Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kétségbe vagyok esve és félek?

Adilari kérdése:

Kétségbe vagyok esve és félek?

Figyelt kérdés
Tudni kell hogy kislányomnál előfordul hogy úgy sír hogy az elején nem vesz levegőt!13 hónapos!Ma este a dolog nagyon durva volt és még mindíg remegek és kétségbe vagyok esve!Fölmászott az ágyra és leesett és ahogy sírni akart megint nem vett levegőt!Férjem fölkapta kicsit megrázta semmi....már mentem felé(konyhában voltam)és csak azt láttam nyeklik hátra és olyan volt mintha elájulna!Gyors kikaptam a kezéből és nagyon meg voltam ilyedve.kb 20-25 másodpercig nem vett levegőt!Szörnyű volt!Hasra fordítottam a kezemben mikor vett egy nagy levegőt!Ezt nem kívánom senkinek!Volt valaki ilyen helyzetben?Nem lett semmi gond?Az után nagyon elálmosodott de nem mertem hagyni hogy elaludjon és kicsit próbáltam megmosolyogtatni,sikerült is de adtam neki egy üveg teát és el is aludt!Most 5 percenként megyek hozzá be a szobába és figyelem és éjjel is fogom!Nyugtassatok meg ugye nem lesz gond...nagyon félek!!!Vagy ébresszem föl és vigyem dokihoz??Most amúgy békésen alszik!

2012. jún. 8. 21:16
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Nem kérdezted még orvostól, hogy ez mitől lehet?Elég félelmetes...
2012. jún. 8. 21:20
 2/31 anonim ***** válasza:
80%

Te jó ég, de szörnyű lehetett, el tudom képzelni...:/

"Sajnos" nem tudok ehhez hozzászólni, velünk még nem esett meg ilyen (lekopogom), de szerintem nem lesz vele baj. Lehetséges, hogy túlságosan belelovalta magát a sírásba, ezért akadt meg így a légzése.

Figyelgesd tényleg, hogy rendben veszi-e a levegőt, de ne aggódj nem lesz gond. :)

2012. jún. 8. 21:24
 3/31 A kérdező kommentje:
Nem mert 2-3 mp után azonnal szokott levegőt venni!Ilyen még soha nem volt!Amúgy hozzáteszem nem magas az ágy úgyhogy nem esett nagyot!
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is csinált ilyet néha, de elmúlt. Már 20 éves :)
 5/31 anonim ***** válasza:

lehet hogy asztma

nálam így kezdődött, akartam levegőt venni és egyszerűen nem ment

2012. jún. 8. 21:25
 6/31 anonim ***** válasza:
66%
Ja, azt még hozzáteszem, hogy holnap azért hívd fel a dokit és mondd el mi történt, hátha tudja mi lehetett a baj! (második voltam)
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is így sírt a lányom, azt mondta a doki mikor ezt látta egyszer oltás után, hogy így sír, nem vesz levegőt, fújjak az arcába. Na azóta ez müködik, ráfújok, és rögtön vesz levegőt. 2-2,5 éves korára kinőtte ezt a fajta sírását.
 8/31 anonim ***** válasza:
72%
Ha tudsz hívj fel egy dokit, hogy megnyugtasson!
2012. jún. 8. 21:27
 9/31 anonim ***** válasza:

Az én fiam is volt így, hogy elesett, pedig a földön esett el, és nagyon rosszúl eshetett, (nem láttam pont, csak a koppanást hallottam, pedig mellette álltam) felkaptam, és ő is úgy csinált ahogy írod, hátra "görcsölt" aztán előre bukott mint aki elájult és beremegett, nem vett levegőt, nekem örökkévalóságig tartott, aztán felsírt, de egész könnyen megnyugodott. Ő is nagyot aludt utána (mondjuk pont déli alvás következett, már lehet az álmosságtól esett el), és nem lett semmi baja. Elvittük délután dokihoz, akkor már olyan volt mint akivel semmi nem történt, de én tiszta para voltam. Azóta sincs semmi baja, de akkor mikor aludt én is 2 percenként mentem hozzájuk, hogy rendesen alszik e és minden ok. Szerintem nincs semmi baja, csak nagyon megijednek, vagy hírtelen nagyon fáj nekik, olyankor mi sem veszünk levegőt egy ideig.

Estek már a gyerekeim eleget, és akkor is előfordult már hogy sokáig nem vettek levegőt, de ez az egy alkalom a fiammal nagyon extrém durva volt, ezért is vittük dokihoz.

2012. jún. 8. 21:29
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam ilyen.

Teljesen leírtad a tüneteket, és nyugodj meg, egyszerűen annyira akar sírni, hogy elfelejt levegőt venni, és ezért nyaklik el.

Anyukám is így kétségbe esett elsőre.

Mikor nyaklik, fejjel lefelé kell tartani, hogy a nyelve ne csússzon hátra.

Két típust ajánlott anyumnak a doki ez után.

Vagy egy kis víz spriccelve az arcocskára, hogy a hirtelen változástól beinduljanak a reflexek, és vegyen levegőt, vagy hirtelen fújsz az arcába. Attól is reflex szerűen vesz levegőt.

Kérlek, vigyázz arra, hogy ne kövesd el a hibát, amit az egyik rokonunk, nekik a kislányuk épp így volt, ha nem kapott meg valamit, már akkor is ájultra sírta magát. Mikor már 3-4 éves volt, mindig azzal fenyegette a szülőket, hogy ha nem veszitek meg, elájulok...

Szóval vigyázzatok, hogy ne kösse össze az akarattal, ne tudjon zsarolni vele.

Fontos, hogy maradjatok higgadtak, ezt ki fogja nőni, én is kinőttem. Mindig megfordítod, és arc-fújás, vagy kis cíz-spricc. Remélem, segíthettem a saját történetemmel.

2012. jún. 8. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!