Gyerekülés kérdés? Miért nincs erre megoldás?
Mindenhonnan harsog hogy gyermekeink biztonsága így úgy,közlekedés biztonság stb ... Miért nincs egy olyan szervezet az országban ahol bevizsgálják az üléseket.
Van egy német teszt ,az újonnan vásárolt ülésekre. Ez remek. De újonnan kevesen engedhetik meg maguknak ezeket az üléseket. Használtan ne vegyen az ember.
Ha értitek a kérdésem ,olyan szervezetet hiányolok akik tanácsot adnak ,milyen ülést ,honnan , ár érték arány,BIZTONSÁGOS BEKÖTÉS- mert hiába a legjobb ülés ha rosszul van bekötve .. Olyan céget ahol bevizsgálják az ülést hogy használható e ,biztonságos e még ...
Tudom megint a pénz,de Én nem hiszem hogy nem ez lenne az összes gyártó közös érdeke.
Vagy ne lehet erre egy nonprofit szervezetet létre hozni.
pl:
Elég nagy dilemma hogy hogy utaztassam a 10 hónapos gyerekemet aki még 8 kg ...
A bébi hordozó kicsi.. 0-13 ig
0-18 ig NINCS olyan ülés ami megfelel a tesztnek !!!
9-13 ba nem lehet beletenni csak ha 2 kritériumnak megfelel 1 éves és 9 kiló feletti !!!
Most akkor nincs biztonság több hónapig?
Tegyük fel veszek használtan egy komoly 0-13 ig bébi hordozót , mert ez esetleg elérhető ,egy römer vagy concord,mert az esetleg megoldás erre az időszakra ,jobban belefér,de honnan tudom hogy biztonságos e még? Nincs e mikro sérülés rajta ??? Nincs aki bevizsgálja!!!
De tegyük fel bárkinek megoldandó kérdése van egyedül végig járja a lehetőségeket de segítséget SEHOL sem kap ,hogy mi is amit vett !!!
Arra jutottam hogy veszek egy 0-13 as tesztelt ülést concord újonnan,az nem olyan drága így már ,-abba belepróbáltam még bőven belefér-
addig kapok pár hónap "gondolkodási" időt és félreteszem a 9-18 ig tesztes (römer duo) új ülés árát is...
Jó lesz a tesónak is. Tiszta lap.
A "nem bízok benne üléseket" pedig olcsón meghirdetem.Szépek,csicsásak,nincs hibájuk. A leendő gazdikat azért felvilágosítom,nem szeretnék senkit becsapni,nekem nem létkérdés.
Ez az Én problémámat megoldja ,de a helyzet elég elkeserítő.
Egyébként sok válaszból az irigységet hallom ki , igen kaptunk sok mindent-mindened megvan" . Én köszönömmel tartozom a rokonaimnak barátaimnak ezért ,és kívánom hogy másoknak is legyen lehetősége erre , a mai nehéz helyzetben is.
Na, akkor itt az érdemi válaszom, ha a sorok között nem tudsz olvasni :)
Ha egy picit lazítanál és átgondolnád a dolgot, akkor valószínűleg magadtól is rájönnél, hogy most már egy 9-18 kg-ig ülést érdemes vennetek, a 0-18-as felesleges lenne. 1 kilót pikk-pakk híznak a babák, tehát 2 hónap múlva, amikor már 1 éves lesz, simán beültetheted a 2. kategóriájúba. Ráadásul, ha annyira érdekel ez a téma, akkor tudhatod, hogy a több kategóriát átfogó ülések (0-18, 9-36) nem annyira biztonságosak.
Nekünk egy Bébé Confort Iseos TT ülésünk van, a 2. gyerekkel használjuk, éppen most nőtte ki 2,5 évesen... 2009-ben vettük 60e Ft-ért és anno kiváló minősítést kapott. Arra emlékszem, hogy mindkét gyerekkel úgy jártunk, hogy már 10 hónapos koruk körül kinőtték a hordozót és kb. 8,5 kilósak voltak, amikor átültettük őket. Akkor én is körüljártam a témát és mindenhol azt mondák, hogy ha tud ülni a gyerek és rendesen be lehet kötni az övvel, akkor nem 1 kilón fog múlni, hogy használható-e már az ülés.
Ugyanez volt a 3. kategóriájúnál (15-36). Inkább beültettük 14 kilósan a nagyobbik fiamat egy olyanba, mint hogy vegyek egy 9-36-ost, aminek egyaránt meg kell felelnie egy 9 kilós kisbaba és egy 36 kilós kiskamasz esetén is.
