Barátnőm megszólt ma! Jogos volt?
vannak olyan nők akik a gyerekükért élnek...
és vannak olyanok akik elvárják a gyereküktől, ha már megszülték őt, hogy alkalmazkodjon a kicsi...
kérdező, biztos jó ez a nézőpont? nem érdemelné meg a babád, hogy magad elé helyezd, legalább mikor kánikula van?
ha én barátnőm mesélné ezeket, én is biztos forgatnám a szemem, nekem az egy hét az 5 hónapos baba nélkül is meredek, pedig enyém nagyon sokat anyósomnál, hetente 1x-2x fél napot (2,5 éves), de 1 éves kora alatt nem adtam volna oda azért, hogy pihenjek :)
Mi kánikulában is kimentünk eddig minden nap két órát, de árnyékos helyen voltunk, gyerkőcök bekenve,innivalóval felszerelkezve.Panelban nálunk 29 fok van, áll a levegő, kint elviselhetőbb.Nem is tudom mi lenne a 2 éves lányommal, ha nem mennénk ki, ittbennt nem lehetne vele bírni, a pici 5 hónapos babám is imád kint aludni babakocsiban, persze árnyékban.Szerintem semmi gond ezzel.
A gond azzal van, hogy Te nem elégszel meg mondjuk egy délelőtti csavargással, egész nap kicsit megterhelő egy hét hónapos babának.Lehet, hogy elalszik az autóba, babakocsiban, itt-ott, de úgy felületesebben.Az én 5 hónapos babám amikor strandon voltunk végig aludt a babakocsiba, és hiába aludt egész délután, estére fáradt volt.Hiába, nem ágy...
Nem kell a csavargásról lemondanod, de én a helyedben kijelölném, hogy a héten melyik napon csavarognék, és melyik nap a babáé, amikor csakis az ő érdekeit nézed.Tehát csak séta, piknik a szabadban egy pokrócon, babaúszás, stb.Egy év múlva a babád nem biztos, hogy értékeli a vásárolgatást, meg hogy a fodrásznál a babakocsiban kell ücsörögnie:D
De egyelőre ezzel a nevelési módszerrel csak hátráltatod gyermeked fejlődését, nem pedig segíted.
En kisbaba kora ota hozom-viszem a lanyomat delelott, delutan. A reggeli orakban probalok 12-ig hazaerni (arnyekban maszkalunk a varosban), delutan meg 7 korul megyunk.
Ja, Gorogorszagban elunk. Gondolhatod. Itt nincs ilyen-olyan riasztas, mindig nagyon meleg van.
Nem vagyok egy otthon ülő típus és egy paramami sem, tehát nem szoktam falnak menni attól, ha valaki sokat viszi ide-oda a babáját, mert én is viszem, illetve akkor sem kapok infarktust, ha nagyobb meleg vagy hideg van, és úgy mozdulunk ki. Viszont: most annyira meleg van, hogy nekem sem esik jól kimenni, hogy esne jól egy picinek?? Még valami: ha nem gond a babának, ha olykor borul a programja, az nagyon jó. De ha abba szocializálódik, hogy mindig borul, később nagyon nehéz dolgod lesz. Hidd el, nagyon kellemes tud lenni, ha a baba a megszokott időben a kiságyában szépen elalszik, nem kell vele semmi különöset elkövetni ahhoz, hogy nyugi legyen otthon. Ha folyton viszed valahová, szegénynek az lesz a megszokott, hogy csak babakocsiban, babahordozóban stb. alszik, ez bizony hoz majd problémákat magával és végül vagy ordít szegény, vagy te az idegtől, mert nem fog aludni a gyereked.
Nem hiszem, hogy a barátnőd rosszat akart, viszont úgy gondolom, érdemes elgondolkodnod azon, amit mondott.
Mi nagyon menőkések vagyunk , 6 hetes korától viszem mindenhova ,buszozunk .
De HŐSÉGRIADÓ nem véletlenül van ! Eszembe nem jutna kimenni vele 11 és 16 óra között...
UV sugárzás is erős.
Télen fel tudom öltöztetni , nyáron ennél lejjebb nem - 1száll pelenka.Nekik még nem olyan a hőháztartásuk
Direkt felhívják a figyelmet hogy kisgyerekek idősek és betegek ne menjenek ki !!! Akkor egy 7 hónapost hova aszalsz? Kiszáradhat,árnyékban is éri az uv sugárzás,sőt árnyékban is napszúrást kaphat ...de elkerülhetetlen hogy napon is legyen...Adsz rá sapkát nyilván ,de az alól meg szakad a víz,sapi nélkül meg senkinek nem jut eszébe kivinni a bébit,remélem.
49es vagyok folytatom...
Nem nem állt meg az élet mi is rengeteget utazunk ,de a BABÁVAL !!! Nem egy tárgy hogy kényed kedved szerint lepasszold. Ha ugyan úgy akarsz élni akkor tessék bele kalkulálni Őt is. Ha az Ő érdekei úgy diktálják akkor lemondani dolgokról-hőségriadóban aszalás...
Kerti pancsit biztos jobban élvezné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!