Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eltúlzom talán?

Eltúlzom talán?

Figyelt kérdés

Lányomnak nemrég volt a névnapja. Nem csináltunk semmi bulit, ez volt az első, de mindenki tudott róla, fel is köszöntötték az én családom, anyósomék is tudtak róla, de nem köszöntötték fel, ajándékra nem is számítottam, de a lényeg, hogy egy boldog névnapot sem mondtak egyetlen unokájuknak. Nem is szúrna ez szemet nekem, ha náluk ez nem lenne hagyomány, hiszen mindkettejüknél névnapjuk alkalmával ajándék virággal jelentkezünk, sőt ha aznap nem mentünk, mert esetlen én a szülészeten voltam a férjemmel együtt, akkor kaptuk az sms-t kedves sógornőmtől, hogy ma van a nagy nap és mi nem köszöntöttük fel őket! Ajándkák előkészítve csak közbejött a baba, hát Istenem, van ilyen!

Nekem rosszul esett és ezt elmondtam a férjemnek, egyetértünk a témában és én még hozzátettem, hogy nem vagyok hajlandó felköszönteni őket névnapjukkor.Sem ajándkés, sem virág. Férjemnem mondtam, ő vegyen és adja át, én ebben nem veszek részt. Megértette! Eltúlzom?

2012. júl. 30. 13:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
50%

egy picit ugy vélem

lényeg hogy te és az apja felköszöntse nevenapján szülinapján a többi meg jön magátol

2012. júl. 30. 13:47
 2/23 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor minek a sok elvárás, vagy az csak részünkre szól?
2012. júl. 30. 13:49
 3/23 anonim ***** válasza:
97%

Sógornőd azért kemény... :-D remélem megmondtad neki a magadét!

Nem túlzod el, sajnos vannak ilyen emberek, én direkt nem vinnék semmit névnapjukra és ha szóvá teszik akkor megmondanám, hogy ők is elfelejtették a gyerek névnapját. Utálom, ha baleknak néznek!

4/23 anonim ***** válasza:
97%
Kiváncsi leszek más véleményére,de én dettó ugyanilyen vagyok,mint te.Nálunk se mondtak semmit a picinek névnapjára,még egy szaros csörgőt se kapott,de ami még ennél is jobban felhúzott,hogy most volt az első húsvétja és arra sem kapott semmit.Szóval én ugyanígy reagálok,mint te!
 5/23 anonim ***** válasza:
63%
Érthető,hogy rosszul esik,de tudod én az ilyen helyzetekben inkább szarok erre.Felköszöntöm,nem süllyedek le az ő szintjükre.Ennél sokkal nagyobb problémák is vannak.
2012. júl. 30. 13:51
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem túlzod el! De mondok jobbat! Nálunk a nagyobb lesz a kedvenc maminál (anyósom). Ő névnapjára kapta a szép virágot, entyempengyem stb. Kisebbik nevenapjára SEMMIT, de még egy köszöntést sem.

Amúgy a névnapozás egy nagy hü.lyeség. Ez a szerény véleményem.

2012. júl. 30. 13:53
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy ha a gyerekemmel történik ilyesmi, akkor nagyon-nagyon rosszul esik nekem! Sírva tudok fakadni, mert a kis tiszta lelkébe gázol valaki a figyelmetlenséggel. Ha velem történne, magasról tennék rá!!! Szóval ha gyerekről van szó, nem tartom eltúlzottnak.
2012. júl. 30. 13:53
 8/23 A kérdező kommentje:

Neeeem, sógornőm külön fogalom, a gyerek születésénél sem gratulált, egy sms-re nem volt képes, vagy látogatásra, keresztelőre hívtuk, nem jöttek, a kapcsolat abban bontakozik ki, hogy néha lecsöszi a fivérét, mert elfelejtette az anyját anyák napján felköszönteni, igaz azt nem tudta, hogy komoly vizsgája volt és csak másnap ment az annyjához.

Nem szóltam semmit, a férjemnek megmondtam, hogy jó lenne ha leállítaná, de eddig semmit nem tett :(

2012. júl. 30. 13:54
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

nem túlzod el, teljesen igazad van. viszont "bosszú" helyett azt ajánlom, említsd meg nekik, hátha csak figyelmetlenek voltak (új családtag, első névnap). egyszerűen hívd föl őket, v a férjed hívja föl, és mondjátok el, h "jéé, amúgy x-én volt a kislányunk névnapja, és annyi szép ajándékot kapott!" föld alá fognak süllyedni, hidd el.

nálunk is most volt babanévnap, meg is kérdem a páromat, h anyósomék jelentkeztek-e. bár én lesz@rom, én magam is elfelejtem az anyósomékét, nulla elvárásom van ilyen téren :-)

2012. júl. 30. 13:55
 10/23 A kérdező kommentje:

Én is ezt éreztem, hogy jó, hogy csak az első és nem tudja, de ha már nagyobb lesz és egy ilyen megtörténik, akkor???

Nem szeretik anyósomék a gyerekemet és mivel vidékiek vagyunk, sokat sétálunk és mindenki ismer, szomszédok nagyon szeretik a gyerekemet és mindig azt érzem, hogy szeressék csak, mert nem szeretik elegen, vagyis azok akik kellene.

2012. júl. 30. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!