Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek hasfájós volt a...

Akiknek hasfájós volt a babájuk, tényleg elmúlt 3. hónapnál? Egyik napról a másikra vagy hogy történt? Már lassan kiugrok az ablakon a sok sirástól. Reménykedni jöttem.

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 23:40
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Mit mondtak az orvosok kedves 38-as?

Köszönöm a történeted kedves 39-es,nem semmi mit éltetek át és nem tudom hogy birtad idegileg,én már kezdem azt érezni,h talán velem van a probléma,nincs elég türelmem,nem elég stabil az idegrendszerem vagy ilyesmi:(

Igen,Irország,honnan tudtad kedves Ausztriai érdeklődő?:)

Voltunk orvosnál,minden vizsgálat nélkül rávágta,h reflux,adott gyógyszert,el is kezdtük szedni,de 1hét után muszáj volt abbahagyni,mert 2 napig nem volt tőle széklete a fiamnak.30perceket alszik nappal,fáj a hasa még mindig,szóval igazából nem változott semmi.Kezdem néha feladni,tanácstalan vagyok,mert van 1 olyan érzésem,h nem 'sima' hasfájásról van szó,valami áll a háttérben.De lehet,h tévedek.

2012. szept. 26. 23:22
 42/55 anonim ***** válasza:

Nehogy azt hidd hogy nekem olyan "stabil" az idegrendszerem! Le sem merem írni de sokszor volt olyanom hogy mindjárt kivágom az ablakon a gyereket(meg lehet kövezni érte),de nem kívánom senkinek amin átmentünk!!!

Amit írtam azért írtam hogy vannak ilyen gyerekek is sajnos. Én is azt hittem hogy komoly baj van,de mikor egyik doki sem talált semmit kezdtem elhinni hogy az én lányom tényleg ilyen.:(

Sajnos ez gátol abban hogy még egy babát vállaljak......

2012. szept. 27. 00:28
 43/55 anonim ***** válasza:

En vagyok, akinel 5 es fel honapig tartott az esti rendszeres hasfajas. A ferjem a kezere hason fektette, igy hordozgatta. Minket nem küldtek sehova, mindenki azt mondta, hogy ez a normalis. Közben eszrevettem, hogy kaposzta, narancs, szölö - ezek utan extrem hasfajas, tehat ezeket az anyatejen at megkapta, ezeket meg nem dolgozza fel a szervezete, es meg ki tudja miket- emellett az allergiak miatt gyakorlatilag vitamintablettan eltem - volna, ha ebben a külföldi faluban lett volna valami termeszetes alapu akarmi, igy a következö babanal mar tudom, hogy miböl kell szüles elött bespajzolnom. :))

En is sokszor gondoltam, hogy ez mar nem normalis, csak az "vigasztalt", hogy anyam szerint en ejjel-nappal sirtam, es nem fejezödött be 3 honappal, hanem az egesz gyerekkoromat (szerinte:)), es megis elek, tehat csak normalis lehet.

Az en lanyom sem csucsalvo, emiatt 16 honapig ezt is felirtam: 4 hos kora ota 9 orat (!) alszik, csak ejszaka, bar most az ovival is kb ennyit. Ennyi eleg neki - ez is normalis. (Csak nekem keves.)

Mivel az orvosok csak csaszarral engedtek a szülest, elsö 3 honapban, feltetelezhetöen a csaszar mellekhatasakent (?) amikor nem sirt, aludt. A szopasba is mindig belealudt, eleinte 2-3 szivas utan, es komolyan azt hittem, baj van. Volt hogy telen fütetlen helysegben levetköztetve szoptattam, vegig massziroztam, szoval ezekröl is sokat tajekozodtam, de semmi sem hasznalt... Igy eleinte nem 2-4 orankent szoptattam, hanem mihelyt felebredt, összevissza... Kesöbb a merleggel viszont kiderült, 2 szopassal 10 grammot evett, emiatt vegzett eleinte ilyen gyorsan - mig engem elbizonytalanitott, mert azt gondoltam, miert utasitja el?

