Egyre rosszabb a kapcsolatom az anyámmal. Mit tegyek?
Az a helyzet, hogy egyáltalán nem bízik bennem és sem ő benne (mert már hazudott pár dologról). Megvádol minden ok nélkül: lopok, drogozok, alkoholista vagyok. A mániája az, hogy kábítószerezek, mert tágak a pupilláim. Pedig az azért van, mert sokat vagyok sötétségben és kontaktlencsét gyakran viselek (annak a folyadék van ilyen hatása), de ezt nem hiszi el csak azért, mert egyszer kipróbáltam a füvet. Le akarja vágni a hajam, mert szerinte igénytelen holott gyakran mosom, rendezem és összefogom. Erről már írtam kérdést itt.
21/f
Ne törődj vele, ne szállj vitába vele.
Őrizd meg a nyugalmadat minden esetben!
Ha pattog az anyukád, öleld át a vállát és mosolyogj rá.
Mondd neki, hogy biztos úgy van anyukám, ha te mondod. És ennyi. Semmi vita, menj a dolgodra.
Egyetemre csak Pestre tudok menni (200 km távolság). Munkát meg nem tudok szerezni. De amint lesz, onnantól még jobban lekoptatom őt.
Az a baj, hogy folyton kötekedik és keresi rá az okot.
Költözz el. Pestre, 200 km-re. Keress munkát, neten lebeszéled, szerezz albit, neten ezt is elintézed.
Aztán viszlát, anya!
Nagyfiú vagy, állj a saját lábadra.
Elfejetettem leírni, hogy a költözés csak nyáron lesz, mert a nővéremékhez fogok költözni. Ott biztos lesz munkám és az ELTE-re is megyek.
Inkább az a kérdés, hogy addig ezt hogyan tudom kibírni, hogy folyton szekál mondvacsinált ürügyekkel?
Bocsi, hogy értelmeset nem tudok írni, de az én anyámnak is mániája volt régebben, hogy drogozok, mert tág a pupillám, pedig nem! Tényleg nem:D Csak leírtam, mert nem gondoltam volna, hogy más is képes ez alapján vádolni a gyerekét. Ja meg ha kiborultam, és sírtam vagy kiabáltam, akkor a 'gyakori hangulatváltozásaimat' is a drogozásnak tudta be.
De azóta már jóban vagyunk:) Szóval fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!