Szóval szerintem gondold át és ne szórd feleslegesen a pénzt főleg akkor, ha ráadásul van is mibe ültetni jelenleg a babádat.
Maximálisan nyugodt vagyok :)
0-13 írtam !!!ADAC teszten jó minősítést kapott,ennél jobb csak az iso fixes ,ami nincs az autónkba így felejtős. Nagyobb mint a mostani hordozónk és jó teszteredménnyel szerepelt az ADAC teszten.
Most kell megoldás , most nincs rá keret ,de ez nem jelenti hogy 2 hónap múlva nem tudok újonnan venni egy komolyabb 9-18 ig ülést.
Megyünk nyaralni , és azon kívül is sokat leszünk úton és nem indulok neki azokkal az ülésekkel amikben nem bízom.Melóval egybekötött kiruccanások, maradunk a tengerparton,de sokat kell menni ,egészen őszig. Akkor már beruházok egy komoly 9-18ig ülésre.Sajnos szerencsére ilyen a munkám , utazni kell sokat és később térül meg ,de akkor jól :)
Azonban sok családnak gond ,a megfelelő ülés kiválasztása és adott esetben a megvétele,a ti ülésetek a 2009 es áron most 100 000 Ft körül lenne. Én még mindig az áru hitelt hiányolom.Sok sok értelmetlen dologra van ,ami pedig igazán fontos arra nincs. :(
Nem csak a saját problémám miatt ( nekem probléma, bizony - másnak nem , de nem is Ő van ebben a helyzetben ne minősítse )
Én a családomért dolgozom,és a biztonságuk az első.
Tapasztalatok:
A lányom most 18 hónapos és 10 kiló.Remekül elfér a hordozóba ,jó választás volt. Örülök hogy nem ültettem át 9 kiló és egy éves kor előtt,sőt. Amíg lehet háttal utazik.13 kg a határ az még messze van.Hosszra 80 cm még 10 cm-t nőhet ,addig nem lóg túl a feje és a válla felől indul az öv. ( max 2 cm alatta indulhat)
Azóta vettem egy kiddy infinity pro-t ,pajzsos ADAC tesztes ülést 9-18 kg ig. A másik kocsiban már azt használjuk. Volt egy kis nyafi de hamar megszokta a pajzsot.
a tapasztalatom az ha újra kezdhetném
jó fizetésből vagy ki kuporgatva a 9 hónap alatt csak ADAC tesztes komoly jó minőségű hordozót vennék.
a babakocsist és a no nameket messziről elfelejtve.
A 12-18 hónap alatt ,gyűjtenék hasonló paraméterekkel rendelkező lehetőleg pajzsos gyerekülést.
Az igazi az lett volna ha egy 4 éves korig háttal beköthető Be safe ülést sikerül vennem,de nem volt rá 150 000 Ft om
,aki teheti nézzen utána.Nekünk maradt a pajzsos.
(a célt sikerült elérni mindkettő megvan csak sokkal több utána járással ,padláson porosodó vacak hordozó és üléssel...)
Most van egy autós perselyünk amibe gyűjtjük a következő kategóriára valót,hogy megelőzzük ezt az eszetlen piacot.
Sajnálom hogy 100 000 tételek mellet nem vehetek fel árú hitelt , a biztonság nem ér meg annyit...plazma TV bezzeg az van dögivel továbbra is 0% thm-re....szégyen,mi az érték és mi nem.
Balesetmentes közlekedést mindenkinek.
Összes válaszodat nem olvastam el. Ha jó a használt pl itt vannak a Römer-ek. Bekötött gyerekkel tudod dönteni. Ahogy bekötöd az ülés az autó övét megfeszíti így fix-en van a kocsiban.
Szia!
Mikor én kérdeztem azt mondták ne is vegyek ülést úgyis Suzuki sx4em van balesetnél meghalok benne...nagyon kedves
Ezzel nem értek egyet egy 30 éves autó és egy Suzuki Sx4 között azért van különbség,mindegy milyen az öreg autó márkája.
Szerintem érdemes figyelni milyen a tesztje az ülésnek nyilván nem kell 100ezerért ülést venni,de 50-60ezer belefér.Fiam 1 évesen nőtte ki a hordozóját 10 kilósan,akkor kaptunk rokonoktól egy használt 9-18kgos ülést amit 1,5 éves korára kinőtt,pedig mindössze 12kg volt akkor.Ekkor vettem neki egy 9-36kg Cybex isis Fixet,van isofix az autóban.Teljesen meg vagyok vele elégedve 50ezer Ft volt,és elég sokat utazunk nem bíztam volna egy használt vagy egy 10-20ezer Ftos ülésben.Teljesen megértelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!