Elbizonytalanitott, hogy 2 honaposan az "elöirt" ala csökkent a sulya, ezert javasolta az orvos a hozzataplalast. Nem fogadtam meg, 19 honapig szopi (egy csoda! hogy eddig sikerült ilyen szopasok mellett probleamentesen!), es egeszsegesen fejlödött, bar mindig az also sulyhatarban.

Annak is utananeztem, hogy az allkapocs fejletlensege is okozhatja, ha egy baba keveset eszik, de igy evekröl visszatekintve ugy nez ki, nalunk tenyleg minden normalis... :)

Mivel az orvosok csak csaszarral engedtek a szülest, feltetelezhetöen a csaszar mellekhatasakent (?) amikor nem sirt, aludt. A szopasba is mindig belealudt, eleinte 2-3 szivas utan, es komolyan azt hittem, baj van. Volt hogy telen fütetlen helysegben levetköztetve szoptattam, vegig massziroztam, szoval ezekröl is sokat tajekozodtam, de semmi sem hasznalt... Igy eleinte nem 2-4 orankent szoptattam, hanem mihelyt felebredt, összevissza...

Ugyanugy minden reggel faj a hasa most is, mint nekem, es ennek sem tudjak az orvosok az okat.

En több mindenre vagyok allergias, es 2 eves koraban neki is kiderült 2 masik dologra (amire en nem) - meg erre tudok gondolni, hogy ezt is erezhetik a babak, amikor meg nem tudjak elmondani...

Emellett egy stramm, egeszseges csaj, 4 ev egyetlen egyszer volt lazas, ezen kivül csak a kötelezö eves orvosi ellenörzeseken voltunk. Meg az ovodakezdes is egeszsegesen ment! Igaz, megelözö homeot alkalmazunk, de szerintem az anyatejes taplalas tenyleg sokat segit!

Tesom gyerekeinel is refluxot allapitottak meg, de kesöbb, nem emiatt, erre meg azt mondjak, majd kinövi.

Azert irtam mindezt le, mert az, hogy "ilyen a termeszete", azt hajlamosak az emberek egy negativ, öt bosszanto jellemzessel beskatulyazni, pedig csak arrol van szo, egyediek vagyunk. Ha minden gyereknel ez lenne, mint nalunk, ez lenne a normalis, akkor egy viszonylag "gondtalan" anyuka azon gondolkodna, az ö gyerekevel valami baj lehet, miert nem ad ennyi siras es egyeb jelet?

2012. szept. 27. 15:57
 44/55 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy közben egy resz 2-szer irtam, valamit elcsesztem a masolasnal.

Meg annyit tennek hozza az elözö hosszuhoz, hogy most is sovanyka kislany - makkegeszsegesen (mi a masik sulykategoria vagyunk). Es az elsö idöszakban csak valasztanom kellett, miert aggodjak jobban: nem eszik, belealszik, keves suly, aluszekonysagot követöen egyik naprol a masikra atallt a 9 oras alvasra (de nem egyben am!), vagy azert mert ezek mellett max 3-4 orakat tudtam csak egyben aludni, 16 honapos koraig. Vagy a csaszar mellekhatasa miatt, ti. masfel evig meg lehajolni sem tudtam, felemelni is iszonyu fajdalommal jart. 2 evesen 13 kg-os sulyat könnyebbnek ereztem, mint azelött barmikor, beleertve a születesi sulyat is.

Szoval ez egy ilyen idöszak volt, mögöttem, es allitolag megerösit. Utolag nem is gondoljuk, hogy mennyi mindenre kepesek vagyunk az "idegösszeomlas" hataran is tul!

Neked is sikerülni fog!

2012. szept. 27. 16:10
 45/55 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval. Minden gyerek egyedi! Nekünk ezt "dobta a gép".

