Csak én érzem úgy, hogy a fogyasztói társadalom egércsapdájában vergődök?
Egyszerűen képtelen vagyok eligazodni a baba hozzátáplálásában a sokféle infó, nézet, és egyebek között.
Folyamatosan úgy érzem, hogy a műkaja-gyárak tömik a fejünket áltudományos magyarázatokkal, hogy miért ne adj tejet, lisztet, cukrot, és más egyébként hétköznapi hozzávalót a gyereknek, és ijesztgetnek, hogy mi minden baj történhet szegény babákkal, de én nem akarom elhinni, hogy ezek a dolgok úgy vannak, ahogy mondják.
Most öt hónapos a babám, két hónapja nincs tejem, és már teljesen kétségbe vagyok esve, hogy megkockáztassam-e a hozzátáplálás "tiltott" szereit, vagy ne, mert besz..ratott a védőnő is, hogy se tejet, se lisztet, se cukrot, se semmi hasonlót ne használjak a gyerek kajájánál, inkább tápozzam...
Csak én érzem úgy, hogy az utolsó fillért is ki akarják szedni a zsebünkből a babatej, meg agyonlúgozott tápok, meg steril kaják kapcsán, vagy csak a kétségbeesésem mondatja velem, hogy hogyan fogjuk megengedni magunknak ezt az egészet anyagilag?!?!
Egeszseg ide vagy oda en is jobban szeretem az edes izeketet. Hat akkor egy baba, aki edes anyatejet szopik... kicsi de az izlelobimboi mukodnek es pont ezt hasznalajak ki a bebietelgyartok. Falja az en babam is a meregdragakitudjamibolkeszult uveges eteleket. De neha tenyleg jol jon.
Azt olvastam valahol, hogy az ember elegge furcsa. Meg sem probalna az autojaba benzin illatu es szinu vizet tenni, viszont kepes meginni/megenni olyan taplalakot, aminek semmi koze sincs a termeszethez. Es milyen igaz! Elbolonditsak az izlelobomboinkat es mi hagyjuk magunkat.
Szanalmas, de ez van.
Túl van reagálva ez az egész dolog, és a bébiételgyártők meg lehúzzák asok tanácstalan szülőt.
Nekünk sem lett semmi bajunk (37 éves vagyok), nem vettek a szüleink annyi baromságot, főztek nekünk, vagy ettük amit ők ettek.
Ez az egész "babaipar" egy iszonyat negy lehúzás manapság.
Én még csak szoptatom a lányomat (4 hónapos lesz), de ha már hozzátátplálok, akkor majd magam megfőzöm v. megcsinálom itthon.
A fiamnál is úgy csináltam, ahogy jónak láttam és már 9 éves, nem lett semmi baja.
A bioban meg egyáltalán nem hiszek.
Tenyleg ez a BIO! Na ez aztan meg egy lapat raadas. Megnezem hany ember nez utana, hogy tenyleg BIO vagy epp mennyi a vegyszertartalma a termeknek. Lefogadom 1000bol max 1. De jol nez ki a felrat es az aggodo anyuka mar emeli is le a polcrol.
Aztan a jovahagyo bizottsag is csak emberekbol all.
Uzlet ez! Nagy hitvany uzlet!
En nem fogok adni a babamnak tapszert, ha mar nem lesz tejem.
Most 7 honapos. Remelem sokaig szoptathatom meg. Hosszutavura terveztem ezt a tevekenyseget. Nem volt felhotlen a tejcsi fenntartasa, de megerte.
A "bio"-ról már egyszer írtam itt. Én azt nem veszek. Az anyukám 30 éve dolgozik egy olyan cégnél, ahol műtrágya, vetőmag, növ.védőszer forgalmazásával foglalkoznak.
BIO gazda elmondása szerint jobban megéri a büntetést kifizetni 10 évben egyszer a nem bio "bio"-ért, mint leadni a "nem bio"-t "nem bio"-ként negyedannyiért. Hiszen ebből él, nem fogja az egész éves munkáját, családja jövőjét kockáztatni azért, hogy bio-t termelhessen a fogyasztó kedvéért, a termés meg lerohadjon vmi baci, vagy bogár miatt. Ellenőrzés meg ritkán van. A "bio"-t sokkal több pénzért veszik át, mint a normál terményt.
