Most már tényleg nem tudom mit tegyek, teljesen kikészülök? Várom a jó tanácsokat, ötleteket.
Esetleg hordozókendő/mei tai/SSC a kicsinek? Már a hátadra is kötheted, és akkor ő is elnézelődik, nyugiban van, és a naggyal is tudsz játszani úgy, hogy ne "zavarja" a kicsi. Nálunk ez nagyon bejött.
A kaki dologhoz nem igazán tudok hozzászólni...
Két dolog a picivel kapcsolatban:
1. Próbáld egy pléden forgatni, meg dobáld sokat, mert ezzel fejleszted az egyensúlyérzékét, és hátha jobban el lesz, ha minden irányba tud forogni!
2. Vegyél héliumos lufit (már 350 Ft-ért is lehet kapni, légömbshopban vagy rendezvényszervező cégnél) és kösd a pici lábára miközben háton fekszik! Tetszik neki, rúgkapál, mozog a lufi.....
Szia! Az én kisfiam is sokáig szorulásos volt. Nekünk a Mira baby víz vált be. Azt adhatod neki minden nap, nem fog hozzászokni. A DM-ben, és gyógyszertárakban is kapható, és az ára sem vészes, 300 Ft.
A két gyerkőcnek össze kell szoknia, ehhez sajnos idő kell.
A picinek én is jó ötletnek tartom a hordozást.
Ami még nálunk nagyon bevált, bármennyi pénzt megér, egy megváltás: az adamo hinta. Nézz utána mindkettőnek (hordozás, adamo) és ha úgy gondolod, bejönne nektek is, szerintem nagyon megéri.
Szia Szia!
Először is végy egy nagy levegőt :D fújd ki :D
Szóval komolyan nyugi!
Biztos nehéz két gyerkőccel főleg ahogy leírod egy napotokat!
Érzik ők hogy szinte ketté akarsz szakadni, de nem tudsz :( Ki tudna! :(
A kicsi lassan meg fog fordulni, vagy nemtom van e pihenő széketek.. abba lehet el lenne hisz abból tud sasolni, de ha van akkor bocsi én ezt gondolnám első tanácsnak!
A nagyobbikkal meg lehet meg kellene próbálni a bölcsikét!
Akkor te sem akarná ennyire szétszakadni kettőjük között! Székrekedésre van a levolac szirup, szerintem 3 évesnek az jobb mint a kúp :( próbáld meg nekünk az bejött! Kitartás!
Én láttam a neten babapárnát, ami megkönnyíti a hason való játszást és állítólag segíti a mozgásfejlődést. Ék alakú és a baba rá tud hasalni, így tud játszani. Én végül nem vettem meg, de ha nagy a baj, szerintem egy próbát megér:
Amúgy az én babám is hasonló korú, és nem nagyon van el egyedül. A szőnyegen összesen max. 10-15 percet bír egyszerre; felét hason, felét háton. Mostanában azt játszom vele, hogy odatartom neki az ujjamat, megkérem, hogy fogja meg. Ha megfogta, azt mondom neki: fordulunk. És így asra is fordul. Magától még nem csinálja de így igen, és húznom sem kell, már szinte magától fordul. :)
A szőnyegezésen kívül, amivel még mostanában le tudom foglalni:
- zenélőforgó (kb. 5 perc egyszerre),
-játszás a járókában (kb. 10 perc egyszerre),
- játszás a kiságyban egyedül, felfüggeszthető játékkal (változó, kb. 5-20 perc),
- nézelődés a dönthető etetőszékben (ez új, ma amíg vacsiztunk, ott nézelődött),
- játszás játékhidas játszószőnyegen (kb. 10 perc. Erre felszereltem egy játékot, amit ha meghúz zenélni kezd. 4 különböző dallam van rajta)
Mindenhova más játékokat tettem, így mindegyik helyen mást játszhat. Amúgy még így is kemény dió szórakoztatni. Ha lenne másik gyerekem, valószínűleg én is kikészülnék. Szóval kitartást! Hallottam még a rezgő pihenőszékről is, hogy egyes gyerekeket jól leköt, de ezt mi még nem próbáltuk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!