Mi lesz ezzel a babával?
Egy jó ismerősömnek született egy hete egy babája.3.5 kiló,minden rendben volt,nagyon várták.Megszületett,nem volt semmi,felsírt.Átvitték anyukát és gyermekét az őrzőbe,apuka is ott volt velük.Egyszer ment be a nővér és elkezdett velük kiabálni,hogy nem látják hogy a baba nem lélegzik? Gyorsan újraélesztették,gépre tették.később levették a gépről,mert lélegzett egyedül,de agyi tevékenysége nincs,és 2 napja se széklete,se vizelete.Mi lesz vele? (a család teljesen ki van borulva)
(én minden nap hálát adtam eddig is a gyermekeimért,mert már 3 éve tudom,mekkora szerencse egy egészséges gyermek és annyira zavar,mikor valaki elszomorodik,hogy nem "megfelelő" a neme születendő gyermekének)
Sajnálom őket!
Sok jó nem lesz belőle, hiszen ilyen agysérülés mellett nem lehet semmire számítani.
Az Apgar érték meg nem kőbevésett.
Barátnőm 5-ös Apgar-ral született babájának semmi baja, de ismerős "10-es" gyereke meg sajnos sérült lett.
Egyébként orvosa is válogatja,hogy ki mennyit ad.
Akinél én szültem (mármint az akkori gyerekorvos) szerint pl. 10-es Apgar nincs. Ő még nem adott senkinek!
Hát ez tényleg nagyon zavaros!
Ha nincs gépeken, akkor nem agyhalott.
Akinek nincs agyi tevékenysége, az nem tud létezni gép nélkül, mivel agyi tevékenység nélkül nincs se légzés, se szívműködés, semmi.
Szóval, ha önállóan lélegzik, akkor kell lennie spontán légzésnek, azaz agyi tevékenységnek és akkor viszont nem beszélünk agyhalál állapotáról.
Ez élettan.
Kérdező, nézz utána, valamit nem jól tudsz!
33., ez elég nagy probléma!
Ha ugyanis gép nélkül van a gyerek és önállóan lélegzik, akkor van esélye az életre, mert nem agyhalott!
Szerintem ez elég fontos kérdés ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!