Amióta felnőttem és már kisbabám is van egyre rosszabb a kapcsolatom anyukámmal, nem birjuk egymást elviselni, kérek tanácsokat?
kicsit lemaradtam, nem voltam internet közelben. Látom vita alakult ki. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, igazából ezért tettem fel a kérdést, hogy minél több szemszögből kapjak véleményt, de nyilván nem látunk bele teljesen egymás helyzetébe.
Nálunk akkor van a sok nézeteltérés, amikor sokat vagyunk együtt anyukámmal, pl van egy közös kis nyaralónk, és nyáron szoktunk egyszerre ott lenni sokat. Ez is pl olyan, hogy mi úgy nem mehetünk oda, hogy anyukám ne lenne ott, mert ő nem érti miért kellene átengednie nekünk, hogy kettesben, ill. hármasban lehessünk a férjemmel és a gyerekünkkel. Csak pár napra egy nyár alatt... A válasz nem, mert ő is szeret ott lenni (folyamatosan) és a kedvünkért három napra se megy haza, mert miért zavar ő minket... de ha pl. egy kocsival megyünk, mi visszük őt, akkor akkor kell indulni amikor ő akar, ő a "legelfoglaltabb", miközben a férjem reggeltől estig dolgozik. Na mindegy.
A mama megszólítással az a helyzet - és ezért sem értem őt - , a mi családunkban az én nagymamámat nagyinak hívtuk, igaz anyukámat anyucinak, de kiskorunkban mamának, szerintem első szavak között van ez minden babánál, és idővel majd magától elkezd hívni anyunak, de az én anyámban ez az borzalmasan idegesító, hogy ő megvárni sem képes, hogy a gyerekem magától kezdjen el leszokni a mamáról és anyunak hívni, nem, ő kezébe veszi a dolgot és leszoktatja a gyereket, mert a mama ő akar lenni. Nálunk ez nem volt szokás, ahogy írtam is, sőt gyerekkoromban mindig is csodálkoztam a többi gyereken, ugyan miért hívják a nagyszülőket mamának és papának, hiszen az én fogalmam szerint az az anya és az apa. A nagyszülő nálam nagyi és nagypapi, vagy tati vagy ehhez hasonló. A férjem erre azt mondja, biztos azért nem akar anyukám nagyi lenni, mert az olyan öreges. Hát erre nem is gondoltam, de ha így is lenne, nem értem, ha egyszer vki nagyszülő, akkor az... akkor én se akarjak mama vagy anya lenni, mert az is olyan öreges, mert már nem vagyok 20 éves..?
Tény hogy nagyon sokat segít nekem anyukám és nagyon sokkal tartozom neki, a babám körül is sokat segít, én másoddiplomát csinálok éppen, és vizsgaidőszakban sokat vigyáz a babámra, hogy tudjak kicsit tanulni. Ezzel együtt nem gondolom azt, hogy attól mert a szüleink még feltétlen tisztelettel és elfogadással kell lennünk, igenis szóvá lehet tenni ha valami nem helyes, miért ne lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!