Minden nap főztök a babának? És miket?
Figyelt kérdés
Bevallom, én nem. Bár szeretek neki főzni, de olyan kis adagot esznek még, hogy inkább normál, vagy majdnem normál adagot főzök, porciózom kis ételtartókba és lefagyasztom. Mindig van 4-5 féle menü a mélyhűtőben, tudok válogatni. Remélem nem veszít sokat a tápértékéből felolvasztáskor. Egyrészt nekem így sokkal egyszerűbb, másrészt ugyanannyi energia, idő, gázfogyasztás, a mini adagot megfőzni, mint a többet. Szerintetek?2012. júl. 19. 15:53
1/9 anonim válasza:
5 hónapos kora óta nem főztem nekik külön. Nekünk főztem úgy,hogy valamelyik fogásból kaphassanak. 8-9 hónaposan már majdnem mindent ettek,amit a család többi tagja.
2/9 anonim válasza:
Hát én főzök neki külön,de már nagyon gondolkodom a fagyasztáson inkább.Te miben rakod a fagyóba?Sima jégkocka tartó is jó lehet?
3/9 anonim válasza:
Hmm ez a porciózás nem is rossz ötlet:)) Sőt... én nem minden nap főzök neki, ált. heti 3-4 alkalommal, amikor nem akkor vagy üvegeset kap, vagy a miénket eszi. Ma pl.paradicsomos-halas-tésztás ebéd volt neki.
4/9 anonim válasza:
Egyszerre lefőztem nagyobb adagot jégkockatartóba lefagyasztottam: húsit,krumplit, aktuális gyümit, amit nem ehetett még akkor, de már igen, de egyéb gyümit általában frissen turmixolok neki. A húsit vagy hozzáteszem, vagy abébiételt "dobom" fel vele. A legjobb megoldás a jégkockatartó szerintem
5/9 anonim válasza:
Amíg kicsi volt, 2 naponta főztem Neki annyit, amit tudtam, hogy megeszi. Most már 2 éves, kb. 1 éves korától azt eszi, amit mi, ha meg olyat főztem, amiből még nem akartam, hogy egyen, főztem valamilyen főzeléket.
6/9 A kérdező kommentje:
Én vettem Nuby babatányért, 6 db volt kb. 500 Ft tetővel. Mikrózható-fagyasztható, így abban kapja készen a menüt (főzelék-husi). A külön husit és a gyümölcsöket Aventes poharakba, vagy kis joghurtos pohárba teszem, celofánnal zárom. Nekem a jégkockatartó nem jött be, túl kicsi egy egész adag ételhez, és én meg ügyetlen is vagyok csak egyet kivenni.
2012. júl. 19. 16:22
7/9 A kérdező kommentje:
Már én is adok a miénkből sokszor, meg kap bébiételt is néha, hogy szokja a többféle ízt. Ezt a lányomnál nagyon elszúrtam, mert ő meg nem akart mást enni, csak üvegest, aztán az oviban meg 1 évig éhezett :)
2012. júl. 19. 16:32
8/9 anonim válasza:
Én a főziket anyatejes zacsiban fagyasztom, de még a krumpli beletevése előtt (rossz a krumplis fagyasztva)
Így ha nincs idő főzni, kiveszek egyet, megfőzöm a krumplit (ez kb 10 persz) és összeturmixolom.
Egyébként meg kétnaponta főzök, szerintem nem gond, ha két napig ugyanazt eszi (én is gyakran eszem két napig ugyanazt, és még élek :) )
9/9 A kérdező kommentje:
Nem gond, dehogyis :)
Csak én olyan anyuka szeretnék lenni, akinek a kisfia szereti a főztjét, mert ő nagyon szereti a pocakját...próbálom kényeztetni ezzel, tudom hülyeség, de a lányomnál nem volt ilyen sikerélményen és olyan jó látni, hogy ízlik neki :)
2012. júl. 19. 22:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!