Hagyod sírni, ha csak hisztizik?
én amíg biológiai szükségleteimet elégítem ki addig ha sír hagyom
rossz érzés ha utánam sír, de ha hív a természet menni kell :)
Akár 1-2 hónap. Sokat kukucsoljatok, mindenhol, függöny, asztal, szék mögött, ebből azt tanulja, ha eltűnsz, attól még megmaradsz neki. Ha erről van szó. Igazából én úgy gondolom, ha szep. sz. is, nem hiszem, hogy lelki sérült lesz, ha nem mindig veszed fel (hiszen vannak szükségleteid), engem az az érzés zavart inkább, hogy ez olyan fejlődési dolog, amin át kell esni, és ebben segíteni kellene, nem magára hagyni. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy szívtelen dög vagy, ha előfordul, hogy hagyod sírni, csak én utólag visszagondolva éreztem magam kicsit rosszul, mikor később rájöttem, hogy ezek a sírások az "anya ne hagyj el"-sírások.
Ha nem kap meg valamit, az más. Most tudod még könnyen alakítani benne a szabad- nem szabad dolgot. Igyekezz elterelni a figyelmét. Tudom, sallang, de mást nem tudsz csinálni, minthogy milliószor elmondod (mert annyiszor fog próbálkozni), hogy nem szabad, és megpróbálod más felé terelni. Egy idő után megtanulja. példák: másfél éves fiam ha vendég van nálunk, büszkén mutogatja, mit nem szabad. Konyhában mutat a sütőre, és rázza a fejét, hogy nem, konnektorra ugyanez, macskakaja, macskaalom, stb. Ezek mind külön-külön (és még megannyi dolog) komoly harcok voltak, sírás érte, én meg magyaráztam, hogy nem szabad, elhoztam onnan, ha visszament, megint, aztán elbarikádoztam, vagy eltettem. Volt, hogy semmivel nem tudtam elterelni a figyelmét, és tovább sírt, akkor mondtam, hogy akármennyire sírsz, akkor sem szabad, inkább ezzel-azzal játssz. Ilyenkor volt, hogy hagytam, 1 percig tartott kb.
Kicsit később könnyebb lesz, amikor már jobban érti, amit mondasz neki (azért nem szabad, mert meleg, mert elvágja az ujjad, stb.). Aztán a dackorszakkal megint nehezebb. :D
10 hónapos fiam kb. 2 hete csinálj, de 3 napja megőrjít vele. Szó szerint lóg rajtam, nyávog, sír, hátraveti magát...jó, szegény fogzik is nagyon mellette. Tegnap nem bírtam tovább, beraktam a járókába, mert el kellett volna pakolnom, és nem hagyta. Mindent szétdobált....ott sírni kezdett, én meg háttal neki csak pakoltam tovább, megpróbáltam nem észrevenni. Bevált. 2 perc múlva már játszott, de persze fél szemmel engem figyelt.
A lányomnál nem emlékszem ilyen erős szorongásra, viszont kegyetlen hisztiket tudott nyomni.
Szerintem jó neki, ha megtanulja, hogy nem mindig az van, amit szeretne, vagy néha várni kell. Minél előbb, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!