Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én nem csináltam soha a sírni...

Én nem csináltam soha a sírni hagyós altatós módszert, és most hogy megpróbáltam (8 hósan), úgy látom, nem tud így elaludni, éber és sír és néz kifelé, és hisztizik, van ilyen?

Figyelt kérdés

Olvasom a véleményeket sírni hagyás- nem hagyás- altatás témában, sokan azt vallják pszichológusok, hogy a baba sírással altatja magát a REM fázisokban, és ha kikapom csak elrontom.

Most 8 hónapos a babám, és kezdek kikészülni az ébredésektől+ most már tutti vagyok hogy nem éhes, mert hozzátáplálok és jóllakik+ már nem görcsölök hogy elapad a tejem, ha nem szoptatok éjjel. Itt volna az ideje az átaludt éjjeleknek... ha felriad és megszoptatom, alszik tovább... ha rázom a fenekét, alszik hamar... ha hagyom sírni, csak egyre éberebb lesz, hisztizik, néz ki a rácson és engem vár. van ilyen? vagy azzal tennék jót ha hozzászoktatnám hogy aludjon? annyira szívet tépő a sírást hallani. nem nyöszörög hanem sír hisztizik, nem kap levegőt. mit javasoltok?

2012. aug. 20. 20:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
61%
Pont a múltkor beszélgettem egy pszichológus tanárommal és azt mondta, hogy ne hagyjam sírni a gyerekem soha! Én az ő szavára többet adok, illetve az én anyai ösztönömre is. Mindenki úgy "neveli" a gyerekét, ahogy akarja. Reméljük nagyobb korábban nem hagyjátok majd egyedül szenvedni a gyereket, bármi lelki problémája vagy "hisztije" van. Egyébként egy kisbaba nem hisztizik, csak az általa ismert eszközkészletet használja az érzései kifejezésére. Egy kisbaba esetében ez főleg sírásból áll. Sajnálom, ha te ezt hisztinek minősíted.
2012. nov. 19. 04:55
 52/62 anonim ***** válasza:
Utolsó nyilvánvalóan inkább nem értelmezed a szöveget és rögtön ítélkezel,mert a nem mindenki kapkodja fel a gyereket minden nyekkenésre.Persze vannak pszihológusok akik azt is mondják nevelni sem szabad sem szabályokat felállítani sőt a fenékre csapás az kegyetlenség,na belőlük is vannak sokan nyilván sokan szidják őket mikor rájönnek,hogy a gyerekük egy elkényeztetett,önállótlan,visszafeleselő,neveletlen gyerek lesz. Vannak jó pszihológusok is akik tisztába vannak vele,hogy enm kell a gyereknek 24 órában az anyján lógni,és sokkal jobba gyereknek ha egyedül megtanul aludni,és ha rendesen nevelik.Itt nem arról beszélek,hogy betesszük a gyereket a szobába rázárjuk az ajtót hogy sírjon,vagy arról,hogy agyon verjük a gyereket.
2012. nov. 19. 08:47
 53/62 anonim ***** válasza:

Igen, van olyan sírás, amit hisztinek minősítek, hiszen én vagyok az anyja és ismerem őt. Nyilván nem egy újszülöttről beszélek, az én fiam 19 hónapos. Ha most BÁRKI azt állítja, hogy ennyi idős gyerek soha nem hisztizik, mindig csak problémája van, akkor én most itt befejezem a vitát, mert nincs értelme.

Akkor nézzünk az elméleted szerint egy példát nagyobb korban: a gyerek fagyit akar, és kiköveteli, dobálja magát, kiabál veled. Azonnal veszel is neki, hiszen soha nem hagyjuk őt sírni? Vagy esetleg galád módon figyelmen kívül hagyod?

Én azt utálom, hogy a mai szuperanyának titulált gyenge nők igazából képtelen energiát fektetni a nevelésbe, és ezt tudományos módon meg akarják magyarázni. Én ezt elfogadom, hiszen senki sem élhet negatív énképpel, de kikérem magamnak, hogy zord anyának tituláljon bárki.

A fiam kiegyensúlyozott, imádjuk egymást, minden vele töltött perc egy csoda és soha ilyen boldog nem voltam. A gyerek pedig a szülő tükörképe, ő is egy boldog kisfiú.

