Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyéves babának külön főztök...

Egyéves babának külön főztök még? És miket? Vagy már a ti kosztotokat eszi? Mennyire pépesítetek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyévesnek már nem főztem külön.

pépesités annak a függvénye hogy mennyi foga van. De teljesen csak akkor kell pépesiteni ha egyáltalán nincs vagy csak egy- két foga van.

2011. jan. 3. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha olyan ételt készítünk, amit még nem akarok adni neki, akkor készítek neki, de már nem akar különcködni, azt szereti enni, amit mi. Ma nagyon egyszerű ebédünk lesz: sajtos-tejfölös tészta, ezt már kóstolta és szereti is, úgyhogy ezt kap ma.

De vannak nagyon jó babaétel receptjeim, ezekből is készítek neki sokszor.

Nem igazán pürésítek, szeret rágcsálni, akkor minek? (bár csak 2 foga van)

2011. jan. 3. 11:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Most kezdenék igazán főzni magunknak is, eddig a babának főztem csak. De az a "baj", hogy neki inkább adnék főzelékeket, dehát a páromat nem etethetem spenóttal, meg sóskával meg ilyenekkel állandóan :o) Szóval ma pl spenót lesz krumplival (mert most vettem észre, hogy nincs már egy db tojásunk sem, amúgy főtt tojás is lett volna hozzá), ezt nem pépesítem, csak a krumplit töröm össze. De tegnapelőtt pl. anyukámnál volt, karalábélevest kapott, ő sem pépesítette, csak összetörte a bennelévőket. Tegnap ugyanez, csak főztem hozzá krumplit és egy kicsi malachúst is tettem bele, amit nagyon apróra összevágtam. De azért én még a husit általában pépesíteni szoktam, vagyis inkább csak összetrutymákolni. Régen sem pépesítettem nagyon, pépet csak üvegesben evett, ha azt adtam neki néha. (nem is olyan erős a botmixerünk, csak 170 wattos)

Viszont a gyümölcsöt még trutymákolom neki, mert így megeszik egy almát+banánt+pár szem őszit, különben egy fél banán sem megy le, ha erőlködni kell a rágással. 8 foga van már régóta. Amúgy megeszi a kekszet is, almát is elrágcsálja ha kell, stb.

De pl. a reggeli kenyérhez nem adhatok neki paprikát, vagy uborkát, mert mivel azt még nem tudja megrágni, emésztetlenül jön vissza később.... Abból is krémet fogok csinálni neki reggelire: pl. retekkrém, paprikakrém stb, és így adom a felvágottas kenyérhez.

2011. jan. 3. 12:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!