Mit csináljak az anyámmal, forr bennem a méreg?
anyád "elmebeteg".
ha nem laksz vele együtt, akkor ne vidd hozzá a gyereket, csak ő menjen hozzád látogatni, ott meg kösd ki neki, hogy csak úgy viselkedhet, ahogy te mondod.
ha együtt laktok, akkor passz.
részvétem.
legjobb lenne külön költözni, eladni a házat, és venni inkább két kislakást.
Húúúú szegény!
Szerintem ha már szép szó nem használt, akkor elkerülhetetlen, h. drasztikusabban értésére add a szándékaidat. Sajnos valamejikőtök meg fog sértődni. Próbáld ki azt, h. mond neki a következőt: "Neked h. esett volna, ha annó az anyád beleszolt volna ebbe meg abba, vagy így meg úgy csinálta volna!" Általában be szokott jönni, ha elgondolkoztatjuk a másikat az ő irányábol is. Sok sikert!
Egyetértek az előttem szólókkal. Sajnos csak úgy megy, ha beszélsz vele, vagy ha már tisztában van azzal, hogy melyik megmozdulásai zavarnak téged, valamilyen drasztikus módszerhez kell folyamodni, hogy rájöjjön, komolyan gondolod, amit mondasz.
Sajnos nálunk is ez a helyzet, igaz nem anyukám, hanem anyósom a hunyó, s nem "csak" egy macskaszőrös törölközőről van szó, hanem az alkoholról. Odáig jutottam, hogy a következő alkalommal, ha az unokája jelenlétében iszik, fogom magam, s összepakolok, s elhozom a fiam. Igaz, csak egy-két pohárka az, ami lecsúszik, tényleg minimális mennyiség, de olyankor minden könnyebben megy, s féltem a fiam, nehogy elejtse vagy valami egyéb hülyeséget csináljon. Mert azt persze nem ismeri fel, hogy ha már ittam, békén hagyom az unokámat, hagy foglalkozzon vele más, míg elmúlik az alkohol hatása.
Szóval szerintem beszélj vele nyugodt körülmények között, ne fenyegetőzz, ne helyezz kilátásba semmit, csak egyszerűen mondd el neki, hogy téged mi zavar. Ha ezek után is folytatja, egyszerűen vedd ki a kezéből az unokáját, s vonuljatok félre, csukd be magatokra az ajtót. Ebből reméljük csak érteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!