Mit tegyek, ha kisgyermekemet bántják a játszótéren, vagy bárhol? Mármint, ha a szülője nem szól rá? Ha nem akarok feleslegesen konfrontálódni velük? Hogyan lehet ezt a helyzetet kezelni a lehető legjobban, úgy, hogy eredményes is legyen?
Fura helyzet,mert velünk még nem fordult elő ilyen.De ha megtörténne,akkor én biztos kicsit hangosabban mondanám a kisfiamnak,hogy gyere kicsim,hagyd azt a gyereket,ha bánt téged!!!
Ha nem figyel még erre sem a szülője,akkor elvinném egy másik játékhoz.Ha oda is követné,rászállna,akkor frankón szólnék érte.Illetve otthon elmagyaráznám a fiamnak,hogyan védje meg magát.sose neveltem nyámnyilának,de kezdeményezőnek sem.Már ovis,de eddig még komolyabb dolog nem történt.szólnék az óvónőnek is,ha ilyesmi történne,hogy figyeljen jobban.
Szia,
a fiam 9 hónapos volt, homokozott a játszótéren, több gyerek volt, + egy apuka a 2 fiával, nagyon kultúráltak voltak, nem volt semmi gond, amíg a kissebbik fia(2,5 éves kb) odajött egy vödör homokkal és az egészet a kisfiam arcába öntötte. az apuka annyit mondott a gyereknek, hogy nahát kérjél bocsánatot a picitől, a fiam persze meg se mozdult, és ezzel el is volt intézve az egész. ebből aztán semmit sem tanult a gyerek, és fordított helyzetben megfogtam volna és hazaviszem, tanulja meg, hogy ez veszélyes, ilyet nem lehet csinálni. amúgy meg tök tehetetlenül ültem a síró gyerekemmel az ölembe mire kb 1 óra alatt ki tudtam mosni azt a 2 kg homokot a szeméből, szájából, orrából.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!Sajnálom, hogy Veletek is történtek hasonlók, különösen a homokkal leöntött kisfiút! szegénykém..Mégis hasznos volt feltennem ezt a kérdést, mert már azt hittem, velem van baj, túl sokat várok el..
Én is úgy tapasztalom, szólni nem nagyon lehet, ha a gyerekhez szólok, megsértődik a szülő, hogy nevelni akarom a gyerekét.akarja a fene..mondjuk valakinek azért nem ártana...Szóval, nem nagyon szeretnék veszekedni sem, mert aki így (nem) viselkedik, ugye ki lehet számítani a reakciót.nagyon kínos.De lúzernek lenni sem kellemes..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!