Hogy a jó égbe kell az AR-es tápszert megcsinálni? Kikészülök, nem tud normálisan enni a gyerek!
A doktornőnk írt fel szerdán egy új tápszert, Milumil AR Optima. (Eddig a Milumil Optima 1-et ette, azzal nem volt gond.)
Mindent úgy csinálok, ahogy a dobozon le van írva, a végeredmény mégis egy krémes dzsuva, amit csak úgy tud kiszívni szegénykém a cumisüvegből, hogy behorpad a homloka, egészen addig, míg el nem tömődik az egész.
Próbáltam MAM-os ivástanulóból adni neki, azon 4 nagy luk van, abból még nehezebb volt kiszívni, ha meg kiveszem a csepegésmentesítő szűkítőt, akkor meg először folyik mint az atom (két másodpercig), utána meg az is eltömődik...
Már próbáltam kanállal felkavarni az egészet, botmixerrel átmentem rajta, és bár az apró, fel nem oldódott csomók így eltűntek, de az állaga ugyanolyan maradt, és eltömít mindent...
Ti hogy csináljátok?
Kb 4o fokos vízbe teszem és jó erősen rázom 1o mp-ig. Nekünk a cumiban szokott összeállni néha a por.
Mienk nem milumil, hanem humana AR.
Először kevés vízzel keverd ki, utána töltsd hozzá a többit.
Cumit cseréld le nagyobb lyukúra! Ne olyanra, amin több kicsi lyuk van, hanem egy nagy!
Pl. Mam pépes cumi (x-szel jelölik) vagy az Aventnek a variábilis (3 állású) cumija.
Ha még így is csomós, szűrd át kis fém szűrőn.
Köszönöm a válaszokat!
Nekünk is Tommee Tippie üvegünk van, el is tömíti egy pillanat alatt.
Viszont a MAM-osat is megpróbáljuk, hátha (feltéve, hogy itt, a Jóisten nagylábujján lehet kapni olyan üveget), plusz a kevés vízzel kikeverés és a szűrés.
Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz!
Hány ml vízből csinálod?
pl a 240 ml-t 50 másodpercig 800W-on melegítem, majd belekeverem a 8 kanál tápszert (húzd végig a kanalat a zacskó oldalán, mikor veszed az adagot, hogy véletlenül se legyen több por benne, mint kell),
szóval ezután jóóóól elkeverem vagy 10-15 másodpercen keresztül, aztán míg megyek a picihez felrázom.
Tommee Tippee 3-as cumival eszi és nincs probléma. Ha néha néha eldugul (tudom nem szabad, de...) kiszívom a dugulást és mehet tovább. De ilyen nagyon ritkán van.
Régen a Bebávall szenvedtünk, na azon a botmixer sem segített, de ki is pattogott tőle a fiam, akkor váltottunk a Milumil AR-re.
A Nuk First-Choice cumisüvegje, ami L-es folyású, azon simán átjön az AR táp. Mi ittunk anno AR-t, most éjszakai tápszert iszik vele, ez is sűrű, de nincs vele gond.
Csak ha ilyet veszel, arra figyelj, hogy L-es legyen a lyukméret, az a legnagyobb.
Cumi méretben pedig van 1-es és 2-es, a 2-es szélesebb, az én kisfiam az 1-eset szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!