Ringatva altató anyukák ti meddig altattatok így?
14 hónapos koráig! :)
Ő így tudott elaludni, s bár akkor már nehéz volt, de addig legalább ölelgettem.
Aztán egyik napról a másikra nem igényelte. Na azóta viszont nem bújós :( visszasírom a régi időket, amikor még az én pici babám volt...
én 6 hónapos koráig kézben ringatva, sétálva altattam a fiam. nyár közepe volt már, mire elaludt, jól összeizzadtunk, ráadásul egyre jobban fájt a hátam a 7 kilós gyerek cipelésétől... egyik nap felkaptam a vizet, fogtam magam és leültem vele az ágy szélére, ölembe vettem és úgy ringattam. na ez bejött, simán elaludt. aztán a délutáni alvásnál kezdtem én is azt, úgy 10 hónapos kora körül, hogy megvártam, amíg már tényleg hulla fáradt volt, betettem a kiságyba, betakartam, simogattam a hátát, persze elaludt:) amikor ez már ment, este is megpróbáltam. most 21 hónapos, délután és este is leteszem, betakarom, megsimizem, nyitva hagyom az ajtaját, de kijövök. csendben teszek-veszek, olvasok, és 10 perc alatt elalszik szépen.
jótanács: ha egyszer már letetted a kiságyba, onnét csak pelenkacserére vagy egyéb vészhelyzet esetén vedd ki, és rögtön tedd is visza. ha folyton felveszed-leteszed, akkor örökké próbálkozni fog... így viszont hamar rájön majd, hogy ott kell maradni, akármit is csinál. mondjuk én ilyen kicsi babával nem problémáznék, ringatnám, ő még igényli a testkontaktust.
Szerintem is kicsi még,ha így tud elaludni,csináld így.Az én lányom is ilyen volt,csak kézben aludt.9 hónapig össze van nőve veled,utána meg csak el van szakítva tőled,átvitt értelembe,és ezért kívánja az ölelésed.Szeressed!Azt mondják,hogy 3 szakasza van enne:
1.Ölelő korszak-csecsemő kor,
2.engedj el korszak-gyermekkor
3. ismét ölelő korszak- kamaszkor-de már nem minket fog ölelni!
Élvezd ki ezeket a pillanatokat,mert hamar elmúlnak!
Egy 9 éves kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!