Mit gondoltok együtt az Amina Zara névről? Apától összetett vezetéknevet örököltünk, kötőjelesen . N-N Amina Zara. Nekem nagyon tetszik már nagyon régóta, viszont a baráti körből van pár ember, aki le akar beszélni! Szerintetek?
Hmm... nekem nem igazán tetszik.
Az ilyen nevek elég nevetségesen tudnak kinézni "jó magyar" családnevekkel, mint a Nagy, Tóth, Kovács.
Ismertem olyat, ahol az egzotikus hangzású családnévhez egy egzotikus keresztnevet adtak, mi meg örültünk általánosban, hogy de jó, külföldi osztálytársunk lesz! (Természetesen már a dédszülők is magyarok voltak, meg azok dédszülei is, csak a családnév hangzása maradt szokatlan.)
Az Aminával még nem is lenne nagy bajom, de a Zara egy márkanév, ruhaüzlet pontosan. :S Ebből később komoly cikizések lehetnek. (Tudom, tudom, a Mercédesz meg egy autó: és őt is cikizik.)
Hogy fogjátok szólítani? Hogy fogják becézni?
Olyan nincs, hogy sehogy, mert ezt nem lehet becézni. A nagyszülő kreatív lény: Amincsi, Amika, Zarci, Zarika, Amci-Manci, Amikácska. Milyen jól fog hangzani, amikor elordítja magát a nagyi a játszótéren. :)
Viszont biztos lehetsz benne, hogy ő lesz az egyetlen, akit így hívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!