Am én is császármetszéssel szültem,és ahhoz képest hogy a lányom majdnem 5kg született,csak 2hónapos korára érte el ezt a súlyt.

A kórházban 3nap alatt fél kg-ot fogyott,mivel alig indult be a tejem,és az én gyerekem is állandóan bealudt a cicin.

Most 2,5évesen nagyon egészséges a kortársainál magasabb és súlyosabb,nem beteges. Az alvással még mindig hadilábon állunk,ha éjjel 9-10órát alszik,és nappal legalább 1órát akkor boldog vagyok!:)

Nagyon szeretem őt,de a csecsemőkora rémálom volt!:(

Kitartást kívánok neked,túl lehet élni mást úgy sem tehetsz!:)))

39 és 42 voltam.

2012. szept. 27. 16:41
 46/55 anonim ***** válasza:

A 38-as es egyben az Ausztriai vagyok(az egyik):)!Az orvos semmit nem talalt,hasi ultrahang,vervetel,pisi vizsgalat,minden jo.A diagnozis,tul erdeklödö,nincs ideje enni,ill.eleg neki amennyit eszik.Semmi gyogyszert nem kapott,megis mintha jobban,többet szopizna miota hazajöttünk.Alig,h irtam ide:mintha a sirasos orak szama csökkene,olyan ejszakank volt,mintmeg soha...2 ora hosszat aludtam:((.

Csak tippeltem,h Irorszagbol irsz,mintha irtal mar volna ki kerdest.De csak az irasod jellemeböl feltetelezem.:))

2012. szept. 28. 10:30
 47/55 anonim ***** válasza:

Hogy vagytok anyukak? Sajnos nalunk semmi valtozas:(3.5 honaposok vagyunk.Sir egesz nap.

az utolso voltam:)).

2012. okt. 25. 17:27
 48/55 anonim ***** válasza:
Nyugi utolsó válaszoló! Még tarts ki egy kicsit, nálunk 5 hónapig tartott az egész napos sírás. El fog múlni! Én sem hittem el tényleg, de elmúlt (persez nem egyik napról a másikra hanem szépen fokozatosan) És ha láttad volna a lányomat hogy milyen volt és látnád most biztos erőt adna...
2012. okt. 25. 21:03
 49/55 A kérdező kommentje:

Sziasztok:)Elnézést a késői válaszért,de nem jártam erre időhiány miatt.Betöltötte az 5.-ik hónapot is a fiam de a helyzet változatlan.Havonta van olyan 4-5 jobb napunk,csak fél nap sirással a többi napok meg..... Viszont az alvás valamennyit változott nálunk.Hamarabb ébred reggel de viszont néha néha 1-1.5órát is alszik nappal.Nem mindig,de ez már haladás.

Érdekes jól tudtad,hogy Irországból irok,utánanéztem,nem emlitettem 1kérdésemben sem.Talán lottóznod kellene:)

Sok kitartást!

2012. nov. 2. 21:41
 50/55 anonim ***** válasza:
48-as válaszoló vagyok. Nekünk az 5. hónap betöltése után kezdett jobb lenni, addig reggeltől estig üvöltött. Volt hogy kiütésesre üvöltötte magát szegényem. Szóval rosszul fogalmaztam, nem akkor múlt el, hanem akkor kezdett jobb lenni, mindig volt 1-1 nap amikor kevesebbet sírt (mint nálatok kedves kérdező), aztán szép lassan olyan 6-7 hónapos kora között kezdett stabilabban nem bőgni egész nap, most 8,5 hónapos, nem sírós egyáltalán, vidám, mosolygós, kimondottan jó kedvű baba lett, de néha-néha 1-1 délután azért van hogy nyűgösebb. Az igazi fellélegzés a 7. hónap betöltésével volt ha őszinte akarok lenni...
2012. nov. 3. 10:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!