Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell bántani egymást?

Miért kell bántani egymást?

Figyelt kérdés

Igyekszem jól csinálni. Nem megy minden tökéletesen, néha elveszítem a türelmem, a kisfiam szokott hisztizni, és közel 3 évesen még mindig nem szobatiszta, a kislányom óránként kel szopizni éjjel.

De azért próbálkozom. Vannak dolgok, amik egész jól mennek. Például jó a napirendünk, mínuszokban is leviszem őket sétálni, főzök rájuk, a háztartást is egész jól ellátom. De ha ezek a dolgok előkerülnek, máris szuperanya leszek, aki vetít. Soha nem szóltam, le azt, aki üveges bébikaját ad a gyerekének, házhoz szállíttatja az ebédet, vagy épp nem jár le velük naponta sétálni. Akkor miért kell kigúnyolni azt, aki viszont ezeket megcsinálja?

Mondom, nekünk ezek mennek. Másnak meg más. Sokan vannak, akiknek szófogadóbb a gyereke, jobban alszik, hamarabb szobatiszta lett, mégsem nevezem őket gúnyosan szuperanyának, ősanyának.

A másik a szoptatás. Szinte minden nap van ilyen kérdés, amikor rendszerint az a végkövetkeztetés, hogy aki szoptat, az fejőstehén "tejcsárda ősanya", bizonyára még az oviban is ezt tervezi tenni, és valószínűleg nincs is szexuális élete. Nem szoktam hozzászólni ezekhez a vitákhoz, de attól még rosszul esnek az olyan megjegyzések, hogy "Vegyétek ki a melleteket a gyerek szájából, és foglalkozzatok inkább a férjetekkel." Semmivel sem rosszabb anya az, akinek nem ment a szoptatás, és tápszerez, de akkor miért kell így beszélni arról, akinek viszont sikerült?

Nem lenne jobb, ha elfogadnánk egymást? Mások vagyunk, más a nevelési stílusunk, miért nem lehet ezt megérteni?

2012. dec. 11. 12:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%

A kérdést törölték, nem hiába.

Mostanában egyre gyakoribb itt a kötekedés, veszekedés, pedig milyen jó dolgokat is lehet itt másoktól TANULNI is, nemcsak veszekedni.

Nekem is van 3 gyerekem, szeretek ide járni, de sokszor elment már a kedvem hetekre az elmúlt 4 évben.

Sokszor eszméletlen stílusuk vagy itt anyukáknak. Ilyenkor elgondolkodom, ilyenek a férjükkel, gyerekükkel, szüleikkel, ismerőseikkel is? Vagy csak itt élik ki ezt a szenvedélyüket, hóbortjukat?

2012. dec. 11. 13:17
 12/34 anonim ***** válasza:
49%
Na, kiöntöm a szívem és lepontoznak. Köszönöm nektek kedves, együtt érző édesanyák :)
2012. dec. 11. 13:20
 13/34 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem csak itt,mert itt név nélkül annak. Itt senki nem tud róluk semmit,és azt állítanak magukról,úgy acsarkodnak,ahogyan akarnak. Én hiányolom azokat a pillanatokat,mikor úgy össze tud jönni itt sok anyuka,szorítunk egymásért,pl.szülés kategóriában,emlékszem,még várandós voltam,volt egy anyuka,akinek szivárgott a vize,egész éjjel ültünk a gép előtt,kb.40anyuka jött össze,hogy szorítottunk és örültünk,mikor írt reggel Apuka,hogy megszületett a baba. Miért nem tudunk kedvesek lenni egymáshoz? 7-es voltam,és megint jól le vagyok pontozva :D
2012. dec. 11. 13:21
 14/34 anonim ***** válasza:
28%
Nem kellene egymást bántani és nem lenne veszekedés. Itt kiemelten gondolok a szoptatós anyukák lenéző, sértegető hozzászólásaira, de természetesen minden más témára is ugyanez az igaz. A törölt kérdésnél is talán legjobban az a nő verte ki a biztosítékot, aki hangoztatta, hogy Ő szoptat, pedig a kérdés nem erről szólt és senkit nem is érdekelt.
2012. dec. 11. 13:22
 15/34 anonim ***** válasza:
49%

A boldogtalan ember egoista, dühös, igazságtalan, kegyetlen, és még az ostobánál is kevésbé hajlamos embertársai megértésére. A szerencsétlenség nem fűzi össze, hanem elválasztja egymástól az embereket, még ott is, ahol a hasonló fájdalom összekötő kapocsként szerepelhetne.

Anton Pavlovics Csehov

2012. dec. 11. 13:23
 16/34 anonim ***** válasza:
70%
Én fordítva tapasztaltam sajnos. Én soha nem hangoztattam,hogy szoptatok,mert örülök minden napnak,ameddig még van egy kis tejem. Viszont akik nem tudnak,engem mindig leszólnak,pedig soha nem én keresem a vitát. Már a kórházban is mondták a szobatársaim,hogy minek szoptatok,nem lesz szex,nem foglalkozok majd a férjemmel.szerintem meg teljesen mindegy,aki tud,szoptat,aki nem,nem,a babának egyiktől sem lesz semmi baja. én soha nem voltam lenéző senkivel,sőt én is szoktam pótolni tápszerrel a babám,mert kevés a tejem. viszont én pont azt tapasztaltam,hogy olyanoktól kapok sértést aki nem szoptat. de igazából sajna mindenki sérteget mindenkit :(
2012. dec. 11. 13:28
 17/34 anonim ***** válasza:
66%

A szoptatós anyukák is kapnak épp eleget, ezért nem írok abba a témakörbe!

Folyamatosan kaptam a gúnyos megjegyzéseket, hogy 6 hónapon túl felesleges, magamhoz akarom láncolni, nincs is már ilyenkor értelme, tápértéke stb. Foglalkozzak inkább a férjemmel, hadd ne soroljam...

2012. dec. 11. 13:30
 18/34 anonim ***** válasza:
65%

Most itt nehogy magatokra vegyétek a pontozást :)) simán lehet hogy megint vmi "kedves" ember pontoz le mindenkit aki csak hozzászól ehhez a kérdéshez:)

Egyébként nem, az ilyen acsarkodó másokat itt jól kiosztó emberek az életben SZEMTŐL SZEMBE sose ilyenek...max. a hátad mögött beszélnek ki mással de a szemedbe nem ugrana így neked, főleg ha ismerősök is vagytok...

2012. dec. 11. 13:31
 19/34 anonim ***** válasza:
65%
15 ös ez az idézet nagyon jó..ha a fb-n lennénk, most azt mondanám "lopom" :D Így csak jól megjegyzem magamnak :)
2012. dec. 11. 13:32
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor sajnálom, én nem sértegetek senkit aki szoptat, mert én is szerettem volna, de nem sikerült. Viszont engem meg ezért bántanak, pedig van elég bajom ezzel nélkülük is. Lehet mondani, hogy akkor engedjem el a fülem mellett, de nehéz, mert nem tudtam ezen még túllépni. És hát mikor hangoztatják, hogy mennyivel kevesebb anya vagyok, mert "még ennyit sem vagyok képes megtenni a gyerekemért" (ezt itt írták nekem) akkor az nem javít egy fikarcnyit sem az önbecsülésemen...
2012. dec. 11. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!