napja van)

Ti ezekkel hogy álltok?

[link] (Itt találtam)

2012. dec. 16. 21:48
 25/60 A kérdező kommentje:

Toronyépítés: nincs sima kockánk. A fp formabedobós csigájából szokta összerakni a fformákat, de úgy 7et egymásra tud rakni. Olyasmi mint a dupló, csak nem maradnak egyben a darabok, könnyű szétszedni. Sorban nem tudja egymása rakni a poharakat, bár még csak pár hete van ilyenünk. A formákat berakja (elforgatja a megfelelő irányba), ha elsőre jó helyre próbálta illeszteni. Utána már hiába mutatjuk neki, hogy a másikba kell.

Lapozni régóta tud egyedül

Csak a zokniját tudja levenni, meg a bodyt húzza le, ha már az egyik kezét segítettem kihúzni

Babával nem foglalkozik, nincs szerepjáték

Kanalat nem adtam még neki, de villával ügyesen eszik, ha előtte már rászúrtam az ételt

Szeret egyedül tevékenykedni

Egyetlen testrészt sem ismer

Szerintem nem tudja az egy fogalmát

Vizes pelust nem jelzi

Bár nagyon anyás, da ha máshol vagyunk és ott gyerekek is vannak, akkor nem érdeklem, megy világgá, utánam sem néz, hogy hol vagyok

Hát ennyi. :)

2012. dec. 17. 07:47
 26/60 anonim ***** válasza:
Nem akarom elbagatellizálni a természetes aggodalmadat! De! Amit most legutóbb leírtál, az teljesen rendben van, annak alapján nem lehetne azt mondani, hogy visszamaradt a fejlődése! 1-másfél éves kora körül a mi kisfiunknak is volt egy olyan időszaka, hogy nem reagált arra, ha szóltunk neki, sőt, előtte bennem is felmerült, hogy nincs-e baj a hallásával. Most is nagyon önálló, ha akarja, meghallja, amit mondok, ha nem akarja, nem. Nem túl ragaszkodó, tehát simán rám sem néz, amikor olyanja van, hiába "repkedek" felé.:) Néha rosszul is esik, mert sem puszi, sem ölelés, semmiféle ragaszkodás jele nem volt eddig nála. Most kezd picit bújósabb lenni, néhány hete. 23 hónapos korababa.
2012. dec. 17. 14:58
 27/60 A kérdező kommentje:

Köszi!

Mivel nem vagyok egy szakember, ezért hívtam egy gyógypedagógust aki kijön hozzánk és felméri a lányomat. Így teljesen biztos lehetek a diagnózisban, és nem csak magam állítom fel.

Ha ő azt mondja, hogy rendben van, akkor nyugodt szívvel nem veszek majd tudomást ezekről a dolgokról.

Egyébként azért is merült fel bennem ez az egész, mert ugye olvasom, hogy mennyire értelmesek ebben a korban a gyerekek (még ha nem is beszélnek), meg a tesót is simán el lehet nekik magyarázni (mármint, hogy lesz egy tesója). De én nem vettem észre ezt a lányomon.

2012. dec. 17. 17:11
 28/60 anonim ***** válasza:

Szia! Megírnád mi lett majd a gyógypedagógus véleménye? Végül is nem vittétek el a Gekkoba?

A tesófelkészítéshez: attól még, mert nem vagy biztos benne, hogy érti, azért szerintem ne add fel és próbáld neki röviden mesélni mi fog történni, szoktatni a gondolathoz. Nem tudom mikorra várod a tesót, de túl korán felesleges, abból tényleg nem értenek, ha dumálnának is ezerrel, hogy 5 hónap múlva kistesó jön :)

2012. dec. 17. 21:45
 29/60 A kérdező kommentje:

Mindenképpen megírom.

A gekkot még hanyagoljuk, mert ez a gy.p. itt van helyben és így mindenki jobban jár.

Tesó 4 hónap múlva jön. Annyit szoktam csinálni, hogy felhúzom a pólómat és mondom neki, hogy ott van bent a tesó, simizni kell meg puszit adni rá. Karácsonyra meg kap babát babakocsival, hogy ezzel is készüljön.

2012. dec. 18. 09:44
 30/60 anonim ***** válasza:
26-os vagyok. Aranyos vagy nagyon! :) Nekem van már egy tizenéves nagylányom, és egy majdnem 2 éves kisfiam, plusz pedagógus lennék, de bizton állíthatom neked, hogy amit a pocaklakóval kapcsolatban mutatsz és mondasz neki, abból egy árva szót sem ért. :))) Ne aggódj, ha nem reagál rá éppen ezért! Majd pár hónap múlva, amikor már ő is nagyobb lesz egy kicsivel, a pocid meg sokkal... akkor kezdhetsz neki beszélni róla. Hogy lesz egy picike baba, aki az ő testvérkéje, és nagyon aranyos lesz, stb...
2012. dec. 18. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!