Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lesz ezzel a babával?

Mi lesz ezzel a babával?

Figyelt kérdés

Egy jó ismerősömnek született egy hete egy babája.3.5 kiló,minden rendben volt,nagyon várták.Megszületett,nem volt semmi,felsírt.Átvitték anyukát és gyermekét az őrzőbe,apuka is ott volt velük.Egyszer ment be a nővér és elkezdett velük kiabálni,hogy nem látják hogy a baba nem lélegzik? Gyorsan újraélesztették,gépre tették.később levették a gépről,mert lélegzett egyedül,de agyi tevékenysége nincs,és 2 napja se széklete,se vizelete.Mi lesz vele? (a család teljesen ki van borulva)

(én minden nap hálát adtam eddig is a gyermekeimért,mert már 3 éve tudom,mekkora szerencse egy egészséges gyermek és annyira zavar,mikor valaki elszomorodik,hogy nem "megfelelő" a neme születendő gyermekének)

2012. jún. 3. 21:02
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
De tényleg, hogy nem vették észre ,hogy nem lélegzik?????
2012. jún. 3. 21:12
 12/53 anonim ***** válasza:
Mit kell így odalenni az apgar miatt? Ebben az esetben nem lényeges. Ha rossz lett volna az apgar-ja akkor nem az anya mellé helyezték volna.
2012. jún. 3. 21:14
 13/53 anonim ***** válasza:

Azért annyira nincs az olyan jóval szülés után az őrzőben töltött idő.

Az max 2 óra a születés után.

14/53 anonim ***** válasza:
Tényleg, azt nem is kalkuláltam bele, hogy egy ideig oxigén nélkül volt. Szegény, valószínű, hogy meghal. De nekem még most sem tiszta, hogy miként állt le a légzése.
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg oxigénhiány lépett fel nála, amit nem ismertek fel időben.

Szívből sajnálom az egész családot így ismeretlenül is, remélem lesz annyi erejük hogy belátható időn belül felajánlják a szerveket, sajnos mást már nem tehetnek.

Sógornőm szült 2,5 éve, minden OK volt, majd egy órával a szülés után rohantak be a csecsemősök, hogy:

"Ki a V.S. anyukája?"

Sógornőm jelentkezett, mondták erre neki hogy még gyorsan el tud búcsúzni a kisfiútól, mielőtt Cerny-s rohammentő viszi a SOTE PIC-re, mert bekékült és nem lélegzik. Gondolhatjátok........

Nála szerencsére egy súlyos hipotónián kívül nem maradt semmi nyoma, vidám, kiegyensúlyozott kisfiú lett.

2012. jún. 3. 21:15
 16/53 anonim ***** válasza:
Igen, még én is hozzátenném, hogy nagyon sajnálok mindenkit.
2012. jún. 3. 21:16
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

Én nem okoskodni akarok, de hogy van a magyar szülészeti gyakorlatban most? Nem egyre több helyen az a szitu, h a megfigyelési időben már anyunak odaadják a babát, sőt ciciztetni is lehet már? Most ez hogy van?

Amúgy nagyon sajnálom, az agyhalott azt jelenti(bizonyára tudja itt mki) hogy onnan nincs "előre", még a gépek életben tartják, de utána jön egy fertőzés, akármi és szegénykém elmegy. A vizelet hiánya már sajnos elég egyértelműen mutatja, hogy kevés az ideje :((

Nagyon sajnálom a szülőket, rokonokat....őszinte szívvel, fel se tudnám fogni napokig, ha velem ilyen történne:((

2012. jún. 3. 21:23
 18/53 A kérdező kommentje:
Én is bölcsőhalált tippelek,hiszen elvben minden rendben volt,és egyszer csak... Valakivel otthon fordul elő,velük nem sokkal a szülés után.Egyelőre semmi konkrétat nem tudnak,ez csak az én tippem.Sima,könnyű szülés volt (valaki kérdezte)
2012. jún. 3. 21:23
 19/53 A kérdező kommentje:
Igen,nála is ott volt a baba,apukával még beszélgettek,a kicsi meg ott volt mellettük,nem azt figyelték,hogy lélegzik-e.Már szürke volt,mire észrevette a nővér...
2012. jún. 3. 21:25
 20/53 anonim ***** válasza:
Borzasztó lehet szegényeknek!!! Nagyon sajnálom.
2012. jún. 3. 21:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!