Az apának nincs beleszólása a babával, gyerekkel kapcsolatos döntésekbe?
Olvastam ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta.. és felvetődött bennem, hogy szabad ennyire kizárni az apát az ilyen fontos döntésekből? Főleg már így az elején.
Már egyáltalán nem csodálkozok, hogy a legtöbb férfi kívülállónak érzi magát a saját családjában.
Szerintem az apukának mindenbe van beleszólása, a család anyából,apából gyerekből(gyerekekből) áll,az apát semmiből sem szabad kizárni és nincs is joga hozzá a nőnek.Egy 2 éves gyereket már régen le kellett volna választani,már 1 évesen sem baba nem hogy 2 évesen.
Elég rosszat tesz a kapcsolatnak ha ennyire kizárják az apukát,nem csodálom,hogy sok kapcsolat tönkre megy,én is megunnám,ha a feleségem döntene mindenben meg sem kérdezne esetleg több dologból kizárna.Mikor teherbe estem is a közös döntés volt,hogy megtartjuk bocsánat csúnyán hangzik,de nem terveztük a babát, igazából várni szerettünk volna bele,de a természet közbe szólt amit egyátalán nem bánunk,minden megbeszélünk,egyenrangúak vagyunk a családban nincs olyan,hogy akkor valamit kitalálok és meg sem kérdezem róla.
Azért a véleményét meg lehetne hallgatni, nem úgy hozzáállni hogy semmi köze hozzá. Ennyi erőből abba se legyen beleszólása hogy mikor és hány gyereke születik, nem az ő teste. De az ő élete is.
A kérdező leírta, hogy azért szeretné a férje az elválasztást mert már nincs teje, így feleslegesnek érzi a szoptatást.
Ez a szoptatás téma szerintem pont olyan amibe apuka szerintem ne szóljon bele vagyis nem is így mondanám hanem apuka eleve miért foglalkozik ezzel??Ő szoptat, ő kel stb. a gyerekhez mert az még szopik? Minden más témába természetesen nyugodtan "szóljon bele " pontosabban beszéljék meg és döntsenek együtt, de ez a szopi téma pont nem olyan.
Nem egy barátnőm volt akinek a férje jól megmondta hogy 1. nincs is tejed, éhezik a gyerek 2. minek szoptatod még mindig 3. minek szoptatod egyáltalán 4. milyen anya vagy hogy NEM szoptatsz stb.stb.
Ehhez a témakörhöz sok köze nincs egy pasinak véleményem szerint.
Annyi a dolga hogy TÁMOGASSA anyukát annak BÁRMILYEN is a döntése.
Elvileg dehogynem, ugyanannyi joga van mindenhez. De ez a döntés elsősorban az anyuka és persze a gyerek kezében van.
Az jutott eszembe, hogy talán a szóban forgó apuka azért akarja, hogy befejezzék, mert talán a kicsit csak a szopizás nyugtatja meg és azzal kapcsol össze pár dolgot, pl. az elalvást, ébredést, így viszont a pár nem tud kettesben programot csinálni, kikapcsolódni, meg így egy külön töltött éjszaka is esélytelen.
Vagy akár csak fél attól, hogy az anyuka ezzel teljesen magához láncolja a kicsit és alkalomadtán ő nem fogja tudni helyettesíteni.
Hú, ezen teljesen ledöbbentem:-(.
Ez elég szomorú, hogy egyes Anyák felháborodva kijelentik, hogy mert volna beleszólni. A gyerek közös, ugyanolyan joga van az Apának is bármibe beleszólni, mint az Anyának, mégha az a szoptatás is. Elképzelem, milyen jól eshet az az Apának, amikor Anyuka rámordul, "ebbe Te ne szólj bele". Miért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!