Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti azonnal ugrotok, ha hisztiz...

Ti azonnal ugrotok, ha hisztizik-nyüszög 1 év körüli gyerkőcötök?

Figyelt kérdés

Kislányom 1 éves, most kezdi igazán bontogatni az akaratát, pár napja mindenért egyből "sír" , kis pofiját az arcába temeti, és lehajtja a fejét, teljesen "összeomlik" , ha valami nem úgy van ahogyan szeretné :) - kérdésem az lenne, hogy ti azonnal reagáltok ,vagy hagyjátok kicsit? mert legtöbbször ha nem megyek oda azonnal fél perc múlva elfelejti mi volt a nagy tragédia, s játszik tovább... még nem megy egyedül, állandóan vezetgetni kellene ( mászni nem nagyon hajlandó, most a séta a menő) , és persze nem tudom mindig vezetgetni, amire ő egyből sírással reagál. Persze nem hagyom kínlódni sokat, de jól teszem ha most próbálom kialakítani, hogy nem minden úgy van, ahogyan ő szeretné? Sajnálom amiért többet nyüszizik , de akkor egész nap hozzá csatolhatnám magam, hogy kielégítsem az igényeit, és azt gondolom ez később megbosszulná magát?!

Köszönöm!

2012. júl. 6. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a körülményektől függ. Alapesetben azonnal. De. egy idő után látod, hogy bolondot akar belőled csinálni, vagy valóban baja van.

Valóban várnia kell, ha éppen a konyhában mondjuk tésztát szűrök le. Ezt el is kell neki mondani, nyugodt hangon, hogy ezt + azt befejezed, és máris mész hozzá.

A szó nélkül hagyást csak akkor választom, ha tudom, inkább nem szólok, mert csak gorombaság, türelmetlenség jönne belőlem,. akkor inkább hallgatok.

A te esetedben azt gondolom, a meleg viseli meg ennyire.

Azt taopasztaltam, hogy 1 éves korban még nem annyira akar irányítani, hanem valóban szüksége van a figyelemre, testközelségre.

Amire most gondolsz 2-3 éves kor körül várható, vélhetően akkor nagyon.

2012. júl. 6. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ennyi idősen kezdtem arra tanítani, hogy "várj". Ha gond volt, ugrottam, ha csak hisztizett, akkor volt a várj.
2012. júl. 6. 11:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Én már nem is tudom mire gondoljak, mitől változott meg pár napja... igazából jól bírom, nem vagyok kimerült, vagy türelmetlen, csak jól jönne pár tanács, hogy mivel teszem neki a legjobbat. 10 hetes kismama is vagyok, s mióta jön a kistesó iszonyatosan ragaszkodik - ezt is meg értem, de azért ár tényleg túlzás ez a "mindenre összeomlok" magatartás :)
2012. júl. 6. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is így csinálom, mint a kérdező. Sztem nem kell a hisztire is urgani, nagyon is jól tudják a kis kópék, h azzal bolondot tudnak csinálni az emberből :)
2012. júl. 6. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint, ha nincsen baj, akkor már most el kell kezdeni megtanítani arra, hogy néha várnia kell, nem minden megy azonnal. Az én pici fiam igen akaratos, és már 1 évesen is az volt, azóta próbálom szoktatni, kisebb-nagyobb sikerrel, most 16 hónapos.

Jól csinálod!

2012. júl. 6. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
48%

Ohh .. dehogy ugrok! Sőőőt .. nem igazán érdekel.

Persze, ha tényleg probléma van, akkor ugrom csak.

De esetek 99,999999999%-ban csak a hiszti megy. Nála még menő az is, hogy ilyenkor rám mászik és tapos vagy legalábbis próbál. Volt idő, amikor úgy néztem ki, mintha vernének mindennap. Elég gáz volt!

Ilyenkor egyébként leültetem magam mellé és megkérdezem, mi a gond?! Persze nem tud válaszolni tőmondatban, de ha hisztizik tovább, akkor halk, lassú beszéddel csitítom.

Egyébként nálunk ez csak akkor megy, ha itthon vagyunk. Én pedig vagyok annyira sz*mét és lusta, hogy nem járom vele a játszótereket egész nap. Főleg nem 50 fokban.

Most mindenen megijed, minden probléma neki. Viszont, ha állandóan fogom a kezét, akkor sosem tanulja meg, hogy "nem kiabálunk a vakvilágba..."

2012. júl. 6. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Hát nem....Sokszor kijön utánam a konyhába, és ha nem vele kezdek el foglalkozni, akkor hisztizik. Én nem szólok hozzá, vagy megkérdezem: most mi történt? És folytatom a munkám. Persze ha baj van rohanok, de neki is meg kell tanulnia, hogy anyának más dolga is van. És most már ő is elkezdett csipkedni, de ekkor egy nagyon picit ráütök a kezére és hogy nem szabad.
2012. júl. 6. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is el tudja játszani a hattyú halálát. :) Olyan lassított felvételben mozog és közben félszemmel nézi, hogy figyeljük-e. Annyira zabálnivaló tud lenni,néha el is kell fordulnom, hogy ne lássa, hogy nevetek. :) Nehéz megállni, hogy ne zabáljam meg olyankor. :) De persze ellenállok, mert most már meg kell tanulnia, hogy nem minden úgy van, ahogyan Ő akarja.
2012. júl. 7. 09:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Vezetgetni nem vezetgetném, mert nem tesz jót ha még nem tud járni.

Ha csak úgy hisztizik én nem figyelek rá és abbahagyja ha tudom, hogy baja van egyből megyek.

2012. júl. 8. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!