Hagyod sírni, ha csak hisztizik?
Figyelt kérdés
11 hónaposom most kezd hisztizni. Ha valmi nem úgy van, ahogy ő akarja, egyből hiszti jön. Aztán valamikor hagyom, de többször inkább ölbe veszem, babusgatom. Van hogy ott áll mellettem a konyhában, fogja a combomat és sír, vagyis inkább nyavajog. Újabban a járókában sem marad meg egy másodpercet sem. eddig legalább az ebédem idejére bent maradt, most viszont azonnal feláll és sír, sír, sír.. Ha hagyom sírni? Gonosz vagyok? És az jó neki, ha megtanulja, hogy nem minig úgy van, ahogy ő akarja? És hogy hagyjuk, hadd sírja ki magát? Nem gázos módszer?2012. júl. 6. 20:29
11/12 anonim válasza:
18 hónapos a kisfiam, még mindig csinálja ezeket, amiket leírtatok! De van pozitív változás is: a sok kukucsolás után valahogy tényleg kezdi felfogni, hogy egy kis idő, és újra vele foglalkozom! Én ugyanazokkal a szavakkal szoktam neki mindig mondani, hogy várjon egy kicsit, és már megjegyezte. Mondja is: "minnyár" (mindjárt jön anya), és közben persze nyüszög. Meg azt is szoktam mondani, hogy "icike-picikét várj csak, aztán megnézzük a kockákat" például, és már érti, hogy az icike-picike az elviselhető idő...:) Aztán az is bevált szövegem, hogy "kész, vége" a mosogatásnak, és megyünk ide vagy oda...ezt is érti már, hogy a "kész, vége" azt jelenti, hamarosan megszabadul ebből a helyzetből. Nem egyszerű, de tartsatok ki, én már látom a fényt az alagút végén!:D
12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Ma elhatároztam: nem veszem mindig fel, elterelem a figyelmét, beszélek mindig hozzá(ez eddig is volt), s ha kicsit hisztizik nem sajnálom meg. És képzeljétek: egy vinnyogás sem volt. Figyeltem egész nap, hogy éppen mit szeretne, s időben reagáltam rá. Annyira nem is volt fárasztó, mint a nyaflizás. Azt kevésbé csípem. Úgyhogy remélem ez beválik...Aztán, ha nem, jöna kövi kérdés:))))))))))))
2012. júl. 7. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!