Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyod sírni, ha csak hisztizik?

Hagyod sírni, ha csak hisztizik?

Figyelt kérdés
11 hónaposom most kezd hisztizni. Ha valmi nem úgy van, ahogy ő akarja, egyből hiszti jön. Aztán valamikor hagyom, de többször inkább ölbe veszem, babusgatom. Van hogy ott áll mellettem a konyhában, fogja a combomat és sír, vagyis inkább nyavajog. Újabban a járókában sem marad meg egy másodpercet sem. eddig legalább az ebédem idejére bent maradt, most viszont azonnal feláll és sír, sír, sír.. Ha hagyom sírni? Gonosz vagyok? És az jó neki, ha megtanulja, hogy nem minig úgy van, ahogy ő akarja? És hogy hagyjuk, hadd sírja ki magát? Nem gázos módszer?
2012. júl. 6. 20:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

én amíg biológiai szükségleteimet elégítem ki addig ha sír hagyom

rossz érzés ha utánam sír, de ha hív a természet menni kell :)

2012. júl. 6. 20:50
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Pont most kérdeztem én is ebben a témában csak nekem 12 hónaposom csinálja rendre ugyanezt amit a te babód is.....! Háát kaptam ilyen meg olyan válaszokat! Én most a legugolok és nem veszem fel dolgot próbálom de azzal meg az a baj hogy mászik rám miközben nyúzza a lábával a bőrt a combomon (kék zöld vok ettől) nem tudom már én sem mi a jó, én nem bírom sírni látni meg eddig ez volt az elvem is! De ez már olyan látványosan hiszti hogy Oscar díjat kaphatna érte! Valaki azt mondja hogy a hiszti is valami féle lelki segély kiáltás szóval nem szabad elmenni mellette! Holnap megpróbálom a csak vele foglalkozom dolgot, apa meg eszik amit akar..... Jobb ötletem nincs! :) Kitartást (amiből nekem már kevés van :( )
2012. júl. 6. 20:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Elmondásodból nekem a fiam 8 hónapos korában előjött szeparációs szorongása ugrott be... nem lehetséges, hogy ez van nálatok is? Ugyanez volt, jött utánam, és rángatta a lábam, próbált felfelé mászni, ha a kezem adtam neki, rángatott lefelé.
2012. júl. 6. 21:54
 4/12 A kérdező kommentje:
Nah én is ezt csinálom. Odamegyek, lehajolok, beszélek hozzá. Ha kimegyek a helysigből rohan utánam, s akkor is hisztizik. Nem sír, mert más a sírása, csak nyavajog. És nem bírom ezt a hangot. Én nem tudok csak vele foglalkozni. de asszem majd megkérdem édesanyámat, hogy ilyen helyzetben ő mizt tett velem (3. gyerekkel) vagy a4.kel. Tök normális, lelkileg ép, nő lettem, szóval, ha hagyott sírni....de ezt a nyavajgós hangot nrm bírom már...Kitratás neked is!!!
2012. júl. 6. 21:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Először én is a szep. szor-ra gondoltam. de meddig tart? most már egy hónapja ezt csinálja. S nem is az a baj, hanem inkáább a hisztizős hang. Meg ha valamit akar, s nem lehet..
2012. júl. 6. 21:57
 6/12 anonim ***** válasza:
51%
Megint 1 éveske anyukája! nah legalább nem vagyok egyedűl ezzel hogy a hangját nem bírom......! Folyton kiakarom elégiteni minden kis kíváncsiságát meg kérését hogy abba hagyja a nyafogós vinnyogást! Vagy visitást! Néha már érzem magamba hogy megy fel a pumpa, na olyankor számolok 10.! De tudod még mit akartam kérdezni, azt hogy mással neked el van? Szóval ott hagyhatod apára vagy Nagyira? nekem nagyon jól beválik néha ha kapok egy órácskát "nélküle" Mikor vissza megyek kicsit le van higgadva és nem rám összpontosít hanem apára vagy mamira...... Mondjuk utána perszeee kezdődik előröl minden :D
2012. júl. 6. 22:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akár 1-2 hónap. Sokat kukucsoljatok, mindenhol, függöny, asztal, szék mögött, ebből azt tanulja, ha eltűnsz, attól még megmaradsz neki. Ha erről van szó. Igazából én úgy gondolom, ha szep. sz. is, nem hiszem, hogy lelki sérült lesz, ha nem mindig veszed fel (hiszen vannak szükségleteid), engem az az érzés zavart inkább, hogy ez olyan fejlődési dolog, amin át kell esni, és ebben segíteni kellene, nem magára hagyni. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy szívtelen dög vagy, ha előfordul, hogy hagyod sírni, csak én utólag visszagondolva éreztem magam kicsit rosszul, mikor később rájöttem, hogy ezek a sírások az "anya ne hagyj el"-sírások.

