Mit lehet tenni a bölcsőhalál ellen?
Kedves Kérdező,7-es vagyok.
Nekünk az Angel Care AC100-as típusú van,ki is próbáltuk már,tényleg jó hangosan riaszt.
Itt vannak róla képek:
Azt hiszem, csak egy valaki írta, pedig a legfontosabb, hogy az újraélesztést megtanuljátok, anélkül a legjobb légzésfigyelő sem ér semmit. Nem biztos ugyanis, hogy a jelzéssel egyidőben a kisbabátok légzése is magától megindul.
Van kifejezetten erre tanfolyam, amit azért is fontos elvégezni, hogy ne fagyj le, ha a kisbabáddal ilyesmi történik, hanem egyből tudd, hogy mit kell csinálni, minden késlekedés nélkül.
Ezután válassz légzésfigyelőt, a kórházi tanfolyamon elmondják neked a többi tudnivalót is, a rizikófaktorokat, hogy hogy lehet a kockázatot csökkenteni, stb.
Keress rá interneten.
Előttem már majdnem mindent elmondtak, de egy dolog kimaradt: Aludj együtt a babával! Ez nagyságrendekkel csökkentheti a bölcsőhalál esélyét!
Vegyél leesésgátlót, vagy feküdjetek úgy az ágyon, hogy ne tudjon leesni (gyerek a fal felé, középen te, párod a másik oldalon.) Biztosíthatod azt is, nehogy álmodban ráfeküdj a babára (bár nem hiszem, hogy előfordulna, de tuti, ami biztos) egy szorosan, keményre összegöngyölített plédet, vagy a szopispárnát tegyél a lepedő alá a baba és magad közé. Így tuti, hogy nem fogsz ráfeküdni, viszont a szoptatás, a cumi visszarakása a gyerek szájába, vagy csak egy simi is sokkal egyszerűbb, és többet tudsz majd pihenni.
Az együttalváshoz nem tudod az érzékelőlapos légzésfigyelőt használni, de van mobil légzésfigyelő is, mint pl a Respisense Ditto ( [link] Van másfajta is, de erről tudok véleményt mondani, ezt használtuk) A pelusára, vagy egy vékony rugi fölé egy állítható gumipántra csíptetve bárhol használhatod. Nekünk nagyon bejött ez a típus. Ha a baba légzése lelassul, vagy pár másodpercig nem lélegzik, akkor a kügyü vibrál, hogy kicsit felébressze. Ha ekkor sem kezd lélegezni, akkor egyre erősödő hangon sípol (nagyon jól hallható) és pirosan villog. Ha szabályosn lélegzik a kicsi, akkor zölden villog a légzés ritmusát követve. Ha ügyesen helyezed rá a gumipántra, akkor minimális az esély a vakriasztásra, nálunk egy év alatt összesen kettő volt, de mivel mellettem aludt, ezért gyorsan tudtam ellenőrizni.
Ne stresszeld túl a dolgot, nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy egy jól fejlett, elégségesen táplált, eygüttalvós babánál ilyen gond legyen. Ha erre a piciny esélyre is jól felkészülsz előre, hogy mit kell tenni, kit kell hívni, akkor nyugodtan alhatsz! Nagyon okos vagy, hogy előre gondolkodsz!
Jó babázást! :-)
Oldalt fekve altasd!
Csecsemő szakos vagyok. A legkisebb kockázat olalt van. Kicsit kitámasztod a hátát,meg a buksiját. Ha nem lélegzik a légzésfigyelő szól,ha visszajön valami,rögtön kifolyik!
Egy ágyba ne aludj vele,mert ráfordulhatsz,nincs légzésfigyelő,a kiságyában ne nagyon bugyoláld be,ne tudja magára húzni a takarót,ami rátekeredhet.
De úgy is kialakul,és látni fogod,hogy hogy jó neki!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!