Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én nem csináltam soha a sírni...

Én nem csináltam soha a sírni hagyós altatós módszert, és most hogy megpróbáltam (8 hósan), úgy látom, nem tud így elaludni, éber és sír és néz kifelé, és hisztizik, van ilyen?

Figyelt kérdés

Olvasom a véleményeket sírni hagyás- nem hagyás- altatás témában, sokan azt vallják pszichológusok, hogy a baba sírással altatja magát a REM fázisokban, és ha kikapom csak elrontom.

Most 8 hónapos a babám, és kezdek kikészülni az ébredésektől+ most már tutti vagyok hogy nem éhes, mert hozzátáplálok és jóllakik+ már nem görcsölök hogy elapad a tejem, ha nem szoptatok éjjel. Itt volna az ideje az átaludt éjjeleknek... ha felriad és megszoptatom, alszik tovább... ha rázom a fenekét, alszik hamar... ha hagyom sírni, csak egyre éberebb lesz, hisztizik, néz ki a rácson és engem vár. van ilyen? vagy azzal tennék jót ha hozzászoktatnám hogy aludjon? annyira szívet tépő a sírást hallani. nem nyöszörög hanem sír hisztizik, nem kap levegőt. mit javasoltok?

2012. aug. 20. 20:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Utolsó!

Azért ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Nyilván ismerem a 16 hónapos gyerekemet, és nyilván első körben megbizonyosodtam róla, hogy nem fog, nem has, semmi egyéb.

Egyébként erről beszélek, mindig kell egy magyarázat, és mindig mi vagyunk a szaranyák. :) Nem baj, továbbra is magabiztos vagyok.

Kedves Kérdező:

Mint azt fent is írtam, első körben ki kell zárni mindent. Ha teljesen egyértelmű, hogy rossz szokás, akkor a következőt kell tenni: minden este ugyanaz a rituálé (nálunk vacsi, fürdés apával, tápszer a mi ágyunkban. Ezután átviszem a helyére, cumit kap, egy alvós plédje van, azt megkapja, leteszem, és kijövök).

Ha felsír, akkor kivenni nem szabad. Vissza kell fektetni, simizni a hátát, és nagyon nyugodt hangon el kell mondani valamit neki. Pl: anya kint van, este van most, aludni kell, de anya kint vár rád, reggel találkozunk, stb.

Nem lehet bemenni 3-4 alkalomnál többször. Na, ezt bevallom, hogy nekem nem menne. Én azt csináltam, hogy először 5, majd 10 percenként mentem be.

Nálunk ez 40 percig tartott, utána magától le is feküdt, rálestem, két perc múlva aludt. De hát itt ugye volt már alapozás, ő ennyi idő alatt jött rá, hogy visszatért a régi rend. Nálatok ez elhúzódhat.

Elvileg van egy utolsó bementel, amikor el kell mondani, hogy aludni kell, anya többször nem jön már be. Na, nekem ez sem menne.

De hidd el, a sírások egyre rövidülnek, pár nap alatt megtanulja, és nincs olyan, hogy sír a végtelenségig, abba fogja hagyni.

Neki szerintem jobb ezt megtanítani, mert tényleg látom én is a fiamon, hogy így alszik nyugodtan, egy kiegyensúlyozott kisfiú.

Egy ismerősöm is megcsinálta ezt mindkét fiával, ők cicin aludtak el. 3-4 napjába telt, azóta ott is béke van, mindenki nyugodtabb. Szerintem a gyereknek az is fontos, hogy anya nyugodt legyen.

Van egy könyv, a címe: Aludj jól gyermekem, ezt nagyon ajánlom, ha írsz egy privátot, átküldöm e-mailben neked.

Sok sikert, és kitartás! :)

2012. aug. 21. 11:57
 32/62 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy hülyeség már mért hagynánk?Totál félreértések vannak a két tábor!Én már írtam fentebb.Azt hogy megtanítjuk elaltatni az nem azt jelenti hogy éjjel mikor fel kell nem kelünk fel hozzá!Szerintem minden anya sorba veszi magában miért kelt fel és azokat orvosolja először.Annyi a különbség azoknál a babáknál akiket megtanítottak elaludni,hogy a probléma elhárítása után aludnak tovább mint ha mi sem történt volna.Mondjuk pl:az én babám mikor volt a fejlődési ugrása mindig hasra fordult és fel kelt mert nem tudott fél álomban vissza fordulni,vissza fordítottam és aludt tovább!

