Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most mi lesz? Tudom/majd...

Most mi lesz? Tudom/majd kezelni a helyzetet?

Figyelt kérdés

19éves vagyok,van egy 3éves fiam,a párom dolgozik,eddig anyuméknál laktunk,most megyük albérletbe,és pánikbeteg vagyok.viszont most úgy néz ki,terhes vagyok,és teljesen bepánikoltam.....eddig terveztük,nagyon szerettem volna én is,a párom meg végképp,de most hogy itt az esély,hogy lehet már a hasamban van,nagyon rosszul érzem magam!!://És félek,attol is,hogy nem lennék 2ksigyereknek jó anyja.Nagyon imádom a fiamat,és nagyon szeretnék mégegy babát,de félek,attól is,hogy nem tudnám egyformán szeretni a 2kicsit...lehet hülyeség,de megfordult a fejembe... Anyum azt mondja,ne féljek,tartsam meg mindenképp,ők is segitenek majd,mert elég jól állnak anyagilag....de mégis félek..volt valaki hasonló helyzetben??

Bocsi,kicsit hosszú lett,és lehet kicsit érthetetlen!!!

2012. máj. 24. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Bocs, de én nem voltam ilyen helyzetben, de ha van mögötted szülői támogatás, hajrá! A betegségedet meg nagyon sajnálom, remélem minden rendben lesz!!! :) ÜDV!
2012. máj. 24. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Szia én nem vagyok pánikbeteg!DE nagyon szerettünk volna egy babát és most ugy néz ki terhes vagyok és most bepánikoltam teljesen nem tudom lehet ez a normális:)21/L
2012. máj. 24. 09:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia!Hasonlóhelyzetben nem voltam,talán annyiban,hogy 22 éves vagyok,van egy 1 éves kisfiam,és a szülés után depressziós lettem sajnos,összejátszott benne,hogy 1 hétig kórházban kellett lennem,bunkók voltak a csecsemősök,nagyon megalázó volt amiket műveltek,és hogy az első 2 hétben nem tudtam a párommal lenni,mert még suli volt(főiskola).Nagyon aggódtam milyen anya leszek,mikor 20 évesen teherbe estem.Szerintem mindenki aggódik ilyenen,én is szeretnék majd még 2-3 babát,de most várnunk kell a tesóra úgy kb 1 évet,mert még államvizsgázom,és gyakorlatozom.Nyugodj meg biztosan nagyon jó anyukája vagy a kisfiadnak és az leszel a másik babának is,gondolj arra,hogy szüleid és párod is melletted állnak szeretnek,nem lesz semmi baj! Kitartást neked,és jó egészséget!
2012. máj. 24. 09:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha pánikbeteg vagy, mindenképp keress magadnak egy jó orvost, aki tud segíteni, mert ez nem egy olyan laza betegség, amit csak úgy le tud rázni magáról az ember. Sajnos tudom, mert én is hasolnó cipőben járok.

Pláne azért mondom, mert babát vársz és ez az állapot egyébként is labilissá tudja tenni az arra hajlamos nők lelki állapotát!

Nekem van már 2 gyermekem, 2 és 4 évesek. Előttük soha nem volt ilyen problémám, a 2. gyerek betegsége (asztma) során, főleg amikor egyedül maradtam otthon a kettővel, sokszor elfogott a rettegés, hogy mi lesz ha... minden hülyeséget beképzeltem!

Én most úgy megyek szembe ezzel a hülye kórsággal, hogy

"megbeszélem magammal" hogy mi a legrosszabb, ami történhet. Befullad, hívok mentőt, bemegyünk, meggyógyítják. Tehát lejátszom magamban, már nem lesz ismeretlen a helyzet, ami valamilyen szinten megnyugtat. Persze nem szeretném, hogy megtörténjen, de felkészülök rá.

Ez az elv bármilyen egyéb szitukra is átvihető, nekem általában segít. Persze ezen kívül is stresszelek eleget, de imádom a gyerekeimet és nem adnám őket semmi pénzért! :))) Gondolom Te is így leszel a picivel is!

Remélem tudtam egy picit segíteni! Minden jót!

2012. máj. 24. 10:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Szintén be pánikoltam kicsit mikor pozitív lett a tesztem a második babával - lányom 11 hónapos, hirtelen ezer gondolat kavargott a fejemben, de most meg már azon izgulok, hogy ott legyen a baba az uh-on :)
2012. máj. 24. 10:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!!!

Kicsit megnyugodtam....igazából reggel felkeltem,elkapott a hányinger,undorodom a dolgoktól,pl a reggeli kávétól...aztán el kezdett izzadni a tenyerem,és rögtön arra gondoltam,hogy a pánikbetegség.(sajnos 4éve megvan,kb 2éve kezeltettem,de oktoberbe abbahagytam a gyógyszert a betegségre,avval a jelszóval,hogy nincs semmi bajom.Nem is volt nagyjából 3-4hónapig,aztán ujra kialakult,de még nem olyan keményen.kipp-kopp)

Szóval nagyon örülnék neki,csak félek,hogy nem birkóznék meg a feladattal.:(

2012. máj. 24. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

szerintem nyugodj meg, én 4 évig voltam tünetmentes, előtte 7 évig szenvedtem én is a pániktól. Most van egy 2 hós lánykám. Nem volt tervbe, 3 hónapos terhes voltam mikor kiderült h babát várok. (Gyógyszer mellett, és megjött rendesen). Akkor derült ki amikor kivizsgáltak tetőtől talpig, ugyanis nekem visszahozta a pánikbetegségemet. Izzadtam, hevesen vert a szívem, halálfélelme volt...és olyan furi volt minden...inkább nem is sorolom. Szerencsére a 3 hónap végére elmúlt teljesen a pánik, azóta sem voltam rosszul. Pedig ér elég stressz. Szerintem ne aggódj, főleg így, hogy szüleid is támogatnak titeket. Szeresd a párodat, örülj a fiadnak és a pocaklakódnak. 2 picurka úgy lefog foglalni, hogy még pánikolni sem lesz időd, és nem fogsz hülyeségeken gondolkodni. Volt pánikosként tudom, hogy a figyelemelterelés jó...2 hós kiscsajszim és a háztartás mellet nekem sincs időm rosszul lenni:D

Mindenesetre sok erőt neked, és remélem a család szeretete kigyógyít a pánikból, persze ehhez neked is nagyon akarnod kell.:)

2012. máj. 24. 11:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó!!!Sok erőt adtok nekem!!!Mostmár reménykedem,hogy a baba miatt vannak a reggeli rosszullétek:)):$$
2012. máj. 24. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!