Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most már tényleg nem tudom...

Most már tényleg nem tudom mit tegyek, teljesen kikészülök? Várom a jó tanácsokat, ötleteket.

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos kislányom, aki egyáltalán nincs el egyedül. Ha leteszem a játszószőnyegre háttal, pár percig elvan aztán kezdődik a nyöszögés. Oldalra már fordul, de hasra még nem tud. Gondolom emiatt nyöszög mert uncsi neki már háton. Rengeteg játékot teszek mellé és a feje búbjához is hogy késztessem a fordulásra. Semmi. Egy idő után a nyöszögés átmegy sírásba. Ha hasra fordítom, akkor is csak egy pár percig van el, akkor meg látom hogy mászna előre,hogy elérje a játékot. Repülőzik, húzza fel a fenekét, tolat hátra. Aztán rájön hogy csak távolodik akkor megint keserves sírás. És ez van mindennap. Ami azért is nem jó mert a 3 éves fiam sem bírja már a sírást és a nyöszögést hallgatni. Szokta is mondani, hogy szereti a testvérét, de csak ha nem sír. Sokszor nem tudok rendesen játszani sem vele mert a kicsi sír. Emiatt látom néha hogy szomorú, mert ha felveszem a kicsit az ölembe akkor elhallgat és akkor tudok a nagyobbikkal játszani, de azt ő nem szereti annyira. Ő úgy szeret velem játszani ha ketten vagyunk. Autót tologatni, vonatozni... Próbálok mindig akkor játszani vele, ha a kicsi alszik, de mivel a hiszti korszak is most van nálunk, gyakran visít a nagy is,és akkor felébred a kicsi. Na akkor meg megint nem tudunk tovább kettesben játszani. És még ott van a szobatisztaságra nevelés is, amivel már 5 hónapja kínlódunk. A pisi már a wc-be megy, de a kaki még mindig a bugyiba, ha egyáltalán kakil. 4-5 naponta van kaki, az is kúppal. Az étkezése rendben van, gyümölcs,zöldség, tej, barna kenyér, semmi csoki, reggelire többször eszünk lekváros kenyeret, nasinak aszalt szilvát és sárga barackot kap. Szóval a székrekedése leli eredetű, csak azt nem tudom, hogy ez hogy fog elmúlni. Egyedül vagyok velük egész nap, a férjem 6 után jön haza. Minden másnap sírok, mert nem bírom megoldani a helyzetet. Már semmi ötletem nincs egyik dologra sem. A kicsi egész napos nyöszögésére és a nagy lelki békéjére. Ha van valakinek jó ötlete vagy tanácsa szívesen veszem.
2012. febr. 6. 19:42
1 2
 1/14 anonim válasza:
Szia. Sztem először is neked kellene picit megnyugodnod. Sajnos mindkét gyerkőc érzi rajtad a feszültséget, amitől ők is feszültek lesznek. A nagyobbik nem jár bölcsibe? Ha nem is egész nap, legalább családi napközibe, naponta néhány órára? Ez a kaki dolog is elég aggasztó vele kapcsolatban. Az én fiam 3 éves és 4 hónapos, de napi egy kaki tuti, inkább kettő....Orvosnál voltatok már ezzel? A férjed nem tud esetleg néhány nap szabit kivenni? Csak hogy picit megkönnyebbülj te is...Nem hosszútávú megoldás, de azért mégiscsak segítene...
2012. febr. 6. 19:50
 2/14 anonim ***** válasza:
A bölcsi szerintem is jó ötlet. És ha gyerekek között játszik, talán jobban elfogadja azt is ha a kishúga is ott van veletek amikor játszotok. Szerintem ezt már meg kell értenie, ehhez elég nagy. Viszont azt megértem hogy ki van borulva, amikor sír a pici. Az elég fusztráló tud lenni. Szerintem próbálj meg kevesebb játékot adni neki, néha a sok nem jó, én is volt hogy betettem egy csomót akkor csak lézengett körülöttük, amikor elvettem egy párat és csak kevés maradt, sokkal inkább játszott velük. Figyeld meg melyikért nyúl először azt hagyd bent, plusz még egyet kettőt és a többit távolítsd el. Zenét szoktál neki berakni? Az is jót tesz nekik, énekelj neki, miközben a nagyobbal játszol, akkor hallja a hangod és talán megnyugszik. Kitartást. Nem tudod az egyiket a nagyikra bízni a hétvégére hogy a másikkal kicsit többet tudj foglalkozni?
2012. febr. 6. 20:01
 3/14 anonim ***** válasza:
Ja a kakival kapcsolatban meg szerintem próbálj meg nem adni neki szénhidrátot egy pár napig, kevesebb lekvár és aszalt gyümölcs, ezek mind nagyon cukrosak és foghatják a székletét. 4-5 naponta kakil az nagyon ritka, bár lehet tényleg kizárólag lelki eredetű, de azért egy próbát megér.
2012. febr. 6. 20:03
 4/14 anonim ***** válasza:

Esetleg hordozókendő/mei tai/SSC a kicsinek? Már a hátadra is kötheted, és akkor ő is elnézelődik, nyugiban van, és a naggyal is tudsz játszani úgy, hogy ne "zavarja" a kicsi. Nálunk ez nagyon bejött.

A kaki dologhoz nem igazán tudok hozzászólni...

2012. febr. 6. 20:35
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog a picivel kapcsolatban:

1. Próbáld egy pléden forgatni, meg dobáld sokat, mert ezzel fejleszted az egyensúlyérzékét, és hátha jobban el lesz, ha minden irányba tud forogni!

2. Vegyél héliumos lufit (már 350 Ft-ért is lehet kapni, légömbshopban vagy rendezvényszervező cégnél) és kösd a pici lábára miközben háton fekszik! Tetszik neki, rúgkapál, mozog a lufi.....

2012. febr. 6. 21:21
 6/14 anonim ***** válasza:
Szuper ötlet a lufi, soha nem jutott volna eszembe, bár én utálom a lufikat, de a gyerekek imádják
2012. febr. 6. 21:24
 7/14 anonim válasza:

Szia! Az én kisfiam is sokáig szorulásos volt. Nekünk a Mira baby víz vált be. Azt adhatod neki minden nap, nem fog hozzászokni. A DM-ben, és gyógyszertárakban is kapható, és az ára sem vészes, 300 Ft.

A két gyerkőcnek össze kell szoknia, ehhez sajnos idő kell.

2012. febr. 6. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:

A picinek én is jó ötletnek tartom a hordozást.

Ami még nálunk nagyon bevált, bármennyi pénzt megér, egy megváltás: az adamo hinta. Nézz utána mindkettőnek (hordozás, adamo) és ha úgy gondolod, bejönne nektek is, szerintem nagyon megéri.

2012. febr. 6. 21:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia Szia!

Először is végy egy nagy levegőt :D fújd ki :D

Szóval komolyan nyugi!

Biztos nehéz két gyerkőccel főleg ahogy leírod egy napotokat!

Érzik ők hogy szinte ketté akarsz szakadni, de nem tudsz :( Ki tudna! :(

A kicsi lassan meg fog fordulni, vagy nemtom van e pihenő széketek.. abba lehet el lenne hisz abból tud sasolni, de ha van akkor bocsi én ezt gondolnám első tanácsnak!

A nagyobbikkal meg lehet meg kellene próbálni a bölcsikét!

Akkor te sem akarná ennyire szétszakadni kettőjük között! Székrekedésre van a levolac szirup, szerintem 3 évesnek az jobb mint a kúp :( próbáld meg nekünk az bejött! Kitartás!

2012. febr. 6. 21:54
 10/14 anonim ***** válasza:

Én láttam a neten babapárnát, ami megkönnyíti a hason való játszást és állítólag segíti a mozgásfejlődést. Ék alakú és a baba rá tud hasalni, így tud játszani. Én végül nem vettem meg, de ha nagy a baj, szerintem egy próbát megér:

[link]

Amúgy az én babám is hasonló korú, és nem nagyon van el egyedül. A szőnyegen összesen max. 10-15 percet bír egyszerre; felét hason, felét háton. Mostanában azt játszom vele, hogy odatartom neki az ujjamat, megkérem, hogy fogja meg. Ha megfogta, azt mondom neki: fordulunk. És így asra is fordul. Magától még nem csinálja de így igen, és húznom sem kell, már szinte magától fordul. :)

A szőnyegezésen kívül, amivel még mostanában le tudom foglalni:

- zenélőforgó (kb. 5 perc egyszerre),

-játszás a járókában (kb. 10 perc egyszerre),

- játszás a kiságyban egyedül, felfüggeszthető játékkal (változó, kb. 5-20 perc),

- nézelődés a dönthető etetőszékben (ez új, ma amíg vacsiztunk, ott nézelődött),

- játszás játékhidas játszószőnyegen (kb. 10 perc. Erre felszereltem egy játékot, amit ha meghúz zenélni kezd. 4 különböző dallam van rajta)

Mindenhova más játékokat tettem, így mindegyik helyen mást játszhat. Amúgy még így is kemény dió szórakoztatni. Ha lenne másik gyerekem, valószínűleg én is kikészülnék. Szóval kitartást! Hallottam még a rezgő pihenőszékről is, hogy egyes gyerekeket jól leköt, de ezt mi még nem próbáltuk ki.

2012. febr. 6. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!