Lehet hülye kérdés, de azért megkérdezem (? )! Az újszülött szoptatásával kapcsolatos, elméleti kérdés (? )!
Elmúlt két hetes a kislányom! Minden szoptatásnál fogja mind a két kezével az ujjaim :) Ha éhes, ugye csak anya az egyetlen aki meg tudja nyugtatni! Azon gondolkodtam szoptatás közben, ha valami lenne velem, más nő tudná szoptatni? Hisz ugye érzi, az illatom, a rezgéseim, a szívverésem, amit 9 hónapon keresztül megszokott! Más nő képes lenne táplálni, hisz nem olyan az illata...
Tudom, idióta kérdés :)
Köszönöm a véleményeket!
Csak a tapasztalatot írom le amiben részem volt. Császárral született a lányom délben, este már volt tejem. Amikor megszületett az ottani ápoló már mondta hogy tegyük cicire, hogy legyen meg a szopási inger még ha nincs is tejem, aztán mondta, hogy van egy kismama, akinek sok a teje és ha szeretném akkor szoptatja, hogy ne szokjon rá a cumisüvegre. Beleegyeztem, de mivel az esti evésre már volt tejem, igaz pótolni kellett, de már én szoptattam meg.
A te kislányod már 2 hete szopizik, nem tudom, hogy ennyi idő után hogy fogadná el más nő mellét, tejét. Szerintem nem fogadná el, de ez csak tipp!
Csak ezen elmélkedtem :)
Köszönöm a véleményeteket!
szerintem elfogadná. régen működött a szoptatós dajka, meg hasonlók, nagymamámnak se volt teje és anyumat más szoptatta, na meg ugye vannak a cumisüvegek, tápszerek amit a kisbaba elfogad apától is.
nem hiszem, hogy egy pár hetes baba annyira felfogná ezt az egészet, hogy emiatt ne enne. sőt, én megfordítanám, annyira ösztönlények még, hogy nem azért ragaszkodik hozzád mert te vagy az anyja, hanem mert te eteted :)
Egy életerős csecsemő enni akar.
Lehet, hogy két napig hisztizne, de a harmadikon az éhség mindent felülírna, vagy elpusztul.
Ez ösztön...
A fiam játszotta el, hogy az apja meztelen hasán feküdt cca2hetesen, "cici" magasságban. Elég kontrasztos volt a hófehér mellkason a fekete bimbó. A kicsi meg simán "bekapta":) És kiverte a "hisztit", mert nem sikerült befalnia.
A hasikájuk mindent felülír:)
A sajátomon kívül 3 babát szoptattam már, unokatesóm ikreit, hol egyiket, hol másikat, és a keresztlányomat, ha az anyukájának néhány órára el kellett mennie. Nem reklamált egyik baba sem :-)
Legkisebb fiam 1 éves, még szopik. Gyakran van nálunk egy fiatal anyuka, aki szintén szoptatja még a babáját. Hát van olyan, hogy nem tudja elég gyorsan eltenni a mellét, mert a fiam rátámad. Így ha valahová nagyon nem tudom elvinni magammal, Őt szoktam megkérni, hogy vigyázzon rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!