Mit lehet tenni a bölcsőhalál ellen?
A legfontosabb, hogy időre születő (36. hétnél idősebb) egészséges babáknál nagyon alacsony a kockázat.
DE amire érdemes odafigyelni:
Télen inkább (de ősszel-kora tavasszal is) ha nincs is meleg kint, de bent igen, nem kell 5 rétegbe bebugyolálni. Újszülött babának a legideálisabb a 22-24 fok, persze nem a nyári hőség idején.
Érdemes inkább hason, mint háton altatni.
pont télre lesz meg a kisbabánk feb9.
Pont a téli időszakban.
azt is olvastam hogy a rizikófaktorok közé tartozik a fiatalon szülés is. 21 éves kor előtt.
én 18 vagyok nemsokára 19
Szia!
A légzésfigyelő nagyon hasznos! A kisöcsém 40.hétre született,mikor anyukám 30 éves volt. Egy éves koráig használtuk a légzésfigyelőt,ami kétszer meg is szólalt. Ezek alapján azt gondolom,hogy a kor,valamint,hogy időre születik egy baba még nem jelent biztonságot,mindenképpen érdemes beszerezni egy légzésfigyelőt. Most én is használni fogom,az AngelCare-t,kisöcsémnél is ezt használtuk.
21 éves,29hkm
Erről a hason-háton altatásról tudok kisesszét is írni..Tudjátok ez év/Védőnő/gyerekorvos függő, hogy mikor milyen hullám van....Első babánál CSAKIS háton altassam-ez volt a tendencia. 2. baba (Rá 3 évre) csakis HASON. Mind a kettőnek megvan a veszélye, hol ezt-hol azt mondogatják. De szerintem hason biztonságosabb talán, mert ha visszajön vmi az kifolyik és nagyobb eséllyel nem nyeli vissza (Esetleg alvás közben rosszul.)
Életkor szerintem nem rizikófaktor, az a lényeg, h a baba ne legyen koraszülött, kis-súlyú, egészséges legyen....Akkor gyakorlatilag alacsony a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!