Macskatartó babás anyukák, kikészülök! Mit csináljak?
Én nem raknám ki a 10 éves, idős macskámat aki majdnem az egész életét velem élte le. A macska egy állat és ha 10 éven keresztül azt szokta meg, hogy veled alszik, akkor ne csodálkozz, hogy nem jut napirendre felette, hogy egyszerűen egyik napról a másikra kizárod.
Szerintem tegyél a másik szobába egy puha, kellemes kuckót a macskának, egy idő után megszokja az új helyet.
A szőrről meg annyit, hogy fésüld ki mindennap a cicát és porszívózz sokszor.
Nehéz kérdés... ha kertes házba laksz, akkor szoktasd át kinti életmódra. Ha társasház... huhh nehéz dolog. Ha elajándékozod, akár bele is halhat, mert nem fiatal már, és mindenképpen hozzád szokott.
Állatvédők biztos lepontoznak, de kisgyerekesek szerintem megértenek. Ha társasházban éltek, akkor éjjelre én bezárnám a macskát a fürdőbe. Két ajtón keresztül szerintem Babódat sem ébreszti fel, és kb 2 hét alatt hozzászokna szerintem.
Az első válaszolóval értek egyet.
A macskának idő kell,de meg tudja tanulni az új szokásokat, ha te teszel is érte.
Még valami: éjjel ha nyávog a macska ne a macskához menj, hogy hagyja abba és ne keljen fel a gyerek,hanem inkább a gyerekhez ha felkelne a macska miatt.
Egyrészt azért, mert a macska így azt fogja megszokni,hogy ha eleget nyávog éjjel akkor jön a gazdi hú de jó!
A gyerkőc meg nem szokja meg a zajokat,de ha a gyerekhez mész akkor megszokja egy idő után azt hogy néha zaj van éjjel de akkor is tudni kell aludni, és ha mégis megébredek anya jön és megnyugtat, mígg a mícsek azt szokja meg hogy "nyávoghatok én itt akkor sem jön senki, akkor inkább nem is nyávogok".
De akkor ezt következetesen kellcsinálni, mert a macska is csak így tanul.
Nálunk úgy van, ahogy írta a második, vagyis éjjel a fürdőbe szoktattuk őt, és megszokta idővel, nem is zavar már minket. S úgy látom neki sem gond ez.
Most másfél éves a lányom, és irtó nagy barátok a cicával, ezért örülök, hogy eszembe sem jutott kitenni őt.
Persze lányom olyan 8-10 hónapos kora körül nekem is volt egy olyan időszakom, hogy majd megőrültem, hiszen sokszor kellett kefélgetni a cicát a szőre miatt, a babám meg állandóan meg akarta fogni, nyalni... :)
De túl vagyunk ezen, most nagyon jó barátok és látványosan szeretik egymást, már ezért megérte állatot tartani.
Én nem tudnám kitenni a macskámat, aki évek óta velünk él. Most meg kell szoknia az új helyzetet a cicátoknak, nektek pedig szerintem türelmesnek kell lennetek. Előbb-utóbb nem fogja ezt a felhajtást csinálni, és a babád is idővel nagyobb lesz, és jobb lesz a helyzet. De tényleg légy következetes, és ne ugrálj egyből, ha nyávog.
Milyen nemű? Ivartalanítva van? A hormonok is okozhatnak ilyen gondot. Ha nincs és fiatalabb lenne, azt tudnám javasolni. Egy 10 éves macskát már nem biztos, hogy megműtenek, ez a kondiától függ, érdemes megkérdezni egy állatorvost.
A szőr kérdésre pedig bátran tudom ajánlani neked és a többieknek a furminatort. Nézzetek utána, tényleg csodákra képes. :)
Ivaros?
Éjszakára zárd macska boxba.
Nem minősíteném azt aki egy 10 éves állatot elajándékoz.
Nyilván mert nem értesz hozzájuk.
Az a z ő privát kuckójuk,szeretik.
Nyilván most "rettentő boldog" ,azért van kifordulva önmagából....
általában nyitva hagyjuk nekik az ajtót és szabadon ki be közlekednek ,de a baba nem tud utánuk menni
éjszakára már nem de ha idegen jön akkor bezárom , majd ha elment ismét szabad a séta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!