Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most már tényleg nem tudom...

Most már tényleg nem tudom mit tegyek, teljesen kikészülök? Várom a jó tanácsokat, ötleteket.

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos kislányom, aki egyáltalán nincs el egyedül. Ha leteszem a játszószőnyegre háttal, pár percig elvan aztán kezdődik a nyöszögés. Oldalra már fordul, de hasra még nem tud. Gondolom emiatt nyöszög mert uncsi neki már háton. Rengeteg játékot teszek mellé és a feje búbjához is hogy késztessem a fordulásra. Semmi. Egy idő után a nyöszögés átmegy sírásba. Ha hasra fordítom, akkor is csak egy pár percig van el, akkor meg látom hogy mászna előre,hogy elérje a játékot. Repülőzik, húzza fel a fenekét, tolat hátra. Aztán rájön hogy csak távolodik akkor megint keserves sírás. És ez van mindennap. Ami azért is nem jó mert a 3 éves fiam sem bírja már a sírást és a nyöszögést hallgatni. Szokta is mondani, hogy szereti a testvérét, de csak ha nem sír. Sokszor nem tudok rendesen játszani sem vele mert a kicsi sír. Emiatt látom néha hogy szomorú, mert ha felveszem a kicsit az ölembe akkor elhallgat és akkor tudok a nagyobbikkal játszani, de azt ő nem szereti annyira. Ő úgy szeret velem játszani ha ketten vagyunk. Autót tologatni, vonatozni... Próbálok mindig akkor játszani vele, ha a kicsi alszik, de mivel a hiszti korszak is most van nálunk, gyakran visít a nagy is,és akkor felébred a kicsi. Na akkor meg megint nem tudunk tovább kettesben játszani. És még ott van a szobatisztaságra nevelés is, amivel már 5 hónapja kínlódunk. A pisi már a wc-be megy, de a kaki még mindig a bugyiba, ha egyáltalán kakil. 4-5 naponta van kaki, az is kúppal. Az étkezése rendben van, gyümölcs,zöldség, tej, barna kenyér, semmi csoki, reggelire többször eszünk lekváros kenyeret, nasinak aszalt szilvát és sárga barackot kap. Szóval a székrekedése leli eredetű, csak azt nem tudom, hogy ez hogy fog elmúlni. Egyedül vagyok velük egész nap, a férjem 6 után jön haza. Minden másnap sírok, mert nem bírom megoldani a helyzetet. Már semmi ötletem nincs egyik dologra sem. A kicsi egész napos nyöszögésére és a nagy lelki békéjére. Ha van valakinek jó ötlete vagy tanácsa szívesen veszem.
2012. febr. 6. 19:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bocsi utolsó :D Én a babapárna helyett össze hajtottam egy nagyobb párnát ami kicsit keményebb, nem tollpárna! szóval összehajtva kicsit ék alakú lett és babapárna gond meg lett oldva :) De az lehet segítene neki :)
2012. febr. 6. 22:01
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm,köszönöm,köszönöm!!

na szóval hol is kezdjem? A nagyobbik jár heti 1x babysitter-hez ahol van másik kisfiú is, sajnos csak 1. Külföldön lakunk, bölcsi nincs. Ovit kezdi augusztusban.

A kicsinek van pihenő széke is, szintén nincs el benne, dönthető etetőszék, hogy lásson minket ha eszünk, az sem jön be sokáig. Ha a naggyal játszok sokat van mellettünk a szőnyegen, hogy halljon és lásson, szoktam énekelni, akkor talán csendben van. Lehet egész nap énekelve kellene beszélnem?? :) Együtt is szoktunk könyvet is nézni naggyal-kicsivel. Ma estére már a kicsi félig megfordult, remélem napokon belül rájön a lényegére és akkor egy kicsit csendesebb lesz. Adamo hintánk is van, de nem tudjuk sehova sem felszerelni, ahol biztonságos lenne. Egyébként a pihenőszéke is olyan hintás, előre hátra mozog, + zenél. A lufit kipróbálom, de attól tartok a nagy elveszi tőle. Veszek mindkettőnek akkor. :) Hordozó kendőm is van, de nem tudom hogy 5 hónaposan lehet már a hátamra kötni?

És tényleg először nekem kellene egy kicsit megnyugodni, vagy kikapcsolódni. Igazából időm sincs magamra, van hogy napokig a tükörbe se nézek. Már annak is örülök ha hajat mosok. :) Kis öröm is öröm. :) Férjem esténként a házi munkába segít, de mostanában mondom neki hogy inkább a gyerekekkel foglalkozzon. Hétköznap és hétvégén tanul mert márciusban vizsgázik. Remélem sikerül neki, az lenne az utolsó és aztán több szabadideje lenne ránk.

Tényleg nagyon örültem hogy több tanácsot is kaptam, még azért próbálkozom hátha valami praktika beválik. :)

2012. febr. 6. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:

4. vagyok.

Persze, kötheted már hátra. Igazából ennek nincs korlátja, újszülöttet is lehet háton hordozni, de azért akkor még nem nagyon szokták, mert mindenki szereti látni a babáját akkor még. :)

2012. febr. 6. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:

szerintem teljesen rendben van a gyerekeid "óhaja", szerintem a probléma fő forrása, hogy egy időben mindkettőnek meg akarsz felelni, amit nem lehet. erről le kell mondanod, már 2 csöppség van, a kicsinek könnyű lesz mert ebben nő fel, a naggyal nem könnyű, de muszáj elfogadtatni, hogy kistesót nem tudjuk berakni a fiókba míg autózunk ;)

mondd el a nagynak, hogy mikor a kicsi alszik, lehettek kettesben, de mikor ébren van, hárman lesztek.

teríts le egy nagy pokrócot a nappaliban és arra feküdjetek le. vonjátok be a picit is a vonatozásba, autózásba, persze ő csak nézni fogja, de ott lesztek vele, meg tudod egyből simizni a popóját ha nyüszög, ő meg jobban ellesz a figyelgetéssel :)

ha elkezd mászni akkor még rosszabb lesz a helyzet ha nem szokja meg a nagy, hogy már sajnos nem csak övé anya, mert a kicsi mindig oda fog mászni ahol játszotok és majd mindig megpróbálja elvenni a nagy játékát amikből jó kis balhék lesznek :D

a kakira nem tudok mit írni mert sajnos nálunk is pont ez a helyzet, most kísérletezünk :S 2 hétig kapta a laevolacot, de nem adhatom azt örökké :S

2012. febr. 6. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!