Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mondanál 3 okot, amiért úgy...

Mondanál 3 okot, amiért úgy érezted szeretnél második gyermekét?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mindenkinek úgy jön az érzés az első után, hogy szeretnének... Nekem nem. Tudom mindannyian mások vagyunk. De hogy lehetnék én is laza?

Minden nap beleteszek 11000%-t a gyereknevelésbe és hulla vagyok. 2 éves a kisfiam.

Én úgy érzem elég egy, élni akarok és magamra is akarok időt fordítani. Ami meg a világban és kis országunkban megy, az brtuális...

Nem is azt kérem győzzetek meg, csak nem értem nekem miért nem jön ez az érzés.

Az anyaságot minden boldogságával én nehézségnek is élem meg...

Köszi, ha leírjátok a gondolatait okát. Szép estét!

tegnap 19:54
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsi a telóm néha szépeket javít; gondolataitokat***
tegnap 19:55
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Amiért elég egy:

- a világ nekem sem tetszik. Amióta megszületett a kislányom mintha jobban kinyílt volna a szemem, ami jó is de közben aggasztó is. Azért bízok a jóban mert felismeréseket is látok egyre többet.

- több idő jut magunkra. Azért két gyerekre több idő kell mint egyre.

- a testem nem lesz még egy terhességnek szptatásnak kitéve. (Az én testem nagyon rosszul reagált pedig nem vagyok idős)

- Hamár írom H nem vagyok idős, nálunk játszik az is H megfordítottam a dolgokat, nekem még az egzisztenciát, életemet fel kell építenem a munkában. Plusz eb úgy érzem még magamon is kell dolgozni kívül belül.

Én is magát az anyaságot szeretem, a kislányomat mêginkább, de a világon nem csak érzelmek hanem tények is vannak.

Én így gondolom.

tegnap 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

1. Nem tettem soha 100%ot a gyereknevelesbe

2. Nem akartam hiper szuper anya lenni

3. Elso korben NO es ember vagyok

A te helyzetedben nem csodalom h nem jon a vagy a masodikra...

Lazulj le. Nyugi van...

tegnap 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarunk mi se második gyereket, és elgondolkodtam, hogy vajon velem van e a baj, miért nem jön az ösztön h szüljek egyet meg a kis korkülömbség stb, minden tiszteletem aki bevállalja. Köszi a kérdésed, legalább rájöttem hogy nem vagyok egyedül ezzel.
tegnap 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:

Első, mintha én írtam volna.

2. Kérlek, meg tudnád mondani, hogyan ne adjak bele mindent és lazuljak le? Komolyan érdekel, bárcsak meg tudnád nekem mondani.

Gyermekekkel dolgozom, mindent tudok pl a fejlődéslélektanról. Hogyan ne adjak bele mindent, amikor mindent is tudok a gyermekek működéséről?

Szakmai ártalom, de amit tudok azt meg fogom tenni a gyermekemért.

3. Nagy ölelés, minden érzés helyénvaló.

tegnap 21:03
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan ebbe a hibaba esett a tesom is. Tanarnak tanult mikor terhes volt es a nagykony szerint nevelte az elsot. Tragikus volt.

A masodikat pont ellenkezoleg a harmadikat meg 3.fele modon.

Eredmeny a nagyfia 20 evesen lelepet es osszeveszett vele. Mert ot baromi azigoruan fogta a masik kettot meg abazolue nem. A kozepsot meg 14 evesen it vitte a suliba a legkisegg egy hisztis akaratos kolyok...

Lazulj le. Ne akarj a legjobb lenni. Engedd h sirj kiabalj tombolj ha ki vagy akadva. Vedd tudomasul h hibazol es az a legjobb h hibazol! Ember vagy NO vagy. Nem robot. Nem a gyerek a kozpont jo helyen van ott ahol van csaladtag. Pont ennyi. Legyen onzo neha. Ne szolgald ki a gyerek minden felesleges igenyet. Szabj hatarokat! Ennyi idot vagy vele ennyit kaphat meg stb. De legy elerheto szamara erezze h ha hatterben is vagy akkor is ott vagy. Ha faradt vagy mond h most nem mert elfaradtal. Tanits meg h onmaga is el tud lenni. Legyen enidod. Heti 2-3 ora csodas. Legyen tarsasagod ahol tilos a gyerekrol beszelni. Olvass. Tudj NEMet mondani! Vond be az apat teljesen. Tedd a kezebe h nekem ma eleged van igy ma ove a gyerek. Elvegre az apja. Hetvegen kuld el oket a jatszora min 2 orat vagy vigyan a nagyszulokhoz. addig pihenj. Ha nagyobb a gyerek adj neki hazimunkat adj neki feleosseget! Adj neki feladatot. Dicserd sokat, de ha kell szid le. Ha rosszat csinal ne ot hanem a cselekedetet minositsd.

Nekem mar nagyok a gyerekeim. De ezek elvek menten sikerul nem szetesnem es a gyerekeim is rendben vannak.

Amugy 3 van 😅

tegnap 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:
1 okom volt, egykeként szarrá untam a gyerekkorom és nem akartam ezt a lányomnak is (aki amúgy nem tervezett volt, soha nem akartam gyereket)
tegnap 21:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Az én indokaim a második mellett:

1(legfőbb): mert akartam még egy gyereket

2: én szerettem, hogy van testvérem, értékes kapcsolatnak tartom

3: úgy voltam vele, biztos nehéz lesz az eleje, de a halálos ágyamon nem fog már izgatni, hogy "mibe került"

Nem akarlak meggyőzni, de a kérdésed a mi gondolatainkra volt kíváncsi. Én nem bánom, hogy ketten vannak, most már a harmadikat is fontolgatjuk. 😅De ez én vagyok, ha te jól érzed magad egy gyerekkel, akkor ne vállaljatok többet, főleg ne mások kedvéért.

tegnap 23:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Én mindig is 2 gyerekre vágytam, nem tudom megmondani miért, talán mert mi is ketten voltunk a tesómmal (bár nem volt kifejezetten jó kapcsolatunk). Szóval a fő ok, hogy vágyam rá, meg persze a férjem is (ő harmadiknak is örülne) . A másik, hogy szerettem volna, ha van testvére a fiúknak, szerintem klassz dolog, ha van kivel játszani, plusz a gyerkőc se csüng annyira a szülőn, mintha egyke lenne, ezt látom így a gyakorlatban is. Harmadik ok nincs. Ha muszáj találnom, akkor mert szerettem volna kislányt is (ez az érzés a 2.fiam születése után teljesen elmúlt).
ma 00:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!