Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altatjátok 15 hónapos...

Hogyan altatjátok 15 hónapos babátokat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, és este esélyem sincs arra, hogy a kiságyában aludjon el. 12 hós koráig belealudt az esti, fürdés utáni tejitalába, és be tudtuk tenni a kiságyba. Viszont az elmúlt 3 hónapban nem alszik el evés közben (ezt nem bánom, mert az sem lett volna jó, ha kizárólag így tud elaludni), viszont hiába nagyon-nagyon álmos, mikor berakom a kiságyba, elkezd üvölteni, feláll, ugrál, körbe-körbe mászkál. Mikor énekelni, mesélni próbálok, csak felvidul, hogy beszélek hozzá, és éberebb lesz. Most az a stratégiánk, hogy befekszem vele a nagy ágyunkba, ilyenkor maga alá tömi az egész kezemet, és kb. 5 perc után már alszik is. Ezután rakom át a kiságyba. De erre sem szeretném rászoktatni, mert csak egyre nehezebb lesz neki a saját ágyában aludni. Ti hogy csináljátok, nálatok mi a rendszer?
2011. nov. 20. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
15 hós a lányom, de sosem aludt kiságyban, így erről a feléről nincs tapasztalatom. 12 hós koráig én aludtam vele a nagyágyban, s mikor apa is visszaköltözött a hálószobába, vettünk egy juniorágyat a lányunknak. A miénkkel van összetolva az ő ágya (nem tud sehol leesni), minden gond nélkül odaszokott. 5 perc alatt elalszik esténként. Lehet, hogy már nem érzi jól magát a kiságyábán.
2011. nov. 20. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
15 hónapos a fiam,minden alvásnál a nagyágyba megyünk,mellé fekszek,oldalra fordul hozzám,morzsolja a fülem,és elalszik,utána átviszem a szobábájába az ágyába.Van hogy 3perc alatt alszik el,van hogy 20 perc alatt,de van olyan sajnos hogy másfél óra múlva alszik csak el...soha nem aludt egyedül el,viszont ringatni sem kellett soha,csak mellé feküdni,és ennyi.Szeretném ha magától elaludna az ágyában,de nem tudom mikor lesz ilyen...próbáltam nem egyszer,de egyből feláll,hisztizik..
2011. nov. 20. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:
15 hónaposom van. ugyanúgy zajlott egy éves koráig ahogyan írtad...bealudt vagy elaludt a tápszer után. aztán egyre inkább nem akart aludni. kb. 8 hónapos korától úgy alszik hogy leteszem az ágyra, elalszik és megy a kiságyba. most is így alszik csak előtte még kínszenvedés mert most kezdett igazán járni és állandóan megy az ajtóhoz vagy ki a szobából, körbe a lakáson. nehezen alszik el. én ott fekszem mellette, de elég az ha csak az ágyon. van hogy hozzámbújik, van hogy nem. ha elalszik meg az ágyikóba. de így van ez a délutáni alvásánál is.
2011. nov. 20. 22:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Nahát, akkor ezzel egyáltalán nem vagyunk egyedül! Lehet, hogy ebben a korban lesznek nagyon anyásak, vagy visszajön a szeparációs szorongás? Vagy csak ragaszkodik ahhoz, ami a legjobb neki, az édesanyja melegéhez:)Viszont attól tényleg tartok, hogy ha ezt megszokja, nagy tortúra lesz visszaszokni az ágyacskájába...
2011. nov. 21. 14:33
 5/7 anonim ***** válasza:
második vagyok. én meg azon gondolkodom hogy a bölcsiben jövőre (két éves lesz) hogy fog elalduni nélkülem? :(
2011. nov. 21. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:
bocs, harmadik voltam.
2011. nov. 21. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is félek a bölcsitől, hogy nélkülem hogyan fog elaludni. Régebben édesapán néha nálunk aludt, ő altatta, vigyázott rá, így el tudtunk menni a férjemmel szórakozni. De mostanában ezek miatt már nem tudom erre megkérni, mert csak én kellek a picimnek.
2011. nov. 22. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!