Ha nem kap meg valamit, az más. Most tudod még könnyen alakítani benne a szabad- nem szabad dolgot. Igyekezz elterelni a figyelmét. Tudom, sallang, de mást nem tudsz csinálni, minthogy milliószor elmondod (mert annyiszor fog próbálkozni), hogy nem szabad, és megpróbálod más felé terelni. Egy idő után megtanulja. példák: másfél éves fiam ha vendég van nálunk, büszkén mutogatja, mit nem szabad. Konyhában mutat a sütőre, és rázza a fejét, hogy nem, konnektorra ugyanez, macskakaja, macskaalom, stb. Ezek mind külön-külön (és még megannyi dolog) komoly harcok voltak, sírás érte, én meg magyaráztam, hogy nem szabad, elhoztam onnan, ha visszament, megint, aztán elbarikádoztam, vagy eltettem. Volt, hogy semmivel nem tudtam elterelni a figyelmét, és tovább sírt, akkor mondtam, hogy akármennyire sírsz, akkor sem szabad, inkább ezzel-azzal játssz. Ilyenkor volt, hogy hagytam, 1 percig tartott kb.

Kicsit később könnyebb lesz, amikor már jobban érti, amit mondasz neki (azért nem szabad, mert meleg, mert elvágja az ujjad, stb.). Aztán a dackorszakkal megint nehezebb. :D

2012. júl. 6. 22:19
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
én hagyom, hogy hisztizzen, de közben beszélek hozzá, és valamivel elterelem a figyelmét. Valami játékot a kezébe adok, és mondom is, hogy mit lehetne vele csinálni, ez sokszor beválik. Egyébként meg mindig mondom neki, hogy most kimegyek, mit csinálok, és mindjárt jövök vissza. Vagy pl mosogatást nem szakítom félbe kis hiszti miatt, de közben beszélek hozzá, hogy mit csinálok, miért, meddig tart, stb.
2012. júl. 6. 22:57
 9/12 anonim ***** válasza:

10 hónapos fiam kb. 2 hete csinálj, de 3 napja megőrjít vele. Szó szerint lóg rajtam, nyávog, sír, hátraveti magát...jó, szegény fogzik is nagyon mellette. Tegnap nem bírtam tovább, beraktam a járókába, mert el kellett volna pakolnom, és nem hagyta. Mindent szétdobált....ott sírni kezdett, én meg háttal neki csak pakoltam tovább, megpróbáltam nem észrevenni. Bevált. 2 perc múlva már játszott, de persze fél szemmel engem figyelt.

A lányomnál nem emlékszem ilyen erős szorongásra, viszont kegyetlen hisztiket tudott nyomni.

Szerintem jó neki, ha megtanulja, hogy nem mindig az van, amit szeretne, vagy néha várni kell. Minél előbb, annál jobb.

2012. júl. 6. 23:52
 10/12 anonim ***** válasza:
57%
10hós kislányom szintén elkezdte 2 hete... De van, hogy annyira behisztizik, hogy a járókára olyan őrült módon rácsimpaszkodik, hogy 20 cm-re felemeli magát karból. Eszméletlenül erős és hatalmas baba. Én ha csak nyafizik egy ideig próbálom higgattan tűrni...de az a varjú károgós hang...próbálom vele megértetni, hogy nem értem mondja mit szeretne hátha rátudom venni 1-2 egyezményes félszavacska megtanulására és akkor reménykedem nem fog ORDÍTANI csak úgy. Olyan kis erőszakos olyankor és semmi nem jó neki. Pedig tényleg a lelkemet is kiteszem, de mikor zsinórban 1 órája BÁRMIT csinálok ő kitartóan orditozik velem ... Ráadásúl egyértelmű, hogy tudatos. Ezt viccen kívül mondom! Olyan kis ravasz, hogy tudja, ha a fejét bekoppintja valahová akkor mondom neki hogy ,,hopsz" és mosolygok, hogy ne sírjon szegényke, ne ilyedjen meg. Erre néhány napja elkezdte, hogy figyeli, hogy nézem-e és nagyon lassított módon hozzákoccintja a fejét valahová, de legtöbbször nem is veri be mert ugye az fájna neki, csak odatartja. És várja, hogy mondjam, hogy HOPSZ. Hisztinél is ha kiszúrja, hogy ha valaki más is van velünk akkor tudja nagyon jól célt ér a toporzékolással...na igen!ez a legjobb szó rá. TOPORZÉKOL! De volt olyan is, hogy annyira hisztizett amiért ő nem ehette meg az újságot és én szőrös szívő anyaként képes voltam elvenni egy egy hülye kis játékkal próbáltam elterelni a figyelmét...hogy hanyatvágta magát köben.Annyira sajnálom, mert órákig ilyenkor elkezdem vígasztalni és mikor egyszerűen kikészít a hanggal beteszem a szobájába és kész...nem bírom már. Ezzel pedig csak elrontom, hogy nem vagyok következetes vagy mi:( De hiába határozom el, hogy most vagy így lesz vagy úgy...Ráadsúl mindig reménykedek benne hogy talán a fogacska és ha segítek neki jobb lesz...vagy csak melege van...vagy csak bármi...én ráadásúl az a tipikus babával órákig játszós anyuka vagyok aki a gyerekszoba közepén négykézláb mászik a gyerekével és mindenhova megy vele és együtt játszik a babával nem csak nyomonköveti őt... De ez sem elég neki. Körülöttünk meg a nagy okosok azt mondják elkényeztettük. Na de egy 10 hónapos kisbabát??? Hogy a fenébe ne venném mindig ölbe, ha én is épp annyira a közelségére vágyok mint ahogyan ő az enyémre? Hát az hogy hajnali 3 óra van sztem mindent elárúl, hogy mennyire vagyok kikészülve miután ma hajnalban is (együttalszunk)hisztizve végigvonaglott a fejünkön...
2012. júl. 7. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!