Engeded hogy a gyerek utánad harapjon az ételbe, vagy igyon a poharadból?
Szerintem pszichiáterhez kellene menned, ha ilyet kérdezel.
Mit fogsz csinálni, ha kiviszed majd a játszótérre, és azt látod, hogy a szájába dug egy faágat? Hypóval kimosod a száját?
nekem ezzel semmi problémám nincs. ihat majd utánam agyerek és ehet is a kanalammal,vagy hasonlók. például herpeszem még sosem volt. ha épp lenne,persze akkor nem engedném. nekem az jutott eszembe,hogy a fürdőkádba hogy ültök be egymás után? ott azért több a baci...
16hkm
Nem tudom,hogy miért van itt mindenki felháborodva a kérdésen. Például csak szeretném közölni,hogy a csecsemők úgy születnek,hogy nem található meg a szervezetükben a "vírus" ami a fogszuvasodást okozza. Anyukától,apukától,meg a suliba a gyerekektől kapja el amikor eszik,iszik utánuk. A nyálában található az embernek:)Ettől függetlenül ha már megkapta valaki és van hibás foga nyugodtan ehet,ihat a másik után,rosszabb nem lesz a helyzet,hiszen a bacik már megjelentek a szervezetben.
Ezt csak azért írtam le,hogy nemfeltétlen okos dolog enni-inni a másik után,sőt nem okos a másikat pszichiáterhez küldeni,mert ő esetleg ezzel tisztában van és többet olvas,mint a lehurrogók :D
A családotoknak van egy saját baciluskészlete. Ezt minden családtag megszokta és valószínűleg nem betegszik meg tőle.
És ez addig így lesz míg együtt éltek. Osztoztok a bacin is. Mellesleg a gyerek is hozhat haza fertőzést. Eszedbe jut, hogy ne egyél utána????
Balogh Adél: "Például csak szeretném közölni,hogy a csecsemők úgy születnek,hogy nem található meg a szervezetükben a "vírus" ami a fogszuvasodást okozza."
Most ugye csak viccelsz...?
A fogszuvasodás nem fertőző betegség, hanem a szájban normálisan jelenlevő baktériumok által lebontott cukorból keletkező sav okozza. Ezek a baktériumok pedig mindenhol jelen vannak, a levegőben is, azaz teljesen felesleges félni tőlük vagy bármit is tenni ellenük, mert a szervezet megoldja magának, ha veszélybe kerülne (pl a véráramba jutnának a bacik), de amíg a szájüregben vannak, addig nem ártalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!