Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 70 centis balta egy 2 éves...

70 centis balta egy 2 éves kezében. Én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Ismét anyós természetesen. Előrebocsátom, felnevelt négy gyermeket biztonságan, egészségben. Két éves lányomat is nagyon szereti, ezért is kérnék Tőletek tanácsot, hogy én reagálom-e túl a dolgokat. Egy udvarban lakunk, de külön házban. Emiatt sokszor van az udvaron anyósommal vagy anyósomnál a házban a lányom. Legutóbb arra mentem ki, hogy a lány a 70 centis baltát hozza-viszi, anyós észre sem vette, a másik oldalon kertészkedett. Tegnap ott áll a lányom mellett, aki épp egy kiflit evett, a kutya odament és kivette a kezéből a kiflit. Semmit nem szólt anyósom, csak röhögött egyet. Máskor meg amikor a kutya evett, lányom bottal piszkálta az ételét és a kutyát bökdöste, mire odaértem. Anyósom szólt neki, hogy ne piszkálja, mert mérges lesz, ha evés közben odanyúlnak. De ennyi. Utána a teraszról végignézye, hogy a kerti tó körül, tőle 5 méterre ugrándozik, és csak annyit nyögött oda, mikor észrevette, hogy ott vagyok, hogy jaj, bele ne pottyanj. Amikor ott van nála a lányom, nekiáll ablakot pucolni, a gyerek meg közben a konyhában pakolja a fiókokat, amiben az evőeszközök (kések is) vannak. Komolyan, néha úgy érzem, hogy csak idő kérdése, hogy történik valami, de nem tudom. Ennyire lazának kell lenni és én aggódom túl vagy más is jobban a gyerek nyomában van? a lakásunk elég gyerekbiztos, de szeretek vele egy helyiségben lenni azért, látni, mit csinál. De ez a baltás eset azért felbosszantott. Szerintetek túlféltem a lányom?
2012. júl. 23. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezet foghatunk :(
2012. júl. 23. 14:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Anyósod nagyon felelőtlen. De úgy látszik csak akkor vakarózik majd, amikor már bekövetkezik a baj. Szólj neki, hogy azért ennyire ne legyen már vakmerő, a te gyerekedről van szó végtére is.
2012. júl. 23. 14:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Anyósod nagyon felelőtlen, igazad van. Nem is értem h nevelhetnek fel egészségben gyerekeket?? Öegkorukra megbolondulnak, vagy mi??

Anyósom pont az ellenkezője a tiédenek, az meg 1 percre se téveszti szem elől, ha elesik véletlenül már helyette sír, h nagyon megütötte magát biztos....:S Ez se jó, mert én meg próbálom "tökös" gyereknek nevelni , nem anyámasszony katonájának. (persze biztonságos keretek között)

2012. júl. 23. 14:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Igazad van. Tényleg szerencse, hogy eddig nem történt valami.
2012. júl. 23. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Igazad van, de azért hozzá teszem, hogy a te gyereked, te is odafigyelhetnél, ha látod, hogy anyós kicsit link. Én azt olvastam ki, hogy a baltánál épp valamit dolgozott, te is ott voltál, te is figyelhettél volna.
2012. júl. 23. 14:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsónak. Nem, ezeknél az eseteknél csak vele volt, én épp akkor toppantam be, amikor ezek történtek. A baltás esetnél én bent készülődtem, ők meg addig vártak engem az udvaron, együtt indultunk vslahová. Ő mondta, hogy amíg öltözöm, ő vigyáz rá kint. Ahogy kiléptem az ajtón, látom, hogy a kislány a baltával szaladgál, anyós meg elöl gazol... Természetesen amikor ott vagyok, akkor figyelek rá nagyon. :-)

Köszi mindenkinek a válaszáz, ezek szerint más is hasonlóan gondolkodik.

2012. júl. 23. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nincs anyósom,nem is ismerhettem mert rég meghalt a párom édesanyja.

Ezért csak bele tudom képzelni magam a Te helyzetedbe és mivel én elég rossz természet vagyok,pláne ha a fiamról van szó,akkor megkapná az ultimátumot...

Ha nem tud normálisan vigyázni az unokájára és nincs mellette kellő biztonságban,akkor megnézheti,hogy mikor bízom rá egy percre is.

Ez persze csak az én véleményem,nem mondom,hogy követendő példa,de az én természetem ilyen,közvetlen ember vagyok...

2012. júl. 23. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én két éves fiam is szereti hurcolni a kerti szerszámokat, mikor az apjával van kint, nekem minden szál hajam égnek áll, de őszintén nem sok kárt tudna tenni magában a gyereke szerintem.

A kutyás dologra viszont ugranék, nem játék!

Én nem engedném, hogy anyós "vigyázzon" rá. Miért engeded át egyedül? vagy hogy van ez nálatok, nekem ez a része nem tiszta.

Én tényleg nem engedném, hogy kettesben legyenek, egyébként az én anyósom is ilyen, szerencsére mi nem lakunk együtt, ha átmegyünk, én mindig a sarkukban vagyok.

2012. júl. 23. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!