Eltúlzom talán?
Lányomnak nemrég volt a névnapja. Nem csináltunk semmi bulit, ez volt az első, de mindenki tudott róla, fel is köszöntötték az én családom, anyósomék is tudtak róla, de nem köszöntötték fel, ajándékra nem is számítottam, de a lényeg, hogy egy boldog névnapot sem mondtak egyetlen unokájuknak. Nem is szúrna ez szemet nekem, ha náluk ez nem lenne hagyomány, hiszen mindkettejüknél névnapjuk alkalmával ajándék virággal jelentkezünk, sőt ha aznap nem mentünk, mert esetlen én a szülészeten voltam a férjemmel együtt, akkor kaptuk az sms-t kedves sógornőmtől, hogy ma van a nagy nap és mi nem köszöntöttük fel őket! Ajándkák előkészítve csak közbejött a baba, hát Istenem, van ilyen!
Nekem rosszul esett és ezt elmondtam a férjemnek, egyetértünk a témában és én még hozzátettem, hogy nem vagyok hajlandó felköszönteni őket névnapjukkor.Sem ajándkés, sem virág. Férjemnem mondtam, ő vegyen és adja át, én ebben nem veszek részt. Megértette! Eltúlzom?
Igazatok van, vannak sokkal nagyobb gondok, tudom, de mikor neked fáj, az más! A te gyereked, az mindig nagyobb öröm és nagyobb fájdalom.
Én is le kellene xarnom, de lelkizős vagyok, olyan rosszul esik, hogy nem tudok másra gondolni :( tiszta dilis vagyok.
Azért, mert ti felköszöntitek őket ajándékkal még ne várd el ugyan ezt tőlük, oké hogy rosszul esik, de ez miatt ne haragudj meg rájuk. Még csak most volt az első névnapja jobb esetben is max 1 éves lehet a baba, majd a következő alkalomkor vesznek neki játékot.
Egyébként meg legközelebb süss egy tálca sütit és hívd meg őket névnapolni, kétlem hogy ajándék nélkül mennének.
Engem nem úgy neveltek hogy lexarjam őket és eddig nem is tettem, nekem 5 névnapom volt, soha nem köszöntöttek fel, meg sem említették, eszembe nem jutott volna emiatt ugyanazzal viszonozni, de könyörgöm az unokájukról van szó! Soha nem végtam volna magam miatt vissza, de a gyerekem miatt miért ne?
Nem sütök süteményt és nem hívok meg senkit! Ők imádják az ilyen meghívásokat, csak soha nem viszonozzák! 2x hívom őket karácsony és a férjem születésnapja, bőven elég úgy érzem. Enni, inni ne jöjjenek, inkább nézzék meg az unkájukat és adjanak egy banánt névnapjára, ha ezt csak úgy lehet, hogy kierőszakolom meghívással és süteménnyél, hát akkor maradjon mind2 otthon.
Na, ha sütnél sem bizti, hogy elmennének!Tapasztalat.Nálunk ugyanez a szitu mint nálatok (sógornőt illetően is).Lehet, hogy rokonok, nem?
Tavaly sütöttem főztem meghívtuk őket.Mindenki eljött, de ŐK nem értek rá.Na ja.Az utcában volt egy összejövelet (tőlünk 2. házban) pont ugyanakkor.Érdekes, oda elmentek.A saját unokájukoz meg nem.
Tehát hiába is sütögetnél, mert vannak ilyen emberek sajnos.Elég szomorú.
A genyákat csak mosollyal lehet lekezelni, mert arra nem tudnak arcoskodni!
Tehát Te szépen mosolyogva köszöntsd fel, és akkor nyugodtan számon kérheted, hogy ő mekkora paraszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!