Cytológiai lelet szülés után, mit jelent ez? Már kikészülök tőlük, magándokira nincs most pénzem! Aggódjak? Vagy ne?
Kenet értékelhetősége:
A kenet értékelhető
Általános értékelés:
Neoplasztikus hámelváltozás
Eredmények:
Egyéb,nem neoplasticus elváltozások
Metaplasiák,regeneratiok.
Laphámsejtek
LSIL enyhe,CIN I
Mirigyhámsejtek
Atypusos mirigyhámsejtek AGC-NOS,endocervicalis
Elváltozást találtak az biztos, ezért hívtak vissza 6 hónap múlva, egyébként évenként szoktak. Én a Te helyedben biztos visszamennék, mert szerintem ezt kezeltetni kell, nehogy rosszindulatúvá váljon. Szerintem gyulladásod van, ill. méhszájsebed (metaplasiák), amit kezeltetni kell. Fontos lenne p érték is.
Üdv. egy 3 gyerekes anya
Szia! Nem csak a Papanicolaou (PI-II-III-IV-V)skálával jelölik a fokozatait a rákmegelőző állapotoknak. Létezik ezen kívűl még két beosztás, az egyik a CIN (I. vagy II. vagy III.) a másik az LSIL ill. HSIL.
Azt tudni kell, hogy kétféle sejt található a méhnyakon: laphámsejtek és mirigyhámsejtek
A CIN I és az LSIL is azt jelenti, hogy enyhe fokú laphámeredetű elváltozás van. Mivel nem vagyok orvos nem tudom kell-e kezelni, de az tuti, hogy ez már nem normál szövettan. Elváltozás található a méhnyakon, ami helyi, enyhe fokú.
A lényeg, hogy ez még egyáltalán nem rák, de a laphámsejtekben már látható elváltozás, tehát gyulladás van, amit valószínűleg kezelni kellene gyulladásgátlóval (ált. vmi lötyit adnak irrigáló készülékkel, anyámnak is ilyet adtak elöször PIII-as eredménynél)
Amit a mirigyhámsejtekről ír (AGC-NOS) azt nem tudom mit jelent, biztos ez is valami skála.
Könnyebb lenne megítélni a dolgot,ha a P skálát használnák. Így marad az, hogy megkérdezel egy nőgyógyászt, hogy magyarázza el az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!