2012. nov. 19. 12:11
 54/62 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Örülök,hogy vannak még olyan anyukák akik hasonlóan gondolkodnak,mint én.

(egy korábbi válaszoló)

2012. nov. 19. 12:16
 55/62 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha egy gyerek azért sír, mert nem veszel neki fagyit, ott valamit te rontottál el! Velünk anyu kicsi korunk óta kommunikált és meg tudta értetni, hogy nem mindig lehet bármit megvenni. Sosem sírtunk fagyiért vagy másért. És ennek nyilván nincs köze ahhoz, hogy nem foglalkozott velünk, amikor kicsi korában sírtunk. De én befejeztem a vitát. Ha valaki el tudja engedni a füle mellett, hogy egy pici gyerek (legyen az 2 hónapos vagy 19) sír, akkor lelke rajta. Engem még egy felnőtt ember könnyei is megviselnek.

De a kérdés nem is az volt, hogy azért hisztizik mert valamit nem kap meg, hanem az hogy sírva alszik el a gyerek. Aludtál már el sírva? Ritka rossz érzés felnőtt fejjel is, hát még egy gyereknek, aki nem tudja hogy miért van ez, miért kapja, esetleg miért nem szeretik.

2012. nov. 19. 17:39
 56/62 anonim ***** válasza:
Azért alszik,úgy el és azért kel fel éjjel,mert nem tanult meg aludni,és ha felébred megijed,hogy hol van anya,logikus,hogy te is megijednél ha eltűnik aki ott volt,mikor elaludtál.Utolsó azért egy 2 hónapos baba persze,hogy nem hisztizik ellenben egy 8-19 hónapos igenis tud,de nyilván neked nincs gyereked vagy még nagyon kicsi ezért nincs rólad fogalmad.
2012. nov. 19. 18:11
 57/62 anonim ***** válasza:

"Mert aki egy sima altatásban nem következetes, az sajnos máshol sem az"

Nagyon egyszerű vagy. Ha a sötétség fájna...

2012. nov. 19. 18:17
 58/62 anonim ***** válasza:

A sírni hagyás (hülye megnevezés, mert nem fejezi ki a lényeget) nem azt jelenti, hogy a gyerek végelgyengülésben összeesik és elalszik.

Bár a 19 hónapos fiamnak tanítottam az alvást, mégsem aludt el soha sírva.

Mivel kezdettől egyedül aludt (így születnek, tudják ám, csak rá kell dolgozni), így ez nem volt meglepetés. Kezdettől megvan a rituálé. Van olyan, hogy felsír, ha beteg (akkor ki is veszem, akár magamhoz is egy ágyba). De amúgy meg nem volt soha komoly dolog, max egy-két bepróbálkozás, ami tartott pár napig. Na, akkor jön a módszer, hogy nem vesszük ki, de bemegyünk hozzá pár percenként, megnyugtatjuk. És egy nyugodt állapotban fekszik le, és szépen elalszik. Nem sírva, mint itt azt egyesek hiszik. Én tényleg nem értem, hogy ha ez így megy és láthatóan jól, a gyerek is nyugodt baba, akkor én miért vagyok hülye és sötét?

De nem is értem, hogy lehet kritizálni egy módszert, amit láthatóan soha nem próbáltak? Hiszen már a megnevezésből látszik, hogy fogalmuk sincs róla, ez messze nem sírni hagyás.

2012. nov. 19. 22:59
 59/62 anonim ***** válasza:

Ja, és még ahhoz azért szólnék, hogy "mi soha nem sírtunk fagyiért".

1, az emlékek szépülnek, már én sem emlékszem mindenre az elejéről, pedig nincs két éves a fiam

2, nekem azt senki ne adja be, hogy egy gyerek az első 10-15 évében SOHA SEMMIÉRT nem sír, nem hisztizik. Aki ilyet mond, az még nem látott gyereket.

2012. nov. 19. 23:02
 60/62 anonim ***** válasza:
Pedig igenis van ilyen. Keresztlányom is képes felfogni, ha valami nincs. Pedig csak 7 éves. Észérvekkel magyaráznak neki, többnyire azért felfogja a dolgokat. A gyerek kicsi, de nem hülye!
2012. nov. 20. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!