Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A doktornőnk tegnap berepeszte...

A doktornőnk tegnap berepesztette a kisfiam kukiját. Mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Doki azt mondta, hogy innentől drasztikusan húzzam fel a bőrt. 3 helyen is fel van repedve szegénykének, és nagyon fáj neki, ha hozzányúlok.

Dilemmám: most is így friss sebekkel is húzzam, vagy várjak pár napot?

Ha várok pár napot, akkor meg félő, hogy hegesedik és újra ugyanolyan szűk lesz :(

Most hőemelkedése van, de az lehet a tegnapi Prevenártól.

15 hónapos

Azok válaszát/segítségét várom, akik voltak hasonló helyzetben.

2012. jún. 15. 21:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Fiamnak vágott, mert volt lerapadás.kenni kellett és felhúzni minden peluscserénél és kamillateás vízbe ültettem.egy hétig sírt ha húzkodtam.
2012. jún. 15. 21:52
 2/25 A kérdező kommentje:
De jó, hogy írtál! Köszönöm!
2012. jún. 15. 22:07
 3/25 anonim ***** válasza:
Én is ennyi idősen vittem dokihoz mert túl szűk volt neki de nem rántottál fel hanem kapott szteroidos krémet ami szépen megoldotta neki,teljesen lelehet húzni a bőrt pedig nagyon szűk volt neki,pisilni is alig tudott.Igaz hogy egyszer már viszaszűkült és második krémkúra volt most:(
2012. jún. 15. 22:24
 4/25 anonim ***** válasza:
77%

A dokinőtök egy vadállat.

Képes volt oltással együtt így megkínozni szegény kicsikédet!

Az hogy berepesztette semmi jót nem jelent. Egyrészt normális sebész 3 éves kor alatt nem nyúl hozzá, másrészt ha szépen felrántotta volna, akkor nem reped be. Ezzel sokan nagyobb kárt okoznak, mint amekkor a szűkület egyébként lett volna.

A mi orvosunk mindig azt mondja, a szobatiszaságig elég fürdésnél felhúzni amíg enged, nincs más teendő.

2,5 éves a fiam.

2012. jún. 15. 22:50
 5/25 anonim ***** válasza:
57%

Nekem is azt mondta a doki hogy 3 éves korig nem kell piszkálni. A helyedben nem hagytam volna, hogy így megkínozzák, képzeld el, hogy fájhat neki.

Most, hogy berepedt, nem tudom mit csinálj vele, talán vidd el másik dokihoz.

2012. jún. 16. 01:17
 6/25 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is azt mondta, hogy 3 éves korig teljesen normális, ha egy kicsit le van tapadva. Nem kell húzgálni fürdéskor sem, túl kicsi ő még ahhoz.

Szerintem is több kárt csinált mint hasznot...

2012. jún. 16. 06:42
 7/25 anonim ***** válasza:
52%
Nem normális a doktornőtök! A gyerekemnek még a sebészeten se repesztették be,nemhogy egy háziorvos egy 15!!! hónapos babának.Valószínűleg vissza fog szűkülni neki,legközelebb sebész szakorvoshoz vidd,mert a dokinéni egy vadállat.2 szteroidos krémkúrával hátrahúzható lett a fiam fitymája,és semki nem kínozta vsgy szakította fel a bőrt neki.
2012. jún. 16. 07:46
 8/25 anonim ***** válasza:
15%

"Azok válaszát/segítségét várom, akik voltak hasonló helyzetben."

Első vagyok. A fiam egy éves volt. Szépen felvágta a doki amit kellett és első nap nagyon csúnya volt. De én még mindig azt mondom inkább tegye meg ezt a lépést, és a gyerek nem is emlékszik már rá, minthogy 3 évesen meg kelljen műteni (ahogy több ismerősünknél is), és az bizony fájdalmas emlék egy gyereknek.

És nem vadállat a dokink, hanem egy tapasztalt orvos.

2012. jún. 16. 08:57
 9/25 A kérdező kommentje:

Hmmm... Igen, kedves első válaszoló - veled értek egyet! :)

Nem véleményekre vagyok/voltam kíváncsi, hanem tapasztalatokra. Nem az volt a kérdésem, hogy "mi a véleményed a doktornőről?"

7-ből 1 hasznos válasz...

2012. jún. 16. 21:43
 10/25 anonim ***** válasza:

Remélem az én válaszom hasznos lesz.

Szóval tény, hogy ezt nem így kellett volna megcsinálni. De ha már így történt, akkor vegyél körömvirág krémet, és napi egy-két alkalommal szépen kend be neki, az egyik alkalom az esti fürdés után legyen.

Hétfőn hívj fel egy gyermeksebészt, és kérdezd meg, hogy a felrepedt kukit szabad-e húzogatnod. Szerintem nem, mert csak tovább fog repedni, de ez egyáltalán nem biztos, lehet, hogy csak én gondolkodom rosszul. Viszont a körömvirág krém 100%, hogy jót fog tenni.

2012. jún. 16. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!