Kislányom négy hónapos. A doktornőnk elocom szteroidos kenőcsöt írt fel az ekcéma / pikkelysömör szerű tünetekre. De az csak hat hónapos koról adható a tájékoztató szerint. Ti beadnátok a négy hós gyermeketeknek?
amúgy is fenntartásaim vannak a szteroidos kenőcsökkel, nem szívesen adok ilyet a gyerkőcnek.
De valami oka csak van, hogy nem az van ráírva, hogy 0 hós kortól adható, azért ilyen piciknél még két hónap sokat számít, nem?
Köszönöm a válaszokat
NEM! nyaralni voltunk és az üdülőhelyen írt föl az orvos ilyet. Tökéletes volt, gyönyörű bőr. Itthon a saját orvosunk azt mondta, ne örüljek annyira, mert nem hasznos, sem a bőrnek, sem a szervezetnek, súlyos problémákat okozhat.
Az ekcémát ki fogja nőni. Csak pamutot adj rá, szellőztesd -levegőn- a bőrét.
Lehet kapni fürdetőt és krémet Antispruit a neve, sajnos nem mindenhol kapható. Egy újpesti bőrgyógyász fejlesztette ki, így talán esetleg rendelhető. Az illatmenteset ajánlom.
Mi is ezt használjuk, 3 hetes kora óta. Muszáj volt, mert úgy nézett ki a kicsim, mint egy paradicsom és nagyon viszketett neki. Akkor kell csak kenni, amikor lángol az ekcéma és viszket. Használj a közbeeső időkben Eucerint, Lipikart ilyesmit.
Nagyon nagyon sok mindent végigpróbáltunk a 14 hónap alatt talán az Exxcema Repair, ami ért valamit. Most úgy néz ki, hogy lassa kinőjük. Semmi baja nem lett a bőrének az Elocomtól.
Én azt mondom, ha az orvos javasolta, tedd úgy. Jobb 1-2 kenéssel elmúlasztani a gondot, mint napokig nézni, ahogyan üvölt a gyerek a viszketéstől. Nálunk sajnos volt ilyen is, amikor csodaszerekkel kysérleteztünk. Nem kívánom senkinek..
Akkor is azt mondom, szteroidot ne. Nézz utána előbb. Én teljesen megbízom az orvosunkban.
Csak keress rá, vagy kérdezz meg más dokit.
Egy hétig folyamatosan kentünk ezzel a krémmel(akkor volt 3hetes), de nem nagyon javult a kis arca.
Legnagyobb meglepetésemre a FLP Aloe Vera First-je pár nap alatt rendbe hozta.
Most már három hónapos, alig jött ki rajta, ha ki is jön egy-két nap alatt elmúlasztja a first.
nekünk gyógyszertári elocomot írt fel a drnő, de szerintem az is ugyanolyan lehet mint a másik.
De örülök, hogy írtad az flp-s aloe vera spray-t, most kentük be azzal, gondoltuk, először azt próbáljuk ki, és ha nagyon nem múlik akkor az elocomot majd.
Hátha használ:)
El szeretnénk menni bőrgyógyászatra, de ha lehet, akkor magánba, ahol nem kell órákat várni.
de a budai gyerekklinikán, (amit a neten találtam) valami horribilis árak vannak (12000-15000....)
tudtok esetleg olcsóbb magán gyerek bőrgyógyászt?
nagyon-nagyon köszi mindenkinek a válaszokat, aranyosak vagytok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!