Ehhez, hogy viszonyulnátok?
12: "Családon belül elvileg a magánélet is lehet(ne) közös."
Igen, csak a szülőknek észre kell venni, hogy a gyerekek kirepültek és saját családot alapítottak, akikkel néha szeretnének csak úgy magukban lenni.
Jó az, ha van segítő nagyszülő, de amikor túlzottan rátelepedik a gyerekének a családjára, állandóan ott van és bejelentés nélkül érkezik, az már zavaró. A fiatalok is szeretnének magánéletet, és a kérdező esetében pl. ha a gyerek oltást kapott és esetleg nyűgös vagy bealszik, akkor a nyüzsgő nagymama az nem segítség hanem zavaró.
Na meg ha állandóan ott van anyós, akkor az ember nem is lazulhat ahogy szeretne, én pl. szeretek ebben a melegben egy szál bugyiban és melltartó nélkül flangálni, akkor ha állandóan ott a "mama", akkor szintén zavaró.
Meg kell találni az egyensúlyt, hogy a nagyszülő se érezze magát kizárva, de az újonnan létrejött családnak is meg legyen a magánélete.
Tegnap 20:29 vagyok: Igen, egyértelmű, hogy tudomásul kell venni, hogy a gyerekem már különálló családban él, nem is a kérdezőre, illetve a többségre reagáltam.
Nekem az volt a durva, amikor az egyik kommentelő egyértelműen kijelentette, hogy heti egynél többször nem mehet az anyósa. Ezzel azt is meghatározta, hogy a nagyszülő heti egyszer láthatja az unokáját??? Szerintem vannak ettől kevésbé drasztikus megoldások is, amikből nincsen óriási sértődés, csak jól kell felvezetni a dolgokat.
A "magánélet lehet(ne) közös"-kijelentést arra értettem, hogy nálunk az én szüleim bár messzire vannak, de a telefon napi szintű, és ha együtt vagyunk pár napig, szerencsére viszonylag gyakran, akkor nincs abból sem gond, ismerjük egymás napi rutinjait, tiszteletben tartjuk, akár melltartóban és bugyiban is flangálhatunk egymás előtt. Anyósommal más lenne a helyzet, de ez családfüggő. Az anyós-utálók jelenlétére csak azért következtettem, mert ez a szimpla pár sorom kapásból 0% lett.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Képzeljétek mi történt ma. Annyira éhes voltam, hogy 11-lor már ebédeltünk, mert kész volt az ebéd is. meg gondoltam nyugodtan letudjuk. Erre a másodikat szedem, kopognak. Igen, anyós volt. Ráadásul mind nemelég még a férjemmel vitatkozik is az asztalnál, mert ugye odaül, nézni, hogy eszünk. Már olyan piros lettem az idegtöl, mit egy paradicsom. Mondtam a férjemnek, mert ment be a gyerek szobába és az a kis butus kinyitotta a szemet, természetesen egyböl kikapta, mert nem alszik. Dehogynem aludt volna még. Vissza alszik még olyankor. Ismerem a gyerekem alvási szokásait. Én már teljesen kész vagyok. Mondtam a férjemnek, hogy szolsz te vagy én de az már nem lesz ifnoman, az tuti. Végül nem szoltam és azt sem tudom, hogyan oldjam ezt meg, hogy ne legyen sértődés. Tényleg nem utálom anyósom de ez már sok nekem.
"kis butus kinyitotta a szemet, természetesen egyböl kikapta, mert nem alszik. Dehogynem aludt volna még."
Na jó, nekem itt telt volna be a pohár. Az, hogy az én napjaimat elb..ssza valaki, az egy dolog, de hogy nekem egy kialvatlan gyerek nyűgösködjön egész délután, az már sok, mert nemcsak velem tol ki, hanem a kicsivel is. Ha a férjed nem beszél azonnal az anyjával akkor tedd meg te és ne érdekeljen a sértődés. Aki normális nagymama, annak egyértelmű hogy nem állít be csak úgy (itt is volt ilyen válaszoló), aki meg magától nem tudja, azt szépen fel kell világosítani. Ha szépen nem érti, akkor csúnyán.
Tényleg beszélnetek kellene vele, mert ez a helyzet így nem jó. Egyébként milyen messze lakik az anyósod?
Lehet, hogy néhány nap a déli órákban, amikor jön anyósod el kellene mennetek a babával valahova pl. bevásárolni, ilyesmi és akkor lehet hogy egy idő után miután többször hiába ment hozzátok megkérdezné, hogy másnap alkalmas-e nektek, otthon lesztek-e, és akkor mondhatnád, hogy nem. Vagy hívj át valaki mást pl. barátnő és erre hivatkozva mond meg anyósodnak, hogy aznap nem alkalmas a látogatása.
Annyit mindenképp érdemes lenne mondani neki hogy legalább szóljon mielőtt átugrik hozzátok. Ez nem lehet sértődés tárgya. Intelligens ember tudja, hogy nem illik csak úgy beállítani valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!