Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az apának nincs beleszólása a...

Az apának nincs beleszólása a babával, gyerekkel kapcsolatos döntésekbe?

Figyelt kérdés

Olvastam ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta.. és felvetődött bennem, hogy szabad ennyire kizárni az apát az ilyen fontos döntésekből? Főleg már így az elején.

Már egyáltalán nem csodálkozok, hogy a legtöbb férfi kívülállónak érzi magát a saját családjában.

2012. aug. 18. 10:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet. Az ő életét is meghatározza, hogy szoptat még a felesége.

De nem csak a szoptatásról van szó, hanem úgy általában.

2012. aug. 18. 14:36
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

egy előző válaszoló vagyok, azért is írtam hogy ez más téma szerintem mint "minden más" ahogy fogalmaztok. Az hogy a gyerek később mondjuk eszik e édességet, mennyit, mit vesz fel, hova járjon oviba suliba hogyan legyen nevelve az oké ezek közös dolgok. De a szoptatás miért lenne az ő élete ahogy írod? Miben zavarja őt a szoptatás? Mert ezt ugye nem tudjuk...Ez számomra kicsit olyan mintha beleszólna abba hogy anyuka mit eszik és mikor mert nehogy mondjuk túl vékony vagy túl dagi legyen mivel ő nézi egy életen keresztül..

Azt kellene tudni mi zavarja a szoptatásban miért nem egy semleges téma ez számára...

2012. aug. 18. 14:43
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem ott az apuka tisztában látja a dolgokat, mint az anyuka. Én úgy gondolom egy 2 éves kislánynak már nincs szüksége cicire és az apuka nem azért szólt mert neki kellene, hanem mert már cikinek érzi és látja, hogy ugyan minek. Én nem vagyok híve a 2 év feletti szoptatásnak ez az egy biztos, aztán ki tudja majd szülök még egyet és 3 évesen vígan szoptatom. Soha ne mond, hogy soha!

Az apukának adok igazat és neki ugyanannyi joga van döntést hozni mint nekem :) Nálunk ez így van.

2012. aug. 18. 14:46
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem mindegy, miért akarja? Lehet, hogy valamim önző hülyeség miatt, de akkor is meg kell hallgatni nem nélküle dönteni.

Egyébként ha magunkból indulok ki: sokkal szabadabb vagyok, amióta nem szoptatok, a lányom többet van az apjával, reggel már nem csak én tudom megnyugtatni, átalussza az éjszakákat. Lehet, hogy náluk is ilyen okokból szeretné apuka; bár nekem már az is elég érv, hogy az anyának nincs teje.

2012. aug. 18. 14:51
 15/22 anonim ***** válasza:
26%
Nagyon nehéz kérdés. A legtöbb esetben ugyanolyan joga van beleszólni az apának a fontos kérdésekbe (persze, ha egyébként nem foglalkozik a picivel, az más téma), ugyanakkor vannak olyan kérdések, amibe nem szerencsés beleszólnia. Ilyen pl. hogy szülés közben kapjon-e fájdalomcsillapítót az anyuka, milyen pózban tolja ki, de egészséges határokon belül ilyen a szoptatás is. Pl. nem kötelezheti, hogy az anyuka a régi 3 órás rendszerben szoptassa a babát, és hogy 2 hónaposan már vegye el tőle a cicit éjszakára, helyette teáztassa, 3 hónaposan pedig tápláljon hozzá. Egyszerűen azért nem, mert ebben a kérdésben az anya a kompetensebb. A WHO ajánlás 2 éves szoptatást javasol, tehát amit a kérdésben lévő anyuka csinál, az még teljesen normális (hiszen még messze nincs 2 éves a pici), szerintem még nem kéne beleszólnia. Ha teljesen elmegy a teje, és tényleg csak komfortcicizés zajlik, az már más kérdés. De sokkal szerencsésebb megvárni (persze ésszerű határokon belül), hogy a baba elválassza magát. Summasummarum, szerintem ebben a helyzetben még az anyuka véleménye számít jobban.
2012. aug. 18. 14:57
 16/22 anonim ***** válasza:

12es vagyok, nem nem mindegy miért akarja :)) Amit írtál hogy lehet valami önző saját dolga miatt nem akarja hát akkor meg főképp nehogymár az ő döntése legyen:))

Ez amit írsz hogy mindegy, mert akkor is kérdezzék meg a véleményét...minek, ha úgyse a gyerek érdekét nézte apuka a véleménye kialakítása során hanem valami egész mást? :) Akkor minek legyen meghallgatva a látszat kedvéért? :)

A téma az most mindegy, mert egyébként ezzel a 2 éves koron túl szoptatással én sem értek egyet (nekem 3 gyerekem van a legkisebb 1 éves még szopik, de mindhárom úgy átlagosan 1 éves koráig szopizott ) de sehol sincsen bizonyítva hogy bármi baja is lenne a gyereknek attól ha szopik még 2 évesen.

2012. aug. 18. 15:09
 17/22 A kérdező kommentje:
15-ös: és ha fordítva van? Ha az anyuka szeretne 3 óránként szoptatni és 3 hónaposan hozzátáplálni, akkor már beleszólhat az apa?
2012. aug. 18. 15:10
 18/22 anonim ***** válasza:
55%

a WHO mindig kitalál valami baromságot, a következő az lesz,hogy 5 éves korig szoptassanak az anyukák és 10 éves korig nem szabad tejet adni, nem a WHOval kell foglalkozni, ha azt mondja,hogy holnaptól a babákat csak fehérbe lehet öltöztetni mert a többi színű ruha mérgező akkor fehérbe öltöztetik,vagy tovább megyek, ha azt mondják,hogy hozzátáplálni csak 2 évesen lehet azt is követni fogjátok??

Igenis joga van az apukának mindenbe beleszólni abba is ha anyuka 5 percenként mellre akarja tenni,ugyanis lehet anyuka teljesen belebolondult már a szoptatásba és nem veszi észre,hogy nem úgy kéne,amúgy egy kapcsolatban általában megbeszélik és utána döntenek,nem megy az anyuka a saját feje utána mert tele tömte a fejét a WHO meg a média meg a "szakkönyvek" egy két baromsággal,ugyanis ilyennel is sokat találkozni

2012. aug. 18. 15:43
 19/22 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Szerintem akkor sem szerencsés beleszólni. Elmondhatja a véleményét, de a végső döntés az anyáé kell, hogy legyen, mert ebben ő a kompetensebb (mint írtam, egészséges keretek között). Ugyanúgy, mint szülésnél. Elmondhatja az apa a véleményét, hogy az EDA gyengíti a szívhangot, elhúzza a kitolási időt, megnő a császár valószínűsége stb., a döntés, hogy be akarja-e adatni, az anyára tartozik.
2012. aug. 18. 15:44
 20/22 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy ha nem is kérdezzük meg az apát, hiszen semmi köze hozzá, akkor az sem fog kiderülni hogy csak önzésből akarja vagy más oka van.

A szülés mindaddig teljesen a nő döntése, amíg nem veszélyezteti a gyereket, ezzel én is egyetértek.

Köszönöm a válaszokat

2012. aug. 18. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!