Én nem értek egyet az odafektetős meg a ringatós karomban elalvós,átviszem az ágyába dologgal.Nekem pont ezt csinálták a szüleim velem.Először nagyszobában voltunk 5 mert építkeztek ergo mindenki ki kabdosott aki a közelemben volt,hozzászoktattak anyuék nem bírták maguk mellet altattak utána 4 évesen külön szobát kaptam rettegtem!! 10 éves koromig átjártam anyuékhoz éjjelenként a torkomban dobogott a szívem és tudod milyen rossz az amikor gyerekként tudod hogy ez nem illik meg hogy már nagy vagy és reggelig 10 percenként fel kelni?Mert én tudom ,meg amikor anyuéknál aludtam el ők meg vissza csempéztek a szobába és felriadtam hogy sehol senki!Ezt csak az tudja aki átéli!Én pont ezért tanítottam elaludni a gyerekemet nagyon piciként már hogy 10 éves koráig ne keljen neki szorongani.Ez egy élethelyzet olyan mint az evés,ivás,szobatisztaságra nevelés,öltözködés ezt is neked kell megtanítani és akik meg olyanok hogy "hej rá érünk arra még" mert szegény gyereknek a mentálhigénéje,meg a fejlődés lélektana,szociális fejlődése.....stb utána meg itt kér segítséget hogy megy oviba v bölcsibe gyerek nem szoba tiszta,meg még mindig cicin alszik el,nem iszik pohárból...stb nekem ezt nem kell bemutatni ezt tanultam ebben dolgoztam!Jöhetnek a lepontozások :_))

2012. aug. 21. 12:28
 33/62 anonim ***** válasza:
63%
11:57-es ugyanígy csinálom, de én magamtól. Jött ösztönösen :) Nem olvastam soha. A kislányom már 14 hónapos és SOHA nem sír (max fél percet, de kb 2hónapban 1x), amikor lefektetem, mert tudja, hogy alvásidő van. Ha éjjel felkel (mert felszokott néha), olyankor bemegyek adok neki egy kis vizet és abban a pillanatban alszik is vissza. Születésétől így csináltam. Pár hetesen, amikor nagyon kell az anya közelsége, akkor persze a mellkasomon aludt el. Ha igényelte. De először mindig a kiságyba tettem, ha sírdogált, akkor kivettem és megnyugtattam. Egy idő után, amikor már eltelt annyi idő, hogy nem "vágyakozik" vissza az anyaméhbe, akkor már próbálgattam, hogy nem veszem ki a kiságyból, hanem paskoltam a popsiját, simiztem a hátát. Ahogy nőtt mindig a korának megfelelően próbáltam csinálni. De pár hónaposan már nem vettem ki soha. Szóval sokan már itt rontják el. Mert persze, hogy szüksége van az anyára, de sokkal többet ártasz azzal, ha nem tanítod meg, hogy egyedül aludjon el. Például éppen az elöbb bevittem lefeküdni, abban a pillanatban lefeküdt, de fel is ült és elkezdett sírni, odamentem lefektettem és kijöttem. Már nem sírt utána, elaludt rögtön. Ezt azért írtam, mert persze azért nem mindig ugyanúgy mennek a dolgok, mert más a kedve stb.. de ha megtanulja, hogy alvásidőben aludni kell, akkor aludni is fog. A barátnőm a lányát altatta, na a kislány még 5 évesen is csak az anyjával aludt el. A második gyerekénél már máshogyan csinálta. Belátta Ő is, hogy először nagyon elrontotta a dolgokat. Az együtt alvást nem kommentálom.....
2012. aug. 21. 12:57
 34/62 anonim ***** válasza:
0%
Én is írtam már csak most az utolsó kommentelő sorai gondolkoztam el hogy nekünk is pont ilyen minden ahogy ő leírta! Én mondjuk nem nézek furán mikor az 5 éves rokon kislány huzza az anyját a szobába hogy feküdjenek le aludni.... Ők viszont nagyon lessnek mikor az egy évesemet felviszem és lejövök öt perc mulva és mögöttem csend van...... Tágra nyílt szemmel kérdezik hogy már alszik iiiiis????? Én meg nem értem mi ez a pofa és ártatlan képpel hogy dehogy alszik el öt perc alatt most próbálkozik (és persze alszik is mivel a bébi őr nem jelez) csak ennyit akartam még. Szóval itt én azt akartam kifejezni hogy nem mi értetlenkedünk az altatós babákon inkább az altatós anyukák nem hiszik el hogy hogy alszik egy gyerek ringatás nélkül.....
2012. aug. 21. 15:24
 35/62 anonim ***** válasza:
Hát ugyan ez van nálunk is ! én is beviszem a szobájába és kijövök,mindenki tágra nyílt szemmel néznek rám hogy hogyan tudtam el alttani ilyen hamar,már hogy tudnám? elalszik magától anyósom egyszerűen nem hitte el és bekukkantott a szobába,már oldalra volt fordulva és már fel vette az alvós pózt! Olyan édes! és csak 8 hónapos :-))
2012. aug. 21. 15:48
 36/62 anonim ***** válasza:

