Gyerekülés kérdés?
Nem konkrét terméket szeretném ha írnátok, hanem egy csomó kérdésem van:
- ha 9 kg-tól kell az ülés, mert nem jó a hordozó, akkor most hogy kössem be ugy a gyereket hogy menetiránnyal ellentétesen utazon, ahogy azt 1 éves korig kell? (Általában a 9 kg-tól való ülés menetiránnyal szembe kell bekötni)
- érdemes venni 9-18 kg valót?
- a 9-36 kg -os ugyanolyan biztonságos egy 10 kg-os gyereknek is, mint egy 30 kg-osnak?
szia!
Amennyire tudom, gyerekülést menetiránynak megfelelően, hátra (teljesen mindegy h jobbról-balról-középre) kell bekötni.
Érdemes venni, sőt! De legjobb a 9-36ig, bár az nagyon drága (pár típus van ilyen azt hiszem)
Igen, ugyanolyan biztonságos, mert ezek dönthetőek több pozícióban,
A nagy súlycsoportot "felölelő" ülést a legtöbb boltban nem ajánlják. Egy 10kg-os baba nem tudja magát olyan stabilan tartani, mint egy 30kg-os gyerek. Ezek az ülések koránt sem dönthetők annyira, mint egy 9-18kg babának való. Márpedig ők még nem erndelkeznek olyan erős csontozattal, izomrendszerrel, hogy egy esetleges ütközés során megtartsák magukat.Ráadásul egy 9 kilós baba nem biztos hogy STABILAN tud ülni, márpedig ezeknél az üléseknél ez alapfeltétel.
Az én kislányom 21 hónapos,kb.13 kiló, de én 2 hónapja vettem 9-18kg-ig használható ülést, mert sokkal biztonságosabb.
Igen, mondjuk ezt én is hallottam, h ezek a 9-36 kg-os ülések nem annyira jók (azért amiket leírtál), de aztán azt is hallottam, h van 1-2 típus,ami nagyon jó, de az bitang drága.
Nekünk 9-18 kg-ig van, de pont most fog a napokban ülésmagasítót kapni nagyobb és a kicsinek "átadja" az ülését.
Utaztasd a babát, amíg tudod, hordozóban, mert valóban a menetiránynak háttal bekötött babák vannak legkevésbé kitéve ütközés esetén sérülésnek - vagy vegyél olyan 0-18-as ülést (pl. Besafe), ami beköthető ugyanígy (is). A nagy súlyhatáros üléseket szakemberek nem ajánlják.
Nálunk hordozó volt, most 9-18-asban utazik, a következő lesz 15-36-os.)
Ha már stabilan ül és több mint 9 kiló, akkor lehet menetiránynak megfelelően kötni. Amíg nem ül stabilan, de mág elütötte a 9 kg-ot úgy háttal kell kötni, ha kicsi neki a hordozó, akkor 0-18-as ülést kell venni, tapasztalatból mondom, hogy pont olyan jól kihasználható ülések, mint a 9-18-as kategóriásak, és addig kötöd háttal a gyereket amíg neki kényelmes és elviseli, akár 1 éves koráig is.
9-36-os ülést mi is néztünk, ezekből a legjobbak az STM ülések, hát én belepróbáltam az akkor 9 kg-os, 9 hónapos gyereket, hát valami borzalom volt, ahogy ült benne, alig dönthető (szemben a 9-18-assal, ami több fokozatban, sokszor majdnem fekvő helyzetig dönthető), kb úgy ült benn, mint a cövek, nyíl egyenes háttal 45 fokot bezárva. Nem tetszett, így 9-18-ast választottunk. De nekünk is azt mondták a boltban, hogy ezek azért jók, mert egyszer kell megvenni és használhatod végig, de nem a legbiztonságosabbak, nagy súlykategóriát fog át.
Valószínűleg mi is 9-18 kg-osat fogunk venni, stabilan ül már, de csak 8 kg és 8 hónapos. Vagy a 0-18 kg.-osat. Viszont azzal nem értek egyet h ez használható végig: keresztlányom 4,5 éves ő 19 kg. Neki kell venni egy újat.
De nem baj: ugyis jön tesó, majd neki jó lesz
8-as vagyok!
Nem azt írtam, hogy végig használható a 0-18-as (ennyire lüke nem vagyok!), hanem azt hogy pont olyan jól kihasználható, mint a 9-18-as. Tehát mindkettő használható 3-4 éves korig. Jó hogy egy 4,5 éves 19 kg-os gyereknek új ülés kell, ha előtte 0-18as volt neki.
Az enyémnek 3,5 évesen kellett lecserélni, mert kinőtte, nem súlyra, hanem hosszra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!