Ehhez, hogy viszonyulnátok?
Elöször is nem vagy köteles valakit MINDEN NAP beengedni a lakásodba. Ha a gyerek alszik, akkor meg senkit sem.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy neked nincs idöd minden nap látogatókat fogadni, dolgod van, ha el akar jönni, akkor elöre kérdezze meg, hogy neked jó-e.
Napközben zárd be az ajtót, amikor a kicsi alszik (vagy neked nem passzol) kapcsold ki a csengöt és ne engedd be.
Egy család élete nem átjáróház, hogy bárki is akkor jöjjön-menjen, amikor akar. Mindegy, hogy anyós, barátnö, szomszédasszony - ha bejelentkezett és van idöd, jöhet, ha nem, akkor nem. Eleinte meg lesz sértödve, de idövel megszokja.
Zavarna, pláne, ha nem vagy vele olyan viszonyban.
Ha velem lenne ez, én bizony szólnék. Nem azt mondanám, hogy ne jöjjön, hanem akkor legalább ne háborogjon, hogy alszik a baba. Menjen délután, amikor ébren van.
Biztosan ott a jószándék mögötte, biztosan imádja a gyereket, de akkor alkalmazkodjon ő.
Azt biztosan én sem merném mondani, hogy ne jöjjön már. Ajtó bezárása, nem beengedése nem megoldás, mert akkor esetleg jöhet a kérdés, hogy merre voltatok, miért nem engedted be.
Az én anyósom szerencsére 70 km-re lakik, de sajnos a szüleim is... Néha jól jönne, ha jönne valaki.
Mondjuk anyósom konkrétan már nem "tud" babázni rendesen, dédunokái nagyobbak, mint a mi részünkről az unokája. Szóval idős, nem szól bele dolgokba, de nem az én világom.
Ma is telefonált, hogy hol vagyunk, mert nem nyitottunk ajtót. Telefont azt persze nem vittünk, elfelejtettük. Pedig elmondtam egy párszor, hogy ma oltásra visszük a gyereket. El birom képzelni, hogy toporzékolt az ajtóban. Ugyhogy az nem jó ötlet, hogy nem nyitok ajtót.
De már a férjem is unja. A multkor megkivántuk egymást napközben de mondtam, hogy mindjárt jön anyukád. Így aztán nem is történt semmi . Pedig amugy is nagyon keveset vagyunk együtt mostanság. Mióta meg van a baba én estére mindig nagyon hulla vagyok. ha még kedvem lenne is , egy alvást többe nézek mostanában.
"Olyan jó lenne ha valaki más felvilágositaná, mert tölem sértésnek veszi." - ez egészen jó ötletnek tűnik.
Kérd meg a férjedet, hogy beszéljen vele. Persze ne úgy, hogy Anyuka, ritkábban jöjjön. Hanem elmondhatná neki, hogy te is szeretnél délben pihenni egy kicsit, vagy hogy a gyerek nyűgös, ha borul az esti rutin. Vagy hogy időnként kimozdulnál, ezért jó lenne tudni, mikor jön, nehogy elkerüljétek egymást.
Talán így kialakulna a bejelentkezve érkezés. akkor meg időnként lemondhatnád bármilyen indokkal. Lassan biztosan megszokná, hogy nem jó, ha állandóan nálatok van.
Az pl. nem lenne megoldás, ha néha megkérnéd, amikor jön, hogy Te mehess el kicsit otthonról? mert ezzel ki tudnád egy kicsit használni a jelenlétét, és nem is lennétek összezárva.
Az eredeti kérdésedre válaszolva: valószínűleg zavarna a mindennapi látogatás, főleg a dél körüli, mert olyankor szunyálok a gyerekekkel. A gyakorlatban viszont nem tudom, mert nem laknak éppen a szomszédban a nagyzülők. Ha jönnek, napokra jönnek, olyankor nagyon örülünk nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!