Ki hogy "élte túl" a kialvatlanságot, gyerek/gyerekek mellett?
Van egy 5 hetesem, meg egy 25 hónaposom. A nagyobbikkal nincs gond, a dackorszak ellenére viszonylag jól irányítható. De a picurka alig alszik. Ma pl. egyhuzamban éjjel 2,5 órát aludtam, ez volt hajnal 2-kor, és onnantól kb. fél óránként keltem. Mire végre elaludt volna, addigra a nagy ébredt föl. Napok óta így megy. Úgy érzem nem bírom tovább. Segítségem "csak" a férjem, aki hajnal 6-kor indul a munkába és este 6-kor ér haza.
Este itthon segít amit tud, a házimunkában pl. vagy lefoglalja a nagyot, de hát ettől még aludni nem tudok. Ma már szédültem és hányingerem volt a kimerültségtől. Hogyan tovább??
A kicsit rá kell szoktatni az éjjeli alvásra,meg kell szüntetni az okot amiért fél óránként ébred.Én nem minden nyüszögésre rohanni.
Addigis a nagy napközbeni alvásával valahogy egybehozni a kicsiét,és akkor te is aludj velük.
Ez nagyon egyszerű megoldásnak hangzik.:-) A naggyal így is volt, ahogy írod. Napirendet vezettünk be, ő már öt hetesen átaludta az éjszakát. Nappal is jó baba volt. Szopizott, kicsit ébren volt és aludt. Soha nem sírt indokolatlanul.
A kicsi épp az ellenkezője. Állandóan sír, és amikor alszik, akkor is nyüszög. Nem megyek oda a nyüszögésére, de sírni nem hagyom. És lehet , hogy durván hangzik, de magam miatt nem hagyom, ugyanis ilyen kevés alvás mellett a folyamatos sírást nem bírom elviselni. Olyan mintha egyesével húznák az idegszálaimat... :-)
Mondtam is tegnap a picinek, hogy az az egy szerencséje van, hogy olyan cuki. :-)
Nem hasfájós amúgy. Kezdetben azt hittem, de amint felveszem nem sír. És a hasfájás szerintem nem múlik el ölbevétel után. Most napokig mértem, hátha a tejem kevés, de nem. Nem szorítja a ruha, néha fázik, akkor jobban betakarom. Rendesen cserélem a pelenkát, azért nem sírhat hogy zavarja a pelus tartalma. Szerintem eleget "játszok" vele, nincs betéve egy sarokba, nem is unatkozhat. Az ágyán az ágynemüt áthúztam, hátha az élénk színek zavarták, de nem. Megemletm a matracot, hátha refluxos, de úgy sem jobb. Átraktam az ágyat, máshova, de ez sem vált be.
Még az a szerencse, hogy a hordozókendőben és a babakocsiban jól elvan. Nincs több ötletem, hogy miért sír sokat és miért nem alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!