Na, ezért nem veszek "bio"-t. Aki akar, vegyen, de csak saját maga megnyugtatására! Amikor sz@rban a gazdaság, szerintetek kockáztat a gazda? Hülye lenne!
Babavíz: egy üveggel van itthon, ha elfelejtenék forralni, vagy hirtelen utaznánk vhova. Amúgy csapvizet forralok.
Bébiétel: 6 hónaposan féltjük a cukortól, de 1 évesen Túró Rudit, Danonino-t etetünk a gyerekkel. Hmm... Mondom ezt én, aki évek óta édesítőszeren él. Pff... Előbbi elhízást, rossz fogakat eredményez, utóbbi rákot okoz. Remek!
Tény, hogy a cukor függőséget okoz. Ebből következik, hogy a gyerek is az lesz, nem fogjuk tudni kivédeni. Nem lehet eltiltani a gyereket mindentől, a boltban a polcok tele vannak csokival, cukorral, ... Cukrot szinte mindenbe tesznek. Ismeritek a "hozzáadott cukrot nem tartalmaz" feliratot? Főleg üdítőn. Persze, már nem adják hozzá, amikor a sziruphoz öntik a vizet. Csak kár, hogy a szirupban már van. :/
Tápszer: tele van vitaminnal, jó a babának. Szuper! 1 éves korig. Megnézhetitek, mikor veszek utána tápszert, meg babatejet!
Nem mellesleg, a 8 hónapos lányom már nem akarja meginni, úgy kell beletuszkolni. Mióta rájött, hogy finomabb a gyümölcs, zöldség, nem eszi a tápot. Ízetlen/keserű sz@r, nem is csodálom! Reggel és este kapja csak, de szerintetek elfogy a "kötelező" 500 ml? Dehogy!
Ezt is ki találta ki? Miért kéne minden gyereknek ennyit enni belőle? Én 1 tányér levest eszek, a párom kettőt. A babákat meg sablonra gyártjuk?!
Bolti tejet sem fogok venni a lányomnak. Köze nincs a tejhez! Inkább átmegyek háziért a mellettünk levő faluba!
Uhh... Jó hosszan írtam le a véleményem, bocsánat! Tudnám ugyan még folytatni. :)
Igen, megvetetnek velünk mindent szutykot, mert egy anyuka a legjobbat akarja a gyerekének! Mekkora üzlet! Nekem is tápszert/tejpépet/babapudingot/bébiételt kellene gyártanom!
És persze én (a m@rh@) is megveszem ezeknek többségét! No comment.
De igen, kedves 21:22-es, pont az a baj, hogy elkezdtük a hozzátáplálást, és iszonyúan soknak tartom azt az összeget, amit havonta az ember el bír költeni tejpépre, Sinlacra, HA-s tápra (azt már lecseréltem, és semmi gond belőle), olyan bébiételre, ami nem idénygyümölcs, mert a többit piacról szerzem be, és én készítem, meg babavízre.
Egyszerűen besokalltam, ebből született ez a kérdés.
Ráadásul édesanyám meg folyton azon morog, hogy minek ez a túlzott óvatosság, ez a "steril" étkezés a gyereknek, ettől lesz majd az ételallergia.
Van benne valami, én azt hiszem.
Szóval a babavizet beszüntetem, és pár hónap múlva én már a szeretném a saját kajánkkal etetni a babát, mert mi magunk sem eszünk brutális dolgokat, férjem a csirkemellen kívül mást nem hajlandó megenni, úgyhogy abból főzök, meg sok halat, és zöldséget eszünk, szóval szerintem nem lesz baja a babának sem.
Nah, elolvasom a többi hozzászólást is...
Kedves 01:21-es!
Teljesen egyetértek.
Pont ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm, hogy megerősítettél a véleményemben!
Persze én is megveszem a sok méregdrága szutykot, de már nem sokáig...
Pár hónap múlva eljutunk talán a hozzátáplálásban oda, hogy ne kelljen mást venni, csak tápot.
Azt is csak max. egy éves korig vagyok hajlandó adni, utána nálunk jön a finom, friss tehéntej!
És pont.
És aggódva figyelem majd a babát, nehogy bármi baj legyen... :-(
Mert belém ültették azt az eltúlzott óvatosságot, ami megmérgezi az ember lelkét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!