Miért akkora baj, ha ringatva altatjátok a babát?
Csak azért kérdezem, mert lassan fél éves a kislányom, és egyáltalán nincs szüksége már a ringatásra, semmi ilyesmire, berakom a kiságyba, kicsit nyűglődik, helyezkedik, altatja magát, aztán elalszik.
Nekem nagyon hiányoznak azok az esték, amikor ringattam, énekeltem neki, elaludt a karomban, és lábujjhegyen kiosontam tőle jó éjt kívánva.
Miért akarja mégis minden anyuka a pár hetes csöppséget majdnem azonnal "leszoktatni" kézből?
Hiszen csak pár hónapig a "miénk" az este, a ringatás, a bújás, aztán olyan gyorsan elmúlnak ezek a lehetőségek!
Nekem nagyon hiányzik a ringatás, éneklés, már lassan saját akarata van, és éntudata, pedig épp csak megszületett, és 6 hónap alatt önálló kis lény lett.
Anyukák!
Ringassátok, kényeztessétek a csöppségeket, amíg lehet!
Amíg hagyja magát!
Olyan rövid ez az időszak!
Akkor ezt is gyereke válogatja...
Az én babámat én is ringattam, de kb. egy hónapja már nem alszik el úgy, olyankor azt hiszi még játszunk, és nézeget, beszélget, nevetgél... ezért aztán nem ringattam, hanem betettem a kiságyba, és mondtam neki, hogy szunyóka van, babám!
Aztán ahogy már írtam, kicsit forgolódik, nézelődik, helyezkedik, aztán elkezdi altatni magát egy zümmögős hanggal, és elalszik.
Saját maga alakította ezt így, ő így igényli már a fektetést.
Én meg elszomorodtam, mert úgy hiányzik az esti ringatás, meg éneklés...
Persze lehet, hogy olyan éktelenül hamisan éneklek, hogy szegény gyerek így védi a dobhártyáját a beszakadástól... :-))))
Nem baj.Sajnos ezen a fórumon nagyon sokan vannak akik ezzel nem értenek egyet.Így én csak halkan írok,mert úgy is lepontoznak ,én egyet értek veled.
A második válaszolónak.Lehet hogy egy új fejlődési szakaszhoz ért a babád ezért a változás.Biztos hogy nem a ringatás miatt sír,inkább egyre erősebben kőtődik hozzád.mi természetes és helyes is.Csak mi felnőttek ezt nem értjük meg sokszor.Mi más szemmel nézzük a világot mint a babák.
Bajnak nem baj csak sokan azért nem akarnak hozzászokni, vagy azért akarják a babájukat leszoktatni róla, mert nem mindegyik baba olyan, hogy elalszik ringatás nélkül. Tényleg az első pár hónapban csodás érzés. Nálunk a fiammal 6 hónapig tartott. De van sok olyan babuci aki később sem hajlandó elaludni egyedül és őket ringatni kell még 1 évesen is. Azért valljuk be egy 10 kiló fölötti babát nap mint nap ringatni már nem biztos hogy olyan élvezetes. Sőt ismerek olyat aki még 2 évesen is el ringatta és később is csak úgy aludt el a kisgyerek, hogy az anyuci oda feküdt mellé és simogatta amíg el nem aludt.
A te kicsid valamiért nem szereti ha ringatják, de lehet hogy ez csak egy átmenet és később még ringathatod. Az én kislányom viszont az első héttől kezdve egyedül aludt el. ha elkezdtük ringatni csak nézelődött nem bírt elaludni.
"Az ébredés egy szükséglet
A vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsággal kötődő gyermekek ritkábban alszanak el egyedül és gyakrabban felébrednek éjszaka, mint bizonytalan kötődésű társaik. Az éjszakai ébredés és a kisgyermek igénye arra, hogy szülei szeretettel álomba kísérjék tehát nem egy rossz szokás vagy viselkedési minta, amiről le kell nevelni őt, hanem a biztonságos szülő-gyermek kapcsolat jele.
De semmiképp se vonjuk le a tanulmány alapján azt a hibás következtetést, hogy az a gyermek, aki már kiskorában is hosszan képes aludni vagy egyedül elalszik, az nem kötődik biztonsággal a szüleihez."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!