Ez a Vida Ágnes-es belinkelősnek küldöm! :-)

"Ehhez hozzájön még az, hogy a gyerkőc megtanulja, hogy amikor éjjel felriad (a fenti 3 ok valamelyike miatt), akkor segítséget kap a visszaalváshoz.

Mindig azt szoktam tanácsolni, hogy első lépésként szüntessük meg azokat az okokat, amik miatt a baba éjjel felkel. Ha a fogzás jeleit tapasztalod (nyálzik, kezét, játékait rágja), akkor mindenképpen kapjon fogzásra való homeopátiás alkati szert (tehát nem valamilyen homeopátiás szert, hanem az ő tüneteinek és természetének, alkatának megfelelőt – ezekről részletesebb leírást a [link] alatt találhatsz). Ha sokat mocorog éjjel, elmászik az ágyában stb. akkor megpróbálhatod, hogy éjjel hálózsákban altatod. Anyahiány ellen pedig segíthet egy kispárna vagy ruhadarab (póló), amit a tiéd és amit odaadsz neki az ágyban, de erre szolgálhat az alvósállatka is.

Ha ezen a téren már mindent megtettél, akkor következhet, hogy megtanítod egyedül elaludni, illetve, ha felébredt, visszaaludni. Erre az a módszer, hogy amikor este leteszed, akkor kicsit megdédelgeted, annyira, hogy ellazuljon, de nem altatod el teljesen. Ha már félig alszik, akkor leteszed a kiságyba, ha sír, kiveszed, megnyugtatod, ha ellazult, megint visszateszed és így tovább, amíg el nem alszik.

Ha éjjel felkel, ugyanez a teendő.És a nappali alvásoknál is így kell csinálni. Az elején még nehezen fog menni, akár 1-1,5 óra is eltelhet, amíg el nem alszik, de napról napra jobb lesz." Forrás:Vida Ágnes

2012. aug. 21. 16:33
 37/62 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy Vida Ágnesről sem épp pozitivak a vélemények! Szerintem ő sem sok mindent alkalmaz az elmondottakból......
2012. aug. 21. 17:22
 38/62 anonim ***** válasza:
42%

"Anyahiány ellen pedig segíthet egy kispárna vagy ruhadarab (póló), amit a tiéd és amit odaadsz neki az ágyban, de erre szolgálhat az alvósállatka is."

Mint egy kutyának? És egy anya miért nem ér rá a csecsemőjével foglalkozni, ha az igényli? Én nem értem ezt a gondolkodás módot és így egyet sem tudok vele érteni.

2012. aug. 22. 08:16
 39/62 A kérdező kommentje:

Kedves legutolsó!

Te hányszor kelsz egy éjjel? Lehet hogy ha hullára kimerültél volna, te is elgondolkozol ilyeneken. És természetesen nem kínzásra gondolok. de ha a baba megnyugszik, mert úgy alszik hogy egy anya szagú rongyika van a közelében, az miért probléma?

2012. aug. 22. 08:22
 40/62 anonim ***** válasza:
51%

Ez a kutyás hasonlat már csak magyarázkodás szerintem.

Mi a jobb a gyereknek?

1, a gyerek elalszik anya kezében, ölében, jelenlétében. Megébred éjjel, hoppá, anya sehol!!! Pedig nem így aludt el. Megijed, azonnal felsír. Pánik, anya emiatt még jobban kell utána, ördögi kör.

2, a gyerek elalszik egyedül, cumival, pléddel, kismacival, amit ő választ ki, őszintén szereti. Éjjel megébred, minden a régi, itt van a kis ágyában, úgy, ahogy hagyták, cumi, kismaci vele van. Oké, akkor átfordul a másik felére, és békésen alszik tovább.

Na, ki a nagyobb szemét, ki kínozza jobban a gyerekét???

2012. aug. 22. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!