Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Akinél már az első fogak is...

Akinél már az első fogak is fájdalmasak, a többi még rosszabb lesz?

Figyelt kérdés
Sokszor olvastam, hallottam, hogy az alsó 2 fog bújását sokszor észre sem szokták venni, csak amikor már koccan a kanál. Azaz fájni nem szokott. Lányom még csak a 2. fogacskájánál jár, de kínszenvedés! Nagyon sokat sír szegény. Dologéllel kennegetem, meg este adtam neki nurofent, de egyik sem segít. Már előre félek a többi fogtól :(

2012. máj. 4. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt előre nem lehet tudni. Lányomnak az első 5 észrevétlenül jött ki, a 6.-kal nagyon megszenvedett, majd utána a 7-10 fog szintén nem okozott nagy gondot. Aztán a következő 5 fog nagyon nehezen és fájdalmasan jött ki neki, piszok sokat sírt és alig aludt, alig evett. Most itt tartunk...Szóval nagyon változó.

Barátnőm lányának meg az első pár fog volt macerás, de azóta meg egyáltalán nem panaszkodik, azt mondta most jobban viseli már a kislány.

2012. máj. 4. 14:07
 2/5 Kései Sirató ***** válasza:
Nem feltétlenül, nekünk kb minden 4. fog jelentett szenvedést. A doktor néni 2,5 ml Nurofent javasolt erős fájdalom esetére és ez elég jól bevált.
2012. máj. 4. 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez teljesen változó szerintem.

Én a fiamon úgy érzem, mindegyikkel ugyanúgy szenved, viszont később, olyan 10 hós korától azért könnyebb volt minden fognál egy kicsit, mert sokkal több minden leköti, érdekli. Most 14 hónapos, várjuk a nyolcadikat, ugyanúgy felsír éjszaka olykor, vagy napközben sírva ébred, de már játék közben egyre könnyebben el tudja terelni a gondolatait.

2012. máj. 4. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyereke válogatja a nagy fiam az első 4 fog kibújásával szenvedett nagyon utána valahogy hozzá szokott vagy nem tudom de már nem fájt neki annyira.

A kicsinek egyáltalán nem volt gondja a fogzással már 16 foga van és ezt csak akkor vettem észre mikor nevetett.

2012. máj. 4. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem. Nálunk például az első 2-3 kín szenvedés volt, a többi, ami igazán fájós fog, szinte észre se vettük hogy kijöttek, csak a mosolyából :). Én azt gondolom hogy amikor pici volt és elöször jöttek a fogacskák szokatlan volt, hogy mi ez a rossz érzés, aztán "megszokta" a fájdalmat és a többi már meg se kottyant neki, tudta hogy ez ilyen, ezzel jár de majd elmúlik. Persze az éjszakák néha rosszak voltak, nem tudott jól aludni, de napközben nem foglalkozott a fog fájással.
2012. máj. 4. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!