Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az apának nincs beleszólása a...

Az apának nincs beleszólása a babával, gyerekkel kapcsolatos döntésekbe?

Figyelt kérdés

Olvastam ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta.. és felvetődött bennem, hogy szabad ennyire kizárni az apát az ilyen fontos döntésekből? Főleg már így az elején.

Már egyáltalán nem csodálkozok, hogy a legtöbb férfi kívülállónak érzi magát a saját családjában.

2012. aug. 18. 10:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Szerintem véleményt cserélni lehet :) Én pl. mindig megkérdezem a páromat az ilyenekkel kapcsolatban is, és ha nem ért egyet, akkor is meghallgatjuk a másikat, viszont zokon venném, ha rám erőszakolná a véleményét. Ilyen volt pl. a mosható pelenka. Nekem borzalmasan érzékeny a bőröm, és neki is, már pelenkás koromban is látszott (akkor jöttek be az eldobhatók), hogy az eldobható pelenkát nem nekem találták ki. Elkezdtem kutatni a neten, hogy elejét vegyem a problémának a babánknál, és rátaláltam a modern mosható pelenkákra, ami sokkal jobb az olyan szerencsétlen bőrűeknél, mint mi. Az elején nagyon ellenkezett, aztán addig beszélgettünk róla, amíg elfogadta az érveimet, és mára lelkes támogatóra találtam benne :) De még a vitatkozós időkben megbeszéltük, hogy mivel többségében én pelenkázom majd a gyereket, az lesz, amit én szeretnék. Szóval elmondhatta a véleményét, de a végső döntés az enyém lett volna. Más kérdés, hogy sikerült ilyen jól érvelnem, hogy végül is belátta, ez lesz a legjobb nekünk :) Szerintem ennek így kéne történnie, hisz két felnőtt embernek tudnia kell egymással értelmesen eszmét cserélni!
2012. aug. 18. 20:01
 22/22 anonim ***** válasza:

12es vagyok ígérem utoljára :)) a 21 essel teljesen egyetértek, nagyon jól rávilágított arra amit én is ki akartam hozni hogy persze eszmét cserélni lehet a dologról de ami nem veszélyezteti a gyerek egészségét (lelki fizikai stb.) addig hagy legyen azé a végső szó a témában AKIT jobban érint. Én se szólnék bele ha mondjuk minden egyes reggel ő viszi oviba bölcsibe és praktikus könnyen öltöztethető dolgokat ad rájuk (vagy kéri hogy azt adjak rájuk reggel) mert a rohanásban nem szeretne övekkel gombokkal kapcsokkal fűzőkkel küzdeni.

Akkor bármennyire is imádnám xy ruhában a gyerekeket, azt fogom preferálni amit ő kér mert nem akarom megnehezíteni a dolgát sőt megkönnyíteni szeretném:)

2012. aug